onsdag 1 juli 2020

Musikartister som har miljoner ”skäms” inte ta emot Covid-19 pengar!

"Konstnärsnämnden har haft i uppdrag att fördela 70 miljoner kronor av en halv miljard som regeringen avsatt till krisstöd för kulturverksamhet och har därför beviljat stipendier på summor mellan 15 000 kronor och 50 000 kronor. Pengar som bland annat ska vara en ersättning för inställda spelningar."

"Flera kända artister har ansökt och beviljats krisstöd, däribland Benjamin Ingrosso, Jill Johnson, Dregen och Sabina Ddumba."

Tommy Körberg uttalade sig i Aftonbladet och var kritisk över att exempelvis Jill Johnson, som enligt årsredovisningen 2018 hade tillgångar på över tio miljoner kronor i sitt bolag, sökt och fått 50 000 kronor.

Körberg: ”Har man omsättning på miljoner i sitt bolag ska man inte hålla på att söka massa stöd. Det är dummaste jag varit med om. Ge det till dem som bättre behöver det. Det är ett jävla ofog.”
Han tog upp Jill Johnson som exempel då hon är en av de artister som sökt och fått pengar som har mest pengar i sitt bolag.
Körberg: ”Det är väl hon som kallar sig för ödmjuk, hennes främsta egenskap är ödmjukhet. Det har hon sagt i någon intervju. Då säger jag bara, hur fantastisk tycker hon att hon är? Lämna tillbaka dina pengar! Eller skicka dem vidare till någon som behöver dem."

Makthavarna fortsätter köpa stöd från artister & kulturarbetare. Det kostar lite att ha en lojal klass av system och hovnarrar som twittrar en massa genus- och mångkulturpropaganda. Sånt är inte gratis.

Sverige är bidragens förlovade land. Det instiftas bidrag till höger och vänster utan någon större tankeverksamhet bakom. Vi har generellt barnbidrag till alla oavsett ekonomiska förutsättningar. Pensionärer kan få bostadsbidrag trots att dom har ett lyxboende. Arbetsskygga individer får socialbidrag trots att dom är helt arbetsföra. Invandrarna får alla tänkbara bidrag hur länge som helst utan några som helst motprestationer. Så mot den bakgrunden är det helt logiskt att även Jill Jonsson och Benjamin Ingrosso kan inkassera bidrag trots miljonförmögenheter. Om det sedan är moraliskt rätt att ta emot dem är en annan fråga och det är inte många som längre har moralen som ledsagare i livet.1 kommentar:

  1. Håller helt med dig. Men jag undrar lite över hur pansionärer kan få bostadsbidrag även om dom bor i lyxlägenhet. En lyxlägenhet har en hög hyra och om pensiomnären har för låg pension så får han väl inte kontraktet respektive blir ombedd att flytta till billigare lägenhet?

    SvaraRadera