fredag 31 juli 2020

SKR är stark idag mot dollar!

Ibland undrar man hur de tänker på tidningsredaktionerna, om det gör det överhuvudtaget. SvD bjuder på en skön uppvisning i verklighetsflykt. Foliehatten undrar om Kina hade kunnat prestera något liknande?

SvD: ”Den raket som fått kronan att kraftigt stärkas mot den amerikanska dollarn – och även mot euron – under senare tid består hårdraget av tre män: Stefan Ingves, Jerome Powell och Anders Tegnell. Eller mer korrekt: räntan, börsen och den svenska coronastrategin, anser experter SvD talat med.
Kronan har blivit 13 procent starkare mot en allmänt försvagad dollar sedan sista mars och 7 procent starkare mot euron. Kronan har inte varit så här stark mot dollarn sedan i september 2018.
Raketuppskjutningen började med att Riksbankschefen Stefan Ingves och hans kollegor lämnade minusräntan i december i fjol och höjde reporäntan till 0 procent. Sedan sänkte flera centralbanker runtom i världen sina räntor mot 0 procent i coronakrisen. ”

Urstark 8.65? 2014 stod dollarn i 6.5 kr. Foliehatten var i USA då. Han glömmer aldrig när han var där några år senare när Euro=Dollar stod nästan på samma kurs. Foliehatten delade en stor taxi med ett par tyskar till flygplatsen och en av tyskarna var förgrymmade över att dollar var så högt värderad!
”Anser experter SvD talat med” - vilka? De experterna dyker även upp regelbundet på SVT.
SVT kör med samma taktik hela tiden. När man skall intervjua "mannen på gatan", ställer SVT sig utanför en lokal där man vet att V eller S har möte och dyker på någon som kommer ut.

Korrekta fakta är att dollar har försvagats globalt. Inget unikt att den minskar mot kronan. Tegnell och de övriga två som SvD stödjer sig på i sitt påstående, har noll och ingenting med kronan uppvärdering. Det är bara ett sätt att hitta mönster och se något som egentligen inte har nån koppling till varandra.
Euro stärk
tes för att kapitalet är rädd för att Trump skall förlora. Det är också därför som Dow är svag medan Nasdaq sätter nya all time high och divergensen är tydlig.

Anders Tegnell är en låtsasfigur som naiva tror på, men fokus bör ligga på Euro. I oktober bör Euro toppa mot dollarn och folk borde börja se att Covid-19 är en attack för att splittra massor och demonstrationer. Det kommer nya skattehöjningar och den här gången borde till och med den naivaste Svensson tänka hur mycket staten skall höja skatterna. Finns det inget stopp, kan vad som helst beskattas. Problemen är på obligationsmarknaden och de har förstört marknaden med minusräntor. Finns inget de kan göra annat än att gå över till digital Euro och iscensätta bankkrascher där syftet är att beslagta privata tillgångar. Det är dit vi är på väg.

2 kommentarer:

  1. Nja, när Europa kör lockdown men Sverige slaktar pensionärer är det naturligtvis så att kronan stärks relativt EUR.
    När sedan Demokraterna i USA tillsammans med det globaliserade storkapitalet och BLM har gett sig fan på att få bort Trump på vilket vis som helst och till vilka kostnader som helst så blir marknaden osäker på om Trumpen överlever valet och därmed sänks dollarn och guldet stiger.
    Så lite påverkan på kronans värde har allt Tegnell, men på lite sikt, efter USA-valet, återställs ordningen med en fallande krona både mot EUR och USD.

    SvaraRadera
  2. "Anders Tegnell är en låtsasfigur som naiva tror på". Den bästa kommentaren idag.

    SvaraRadera