onsdag 29 juli 2020

Har de politiska kommissarierna i åsiktskorridoren tappat makten?

För knappt 14 dagar sedan fick vi se det första krypande till korset och man kan undra över varför Åsa Linderborg gjorde det? Hon säger/avslöjar, att hon "drogs med" i #MeToo dreven. Ännu märkligare blir det när Åsa av någon anledningen spelar någon form av offer för omständigheterna. I själva verket var hon och Aftonbladets ledarsida, snarare en av de som stod längst fram med tjugorna och drev på utvecklingen som bland annat ledde till att de mobbade ihjäl Benny Fredriksson.  Åsa avgick/fick väl sparken pga detta debacle? Man har fått en känsla av att hon faktiskt tagit detta mycket hårdare än många andra.

På Facebook skriver Johan Wirfält i Stockholm så här om Linderborgs förklaring:
"Nej, alla ”drogs inte med” under MeToo. Många redaktioner producerade viktig, relevant och, framför allt, korrekt källgranskad journalistik. Om Åsa Linderborg och Aftonbladet gjort samma sak skulle artiklarna om Benny Fredriksson aldrig ha tryckts, och det av skäl som sedan dess blivit uppenbara för alla: Benny begick inga övergrepp, Benny hade ingenting med MeToo att göra.
Därför är Linderborgs narrativ, påståendet att alla drogs med, inte bara falskt – det är också ynkligt. Det antyder nämligen att skulden för 10-talets kanske grövsta svenska publicistiska övertramp skulle vara kollektiv. Därmed frånskriver Åsa Linderborg sig själv, Aftonbladets redaktion och utgivare ansvar för artiklarna man publicerade. När jag tänker efter: det är inte bara ynkligt. Det är livsfarligt."

Nu verkar också SvD vaknat upp ur den identitetspolitiska Törnrosa sömnen. Maria Rankka sommarvikarierar nu på SvD redaktionen. Tidigare har hon varit på Timbro och Svenska Handelskammaren. Igår skrev hon en ledare som faktiskt - håll i er nu - påstår att "politik och media lever i symbios!" Är någon överraskad?

Maria tar två sommarpratare, Ola Wong och Björn Olsen som utgångspunkt för sin ledare. De har båda mobbats ut eftersom deras åsikter inte varit opportuna men nu fått komma till tals som sommarpratare. Ola Wong var väl den som en gång tog striden mot de svenska muséerna och deras historierevisionism av "Det finns inget svenskt!"

Björn Olsen tog tillsammans med 20 andra profilerade medicinska forskare redan i mars månad i år strid mot FHM och
Anders Tegnell och deras mjuka eller om man så vill slappa Covid- 19 linje som byggde på det felaktiga antagandet, att flockimmuniteten skulle lösa problemen. Men man kände inte det nu aktuella viruset Covid-19, eftersom det inte funnits med i de äldre studier epidemiologerna stödde sig på.

Intressant är att Sydsvenskan som är en av de politiska kommissarierna på ledarsidan försöker komma med en bortförklaring: ”Undfallenheten för myndigheterna och politiker har varit bisarr”, påstår han i sitt Sommar i P1. Visst, media skall granska makten och coronastrategin både kan och bör diskuteras. Ändå är detta inte en rimlig kritik. Viruset bjuder fortfarande och i vintas var det mesta kring Covid-19 okänt. Att då medierna då skall ut epidemiologeerna på FHM år minst sagt - just – bisarrt.”

Så skriver en politisk kommissarie som inte vill se sanningen i vitögat. Det hade räckt att de tittat på övriga Norden för att inse, att Sveriges hantering är under all kritik.
Sydsvenskan borde kanske titta på den sammanställning som finns på nätet om alla de uttalanden psykopaten Anders Tegnell har gjort. Då hade de också vaknat ur sin Törnrosasömn!
Foliehatten undrar varför ingen
i MSM skriver om den skandal som Anders Tegnell(ansvarig på Socialstyrelsen) genomförde med inköp av den billigare varianten av svininfluensa vaccin! Resultatet blev att hundratals svenskar fick narkolepsi och att influensavaccin för 700 miljoner försvann!

Wong och Olsen har båda fått smaka på den svenska åsiktskorridoren och dess politiska kommissarier. Men de har också fått mycket stöd i de alternativa medierna. Nu verkar ett MSM-media ha vaknat till. Kanske är det demokraternas väntade storförlust i det amerikanska presidentvalet som fått SvD att lyfta blicken. Det gör de i så fall inte ensamt. MSM
och SVT går i samlad tropp. Håll koll på vad som sägs, eller inte sägs i The Guardian i UK.
Om det inte vore för Hitler hade vi alla levt under Sovjetregimen – eller vänta nu, det gör vi ju. Foliehatten har inget till övers för människor med makt som ber om ursäkt i efterhand.

2 kommentarer:

  1. Tack, Marcus - mycket bra! Hoppas du får rätt om USA-valet, men ser det inte ganska ovisst ut i nuläget?

    SvaraRadera
  2. Har sett info om att siffrorna för Biden är rejält uppskruvade!

    SvaraRadera