måndag 20 juli 2020

Svenska folket har en illojal regering!

Stefan Löfven viker ner sig som en fällkniv och det var mycket väntat. Allt snack innan var bara ett spel för galleriet. Det var förutbestämt och godkänt i EU-nämnden.
Först var det absolut inga bidrag på 500 miljarder Euro, bara lån. Sedan backade man inför Macron/Merkel till 250 i bidrag. Sedan blev det 350 miljarder, så kanske 375 och Macron svarade att 400 miljarder är absoluta kravet. Då blir det 400 miljarder euro. Då har Löfven och de andra tre kunnat pruta 100 miljarder på ursprungliga 500. Stort. Löfven gör som han blir tillsagd, vår egen sprattelminister. Vilken seger för Sverige, att ha prutat 100 miljarder Euro, om det stämmer...

Den här typen av gigantiska politiskt styrda paket har naturligtvis många beställare.
Man använder Covid-19 som svepskäl som var en skänk från ovan för EU!
Sverige med sina höga dödstal har påverkats lika mycket ekonomiskt som länderna i Sydeuropa och får inga pengar, utan skall betala! Det handlar om att rädda EU och det känner Löfven & Co till!

Foliehatten tror inte det är enbart Ericsson och mobilsystem som styr utseendet av paketet. Även om det säkert är så att representanter för Ericsson, Volvo Lastvagnar m.fl. har löpande kontakter med Sveriges regering för att lobba för sina intressen.

Foliehatten är helt övertygad om, att jättepaketet med lån och bidrag mest har till syfte att rädda tyska, franska, italienska och spanska banker som lånat ut pengar till diverse krisande länder i Europa från konkurs.
Det är inte så att EU har påtryckningsmedel mot Sverige som gör att Sverige måste vika sig. Det inses lätt när man ser att länder som Ungern och Polen står emot EU, för att deras regeringar är lojala mot sina respektive folk.
Vi har nu svart på vit att Sveriges regering spelar med i detta fula spel och de är direkt illojala med det svenska folket.
Nu får svenskar betala allsköns internationellt skit, för att trygga systemets, bankers och industrikomplexets (djupa statens) fortlevnad. Svenska skattebetalare ska nu vara med och bidra till att rädda Deutsche Bank, BNP Paribas och Santander Bank m.fl.

Vem har då så stort inflytande över hur Sverige styrs kan man undra. Det lär inte vara Macron för han har nog med sitt i Frankrike och hålla landet ovanför den ekonomiska vattenytan. Det lär inte vara Merkel heller. Vem har muskler nog att pressa regeringen till att investera i det sjunkande skeppet EU?
Han span
joren som var och pratade med Löfvén häromsistens? Knappast han heller. Men det kanske är ett svenskt industriellt komplex som vill att Spanien ska få bidrag för att fortsätta konsumera teknologi som tillhandahålls av svenska industrikomplex, genom fortsatt utbyggnad av spanska mobilnät. Det har sagts att EUs krisfond används för att stimulera Sydeuropa att köpa saker från Nordeuropa. Spanjorer och greker vill mobilsurfa utan lag, på smart phonen mellan olivtuggorna.

Stefan Löfvén gör som han blir tillsagd och det är någon annan som säger hur det ska vara. Precis som när någon säger åt regeringen att ta fram ett skattefinansierat räddningspaket för det skandinaviska flygbolaget eller arbeta fram en lagstiftning för att hindra utländska "hostile takeovers" av svenska, strategiskt viktiga företag.
Vem har makten, att få regeringen att framstå som en leveransorganisation av det man själv vill ha? Fritt fram att komma med förslag!

Idag till lunchekot kunde vi lyssna på Susanne Palme, Sveriges Radios EU-korrespondent och hon utfrågades hon av en tam studiokollega om förhandlingarna.
Det tar priset som det mest propagandistiska för Macron man hört hittills från Public Service om den stora omvandlingen av EU. Det är bara att spela upp i SR play för den som vill.
Hon sa att Sverige hade fått mycket tillbaka men hon kunde inte precisera vad vi fått.
Hon sa att vi fått en rabatt på avgiften men ville inte säga hur stor eller liten den var.
Hon bagatelliseras Löfvens älgkliv bakåt och vill inte ta ordet ”backa” i sin mun förrän studiopersonen säger att 375 miljarder euro bakåt är väl mycket?
Susanne Palme svarar att Sverige har fått mycket tillbaka.

SR skall vara sakliga och neutrala. Något Susanne definitivt inte är om EU. Hon missleder lyssnarna och ger felaktiga fakta genom att förtiga eller slå bort viktiga frågor. Varför intar hon denna partiska hållning? Hon vill behålla sitt jobb och är rädd för att EU kanske kan spricka. Hon har en agenda. Men lika illa var det med studiereporten. Han kunde lätt fråga hur mycket rabatten är på och även frågat Susanne vad mer som Sverige fått tillbaka för att vika ned sig. Det hade tagit 20 sekunder att ställa frågorna och få svaren men det vågade han inte göra för då han ställt sin kollega. 

En viktig fråga har väl varit det där med ungersk och polsk liberaldemokratisk rättning i ledet. Den sorts demokrati som inte har ett dugg med folkvilja eller folkrätt att göra utan mer om liberalers strategier att styra folket dit man vill med hjälp av media och juridik. Det är pudelns kärna. För det syftet skuldsätter man Sverige för all framtid. Foliehatten ser ner på Bryssel-"svenskar" och deras kompetenser i att skära breda remmar ur andras "läder."

Som extra lök på laxen skall Sverige om några år införa(tvingade) Euro och då kommer Sverige att få samma problem som länderna i Syd! Idag har exportföretagen dragit stor nytta av den lågt värderade kronan!

2 kommentarer:

 1. Det blev till slut 390 miljarder Euro (ca 4000 miljarder SEK) i rena bidrag och ytterligare 360 miljarder Euro i lån, som det nog är mycket tveksamt om de blir ordentligt återbetalda. Vilka av övriga riksdagspartier gav Löfven mandatet att gå med på detta avtal? De länder som misskött sina ekonomier värst, blir mottagare av dessa bidrag som någon slags belöning. Länder som Grekland, Italien eller Spanien är inte i det ekonomiska skicket att Euro-införandet var lämpligt för dem, vad som pågår är försök att upprätthålla ett ohållbart system med konstgjord andning.

  SvaraRadera
 2. Man kan jfr EU med en damm. Man försöker lappa och laga de håll som finns. Detta är bara att konstgjort andning i några år. Ekonomier som Grekland, Italien och Spanien och även Frankrike kommer aldrig att klara EUs krav på en budget i balans. Italien har inte haft det på 50 år!
  Stefan Löfven har nu skuldsatt folket och surrat fast det i EU för många år framåt.
  Med med de diktatoriska kraven på Polen och Ungern kan de lämna!
  GB måste skratta något enormt att de lämnade detta vansinne!

  SvaraRadera