tisdag 14 juli 2020

Får kungahuset uttala sig om invandringen?

Under några års tid har kronprinsessan Victoria genomfört vandringar i Sveriges alla landskap. I samband med hennes födelsedag imorgon släpps en tjock fotobok om projektet. I en lång intervju med TT säger hon bland annat följande:
"
Huruvida kärleken till hemlandet kan slå över i negativ patriotism. Att älska sitt land ser jag inte som något negativt. Men vad är Sverige? Det innehåller så oändligt mycket, om man bara tänker på hur vi har byggt det Sverige och samhälle vi har i dag, det har vi inte gjort med bara svenskar. Vi har ju tagit in kunskap från hela världen, alltid. Det är vetenskapsmän, konstnärer och ingenjörer, vi har alltid sökt kunskap på olika områden och importerat den. Så Sverige är ett väldigt brokigt land där vi bygger något gemensamt för framtiden. Det handlar om var hjärtat och själen finns, och att här vill vi utveckla och värna något tillsammans."

Sverige byggdes inte enbart av svenskar. Utan det var tyskar, finländare, holländare (valloner), danskar och norrmän. Tillsammans lades grunden för Sverige, från Hansan till Kalmarunionen, till Gustaf Vasa, till stormaktstiden. Sveriges betydelse för exempelvis biologi, reformationen av kristendom och alla de fantastiska uppfinningar och dylikt som vår väldigt lilla (globalt sett) nation bidragit till världen.
Victorias påstående om, att även svarta och araber skulle ha byggt Sverige är inte bara en falsk beskrivning, det är en historielös beskrivning som dessutom förminskar den svenska nationens historia. Lite enkel fakta som krossar Victorias förvirrade resonemang. År 1870 var 0,2% av befolkningen i Sverige födda utrikes. För 80 år sen var det 1%. Mer än så behöver inte sägas. Foliehatten förstår vart hon vill komma men Sverige byggdes inte av araber och svarta, utan de startade nedmonteringen av Sverige!

Victorias utspel är naturligtvis till stöd för massinvandringen. Hela etablissemanget är likadant. Synd att Victoria alltid ska vara lika PK som sin far. Allt annat än PK ur hennes mun skulle innebära silkessnöret för henne och monarkin i Sverige.
Frågan man kan undra över är, om Victorias uttalande ens är tillåtet? Kungafamiljen får inte yttra sig om politik, särskilt inte i en sådan infekterad och polariserad fråga som Sveriges invandringspolitik. Det roliga är att kungafamiljen gör bort sig så här pass lätt. Ingen taktkänsla för fem öre.
”Det finns visserligen ingen regel om att kungen inte får uttala sig i politiska frågor, men en väletablerad och okodifierad norm inom svensk politik (Torekovskompromissen) innebär att kungahuset inte offentligt tar ställning i samhällsfrågor med partipolitisk laddning. När kungen eller drottningen (hans maka) har gjort uttalanden i samhällsfrågor har detta ofta lett till negativ kritik i media, dock utan någon större effekt på deras popularitet, enligt mätningar som har gjorts vid dessa tillfällen. ”

På Tage Erlanders tid behövde vi arbetskraft, idag behöver vi inte arbetskraft. Idag tar vi bara emot lyx
invandrare som inte har någonting att ge Sverige. Araber och svarta som har valt Sverige för bidragen skull, tom när man stanna här illegalt, så får man vården betald av oss svenskar och som i Malmö försörjningsstöd. Den arbetskraft vi behöver idag, är personer som kommer ifrån länder och som har en hög utbildning.

2 kommentarer:

  1. Riktad invandring helt OK.
    Se på Otto Mörners dristiga beslut.
    206 år av fred...

    SvaraRadera
  2. Helt rätt - det blir bara så pinsamt när kronprinsessan anstränger sig för att låta politiskt korrekt. I någorlunda modern historia kan man väl snarare erinra sig det bidrag, som alla svenskar som utvandrade till USA har gjort för detta land och då handlade det definitivt om arbetskraftsmigration inte var det bidrag dessa svenskar livnärde sig på over there.

    SvaraRadera