onsdag 15 juli 2020

Kommer Sverige att acceptera att ge EU minst 150 miljarder utan att få något?

I helgen börjar förhandlingarna om det gigantiska stödpaket EU tänker genomföra och ge de länder som drabbats av Covid-19 i bidrag Euro 500 miljarder. Kommer de sanna svenska toffelhjältarna fram, när Tyskland börjat mullra? Om Sverige accepterar detta förslag innebär det en extra kostnad på minst 150 miljarder som kan läggas till de cirka 400 miljarder eller mer för Covid-19.

Räddningspaketet har absolut ingenting med Covid-19 att göra, utan det handlar om att ösa in gigantiska belopp i de länder(främst Italien och Spanien) som inte fungerar. Låt Tyskland och andra som tjänat enormt mycket på Euro betala detta. Vi svenskar har blivit betydligt fattigare genom att stå utanför och nu vill de dessutom att vi ska betala till korrupta länder som inte fungerar med en så stark valuta som Euro

Det är ganska uppenbart att det är Euro som ska räddas med den nya EU-budgeten, med Covid-19 som svepskäl. Det är enda anledningen till att Angela Merkel satsar så hårt för att rädda förslaget. Enligt uppgift kräver Merkel att Sverige skall acceptera förslaget. Enligt Ekot kommer Tyskland inte att acceptera något annat än bidrag. Länder som Italien och Spanien riskerar att kollapsa till följd av Covid-19 krisen. Det är det Merkel är rädd för. Hon försöker göra allt för att rädda EU.

Tyskland och Italien
har därför skärpt tonen mot Sverige, Danmark, Nederländerna och Österrike. Angela Merkel riktar ett varningens finger mot de fyra mer sparsamma länderna i den så kallade frugala fyran. Efter ett möte med Italiens ledare Giuseppe Conte i Berlin i fredags sa Merkel att EU har ”lång väg kvar” innan man kan enas om ett återhämtningspaket för Covid-19 krisen, skriver Politico. Hon öppnade också för att det kan krävas ytterligare ett möte efter helgens toppmöte i Bryssel för att komma i mål med förhandlingarna. Om de fyra länderna Sverige,Danmark, Nederländerna och Österrike säger nej, kan det innebära en djup kris för EU och även slutet för EU.

Tyskland är den stora gigantiska vinnaren på Euro, alla syd EU-länder är de stora gigantiska förlorarna. Italienarna har tappat minst 20% på införandet av Euro och Greklands ekonomiska krasch berodde också på samma sak och tyskarna tog Greklands nota.

Ekot rapporterar från den pressträff Italiens premiärminister Guiseppe Conte tillsammans med Angela Merkel: ”Det är en extraordinär situation och det krävs ett kraftfullt stödpaket och jag(Merkel) tänker inte gå med på att det urvattnas!”
SR skriver att Angela Merkels budskap var riktat "direkt till Sverige" och de tre andra länderna som obstruerar.

Noterar att Merkel med detta bidrag 5 biljoner kronor varav Tyskland betalar minst 1,5 biljoner, lägger ytterligare kostnader till tyskarnas redan digra skulder med Wir Schaffen (alla flyktingar) och Energiewende (ersätt alla kärnkraftverk med vindkraft). Merkel bördig från Östtyskland kommer att gå till historien som den
Kansler som ödelade Tyskland med skatter. Dessutom har Angela Merkel blivit kraftigt ifrågasatt i Tyskland.

Sverige som inte ens är med i Euro får betala ca 150 miljarder och får till skillnad från Tyskland inte en enda fördel. Sannolikt en av Sveriges större
ekonomiska katastrofer.
Spanske regeringschefen Pedro Sánchez är tydligen ute på tiggarresa i Europa och anlände till Sverige igår
för att möta Stefan Löfven på Harpsund. Sverige måste stå på sig, inte en enda € till honom och hans korrupta vänsterregering. Sverige har vetorätt i frågan och kan stoppa förslaget tillsammans med de tre andra länderna, men riskerar då att "få skulden" om det inte går igenom.

Det EU håller på med är att sparka ”tomburken” framför sig ett tag till. Det är just det att burken är tom som är grejen. Den behöver inte fyllas med något då den har ett eget pantvärde. Det stora problemet är att länderna i södra EU, aldrig kan komma upp till rätta värdet för Euro, deras ekonomier klarar inte av det. När tom ett land som Frankrike har problem med en statsskuld lika stor som deras BNP, kanske alla inser att den store vinnaren är Tyskland och alla andra är förlorare. Det bästa vore om EU omvandlas enbart till en frihandelszon.

Lånen i det gigantiska paket skall balanseras mot tillgångar, panter och räntan är noll. USA har kört med detta system länge och dragit stor fördel av detta.
Vad som hände i USA 2007-2008 var att panternas värde sjönk på grund av för hög ränta för de som bodde i
högbelånade hus. De klarade inte av att rulla runt räntekostnaderna, sparka runt pantburken. Precis samma sak skulle hända i Sverige om räntan höjs med några procent.
Resultatet
blev att hela världen fick sänka räntan så att värdet på tillgångarna ökade igen. Nu är räntan låg. Ja till och med negativ i vissa länder och så kommer det förbli.
Nu vill EU kunna använda samma system inom
Eurozonen. Att göra det under ett valår i USA är klokt, då det är en stor reell maktförskjutning mha av pengaströmmar.
Räkna med att Euro också kommer försöka utmana USD som världshandelsvaluta.
Frågan är om den biten kommer tolereras. För att det skall lyckas måste EU skaffa egna betalsystem fritt från USA
och som av en ren slump:
”ECB welcomes initiative to launch new European payment solution
2 July 2020
The European Central Bank (ECB) welcomes the decision by 16 European banks to launch the European Payments Initiative. This initiative aims to create a unified payment solution for consumers and merchants across Europe, encompassing a payment card and a digital wallet and covering in-store, online and person-to-person payments as well as cash withdrawals.
In recent years, significant progress has been made towards a safe, efficient and integrated European payments market with the introduction of pan-European infrastructures under the Single Euro Payments Area (SEPA).”

Det handlar inte bara att rädda Euro, utan om att stärka EU och en stark Euro och det kan bara göras genom att använda Euro som medel. Målet är alltid makt.
Sverige
kommer att landa i att ansluta(enligt avtal) sig till EU om något år och köra på som man nu gjort med en hybridmodell helt via bankernas utlåning.
Den
europeiska monetära unionen blir den europeiska monetära revolutionen i Sverige, där befolkningen precis som i Italien kommer att få mycket försämrad köpkraft och export industrin får allt svårare att sälja med priser i Euro och tyskarna "kammar" in ännu mer Euro!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar