fredag 24 juli 2020

Återigen skämmer Sverige ut sig och tar emot den sparkade försvarsministern från Irak!

Najah al-Shammari, 53, tjänstgjorde som försvarsminister i Irak med full lön och fick samtidigt bidrag i Sverige. Nu är alla brottsmisstankar nedlagda och han har flyttat tillbaka till Sverige. Han besökte Skatteverkets kontor i Solna och lämnade in en anmälan om återvandring, bekräftar en handläggare på Skatteverket. Han har sannolikt hamnat i onåd i Irak, inte minst pga alla skriverier, sanna eller falska, om hans liv i Sverige. Det är inte konstigt om någon med dubbla medborgarskap som levt länge i Sverige väljer att återvända då. Någon som är förvånad över att omvärlden gapskrattar åt Sverige?

Härligt att alla i världen insett att man alltid kan komma tillbaka till Sverige och bli försörjd i evig tid, vill man åka till hemlandet och vara minister eller åka på en IS-terrorresa är det inget hinder, man är alltid välkommen att påbörja en ny bidragsperiod i Sverige. Det enda uppseendeväckande är att Najah al-Shammari faktiskt blev avslöjad, när han lyfte svenska bidrag som minister. Det är standard att svenska myndigheter inte har en susning om var någon av deras bidragspersoner vistas.

Najah al-Shammari kom till Sverige under 2009 och ansökte om uppehållstillstånd i september samma år. Han fick permanent uppehållstillstånd 2011 och året därpå kom även hans fru och parets sex barn till Sverige. År 2015, efter fyra år i landet, blev Najah al-Shammari svensk medborgare. Året där på kom alltså hans fru och sex barn. Dessa fick alltså stanna utan problem. 2015 blev han svensk medborgare. Bara 4 år efter han fått permanent uppehållstillstånd.

Varför inte tillvarata Najah al- Shammari långvariga erfarenheter som militär och försvarsminister i Irak och låta honom ersätta vår nuvarande försvarsminister Peter Hultqvist? Peter Hultqvist saknar i allt väsentligt militär erfarenhet och kunskap.
"I juni 1978 började Peter Hultqvist sin värnplikt på Dalregementet och var där i 57 dagar. Därefter sökte han vapenfri tjänst, vilket beviljades ett halvår senare. Han slutförde sin värnplikt genom expeditionstjänst inom Kriminalvården."
Al-Shammari
har meriter så det räcker. Han har en kandidatexamen i krigsvetenskap från Iraks militärhögskola i Bagdad 1987. Han har också en masterexamen i strategisk planering för nationell säkerhet och har tjänstgjort som befälhavare i de irakiska specialstyrkorna och innehaft flera befattningar inom den irakiska militären mellan 2003 och 2007. Han entledigades på egen begäran från militären 2018 och hade då generalmajors grad. Vi kan notera att att han kom till Sverige 2009!

Foliehatten anser, att det måste bli lite knepigt för ex-ministern att få Försäkringskassan i Sverige att godta läkarintyg om arbetsoförmåga. Han har nyligen lyckats inneha arbetet/positionen "försvarsminister" i ett land vilket indikerar att han borde kunna ta ett "på arbetsmarknaden vanligt förekommande arbete". Trauma efter att han fick avgå i Irak?
Innan han skall få försörjningsstöd måste först Al-Shammari visa upp, att han inte fick någon ersättning i Irak för sitt arbete som försvarsminister. Den lön han fick ska här räknas som inkomst och har han slösat bort den är det hans problem, inte skattebetalarnas. Sen har han väl tidigare lämnat felaktiga uppgifter till svensk myndighet om bostadsort m m? Kanske är han återbetalningsskyldig för tidigare felaktigt utbetalda pengar? Då blir det svårt med nya bidrag. Att man lagt ner utredning om bidragsbrott visar bara hur sanslöst dåliga våra myndigheter är, när det gäller invandrare! Foliehatten är naiv, han inser att regler gäller bara för svenskar. 

Att denne man fått medborgarskap i Sverige, med den bakgrund han har, är en skandal. Reglerna för medborgarskap måste skyndsamt ses över och ett tillfälligt stopp för beviljande av nya bör införas medan utredningen pågår.

2 kommentarer:

 1. Den stående arm'een på 850-900 000 pers, de sk samordningsnr:en, behöver en skattefinansierad befälhavare som de själva...
  Han var nog bara till skatteverket för hämta ett dussin identiteter, som kan säljas eller användas i det"bidragsindustriellakomplexet".
  Hahaha!!
  Cynisk???
  Tveksamt.

  Ska inte kungen, under pompa & stått, dela ut nycklar & koder till ev försvarsanläggninga od??? och förklara landet ockuperat... sen 40 år tbx, oxå...??

  Mvh Per

  SvaraRadera
 2. Instämmer helt. Skandalerna haglar i landet och det är Migrationsverket som länge varit en stat i staten med fullt självstyre som ingen bryr sig om att se vådan av.

  SvaraRadera