onsdag 15 juli 2020

När skall SVT inse att ”snyftartiklar/reportage” är totalt ute!

Återigen visar SVT att de är stora migrantaktivister, med komma med ytterligare en snyfthistoria. Foliehatten undrar vad SVT egentligen håller på med. Snyftartiklar är idag totalt ”ute!” Inser inte SVT att svenska folket i flera o-undersökningar vill ha mindre invandring och SVT vänder sig kanske till bara 5-6% av befolkningen. Är SVT inte medvetna om att snart kommer ett förslag om en ny ”urvattnad migrantpolitik!”

Det skall bli intressant hur långt liberalvänstern ”vågar” gå! Via Ekot idag fick vi höra att en gift nybliven medborgare kan få ta hit sin familj och inget försörjningskrav gäller.
SVT:En septembermorgon för fem år sedan vinkade Hassan av sin fru och deras tre barn, elvaåriga Muhammad, nioåriga Salwa och sexårige Abdulmana och satte sig på en båt mot Europa. Sedan dess de inte setts igen. Jag visste att det skulle dröja, säger Hassan Osari. Men jag trodde att det skulle ta ett år eller två, inte fem år.
Det är klart att det är mitt ansvar att försörja dem, säger han. Men de kräver att jag måste tjäna 24 000 efter skatt plus hyra och ha ett förstahandskontrakt. För vilken flykting som helst är det svårt, om inte omöjligt. En svensk kanske inte ens klarar det.”


Hassan har valt att bosätta sej Bollnäs bara för att få tag i en billig bostad, samtidig som han gör det valet, så väljer han inte kunna försörja sej själv, eftersom arbete finns i Stockholm.
Han förväntar sej att svensken skall mata dem med bidrag, så/om när Hassan familj kommer hit, så kommer de kosta Bollnäs kommun ca 1 miljon om året i försörjningsstöd, skola, specialkost i skolan, SFI osv osv. Varför måste familjen lämna Syrien? Det finns ingen väpnad konflikt där idag.
Foliehatten nås också av nyheter från MV som så smått planerar ta hit de 5000 kvotflyktingar som finns i läger. Enligt uppgift från MV handlar det mest om syrier.
Foliehatten häpnar, Syrien har fred och Sverige tar hit kvotflyktingar. MV gör den bedömningen idag att Syrien inte är ett säkert land. Danmark däremot ser till att
syrier återvänder till ett säkert Syrien och de får ”inte” PUT i Danmark!

Bollnäs har få jobb och de finns inom skola, vård och omsorg. Hassan skulle kunna jobba 50% som lokalvårdare och plugga på distans utan CSN resten av tiden. Är det för svårt så... Allvarligt talat, det kan inte vara en mänsklig rättighet att flytta var man vill utan att uppfylla inkomstkraven.
Foliehatten hade gärna flyttat till Nya Zeeland, men det är ju inget man bara gör sådär, det finns många krav man måste uppfylla.Det är bra att Sverige ställer hårdare krav för försörjningsstöd gentemot anhöriga. Den stora delen av Sveriges invandring är just anhöriginvandring som vänstern aldrig vill prata om eller redovisa, när siffror för invandring skall redovisas. Vill man ha asyl i Sverige är det rimligt att man kan försörja sin familj, även barn. Hassan får skärpa till sig och lägga ner lite ansträngning om han vill få hit sin familj - visa framfötterna helt enkelt. Annars är det bättre att Hassan åker hem igen till Syrien, där det blir lättare att klara sig, eftersom han kan språket och det finns massa jobb inom infrastruktur-byggande.
Självklart ska
Hassan ha rätt att återförenas med sina barn. Men detta behöver inte ske just i Sverige. Har hans barn klarat sig att bo kvar, så kan han flytta tillbaka till sitt hemland utan någon större risk. Sverige är i mycket starkt behov av att ha samma lagstiftning som en del andra länder bl.a. Danmark där det finns ett försörjningskrav om man vill ta hit sin familj. 

Kriget i Syrien är i princip slut och ISIS är utrotade och har gått under jorden. Hassan har inget asylskäl. Dessutom bor hans familj i Turkiet som det råder fred i, han kan bo i Turkiet istället om han anser Syrien är fortfarande "osäkert". Enligt FNs flyktingkonvention skall man söka asyl i första land som är säkert. Hassan och alla syrier har åkt genom 6-7 säkra länder till just det lilla landet Sverige långt norrut, med de bästa bidragen. Han är inget annat än en lycksökare som söker en lyxliv som består av gratis bostad och bidrag utan motkrav. Det är inte hans fel? Nej det är sjuklövern politikers fel med deras signalpolitik som består av "Alla är välkomna hit" och Sverige har inga stängda gränser.
1 kommentar:

 1. Nej, nej hatten!!
  ISIS(SS utan vokaler) är inte utrotade utan lever i bästa väkmåga här, i Saudiabsurdien.
  Självklart flytta hit, som är närmaste muslim land oavsett härkomst.
  Vem gagar??
  The man in The mirror.
  Jo, de sk samordningsnr:en 850-900 000 vad nytta gör de??
  Knegar eller röker på/tuggar katt & eldar bilar/skolor od som uppvärmning??
  Vi har ett skriande behov av dessa individer.. gärna i muljader..
  Fråga Annie & c:o vars konton sväller.
  Definitionen på ett"$kithålsland"är??

  Mvh Per

  SvaraRadera