lördag 18 juli 2020

Kommer Nyamko Sabuni att överleva sommaren som partiledare?

Liberalerna går mycket dåligt i opinionensmätningar och ligger stadigt under 4% spärren i de senaste mätningarna. Nyamko Sabuni har inte gjort någon glad.
Covid-19 notan för Sverige ligger för närvarande på cirka 450 miljarder(kommer att öka) och i början av juli skriver Sabuni DN debatt: ”att det svenska samhället har en stor integrationsskuld att betala av!”
Hos P1-morgon idag presenterar Sabuni vad hon anser vara nästa "stora liberala projekt" för samhället.
”Det är att motverka att Fattigsverige fortsätter att växa. Vi är på väg tillbaka till ett Fattigsverige där 560.000 människor, utrikesfödda, idag lever i fattigdom eller risk för fattigdom. Det är lika många människor som Göteborg. Här måste vi vidta åtgärder för att motverka den trenden.”

Tala om att vara i otakt med de ekonomiska förhållanden och komma med krav och större kostnader för invandringen. Frågan som Sabuni borde ställa sig - Vem har sett till att det finns en stor integrationsskuld att betala av? L var en av de stora pådrivarna av massinvandringen. Vem glömmer när Ullenhag var minister och var ansvarig för migrationspolitiken. En parodi, utan dess like.
Det svenska samhället har gjort
allt för att servera migranterna allt de behöver. Tak över huvudet, mat på bordet, gratis sjuk- och tandvård. Integrationsskulden ligger hos de som önskade bo här. Vi övriga har gjort allting rätt. Att som Sabuni skylla politikernas totala misslyckanden på "samhället" är sanslöst. Förstår inte Sabuni att Sverige tagit emot migranter som är analfabeter, har urusel utbildningsnivå, dålig arbetsmoral och inte är gångbara på arbetsmarknaden enligt flera undersökningar, hade det aldrig sett ut som det gör i Sverige! Dessutom att fortsätta invandring som aldrig i livet kommer bli anställningsbara, är totalt vansinnigt! Efter Covid-19 krisen kommer det att bli ännu värre för migranterna, att få ett jobb!

Det borde vara en självklarhet för alla
och även för Nyamko Sabuni, att det blir så här när man tar emot så många migranter med låg eller ingen utbildning ö.h.t. och ger dem egen bostad och bidrag som medför en materiell standard som vida överstiger den de är vana med från sina hemländer. Det enda sättet att "lösa orättvisan" är att höja deras bidrag så att de blir i nivå med medelsvenskens inkomster . . . eller också inser man att situationen är ohållbar och att politiken måste stramas åt så att Sverige blir oattraktivt för personer som saknar eftersökt utbildning/kompetens eller asylskäl som nästan alla saknar.
Svenska samhället har en skuld till, eftersom det har låtit dem bosätta sig här. Att människor vill ha det så bra som möjligt och söker sig till länder där man får bostad och bidrag är inget konstigt och inget man kan lasta dem för. De som skall lastas är politiker som Nyamko Sabuni.

Om L skall klara spärren, måste de byta partiledare inom en väldigt snart framtid annars är det över. När sommaren är slut så
kan Sabunis tid som partiledare vara över. Sker det inte nu, för det börjar bli bråttom, annars blir hon nog kvar tills valet. Den stora anledningen till, att det går dåligt för L förutom NS, är att de stödjer regeringen. En tanke är att BLM kanske skrämmer L, så att de inte vågar avsätta henne. Kanske är det en sådan här struntsak som kan bli en förevändning för att sprida den amerikanska kulturrevolutionen till Sverige. Vem vet? Allt är så vansinnigt nuförtiden, att man inte kan utesluta någonting.

Om L går till val på att vara regeringsunderlag till en S-regering så kan de få stödröster. Halva partiet, inklusive partiledaren, var motståndare till J
ÖKen och har bara lovat att respektera det beslutet under en mandatperiod. L har knappast något annat val och anledningen är att SD inte släpper in dem i "högerblocket" igen. Jan Björklund förstörde väldigt mycket med sin SD-hållning. Foliehattens gissning idag är i alla fall att L får lämna riksdagen i nästa val, men det är inte skrivet i sten.
Man kan inte bara skylla enbart på partiledaren, utan hela partistyrelsen är lika ansvariga, eftersom det var partistyrelsen som godkände att bli ett stödparti till S. Inom de styrande i L är stödet för att stötta sossarna starkt och det innebär att de helt enkelt inte kan byta block. Om Ullenhag istället hade blivit partiledare, så hade han inte heller kunnat rädda L, om något hade han bara varit än mer entusiastisk i sitt stöd till sossarna än vad Sabuni varit.
Det enda val L har om de skall klara 4% spärren i nästa val, är ett byte av partiledare och styrelse och lämna JÖKen!

7 kommentarer:

 1. L och C och Mp kommer alla lämna S före valet, på så sätt kan de tillsammans maximera väljarunderlaget, dessa 4 partier spänner över nästan hela det politiska fältet och kan före valet profiler sig för attrahera sin tårtbit av väljare.
  Efter valet går de naturligtvis samman igen med S vid rodret.
  En joker i leken är Nyans, troligen kommer S gå i valsamverkan med N för att i ett första skede garantera att Ns väljare röstar för en S-ledd regering. Priset blir att nästa regering blir än mer Islamvänlig, kanske S inför ytterligare en skattefinansierad rörelse, Broderskapsrörelsen för Islam i Sverige?

  SvaraRadera
 2. Glömde skriva att L självklart klarar spärren då deras profilfråga blir klassisk liberalism, det finns ett stort antal väljare i Sverige som saknar ett liberalt parti, efter valet går L naturligtvis tillbaka till att vara ett nyliberalt parti med starka socialistiska böjelser.

  SvaraRadera
 3. Att MP lämnar S finns inre på kartan! OM Rödskrikan sitter kvar kommer de aldrig att lämna S. C är så fastsurrat vid invandringspolitiken. Om Rödskrikan försvinner "kan" de kanske lämna S för att gå över till det nya högerblocket som Foliehatten tror vinner valet stort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. MP driver den politik S inte vågar, de är parhästar.
   Mp lämnar tillfälligt S för att suga upp tokvänsterrösterna eftersom S inte kan gå samman med V men gärna vill ha dessa röster, Mp framstår också som handlingskraftiga och kompromisslösa om de tillfälligt lämnar S, bägge saker som starkt attraherar väljare på yttersta vänsterkanten.
   C lämnar för att fånga upp de extremt renläriga nyliberala väljarna, väljare som inte röstar S men egentligen gillar S invandringspolitik.
   Alla partier som lämnar S regering före valet gör det med den underförstådda överenskommelsen att de kommer tillbaka efter valet, det handlar om att hindra SD från att Tillsammans med KD och M vinna valet, genom att gå ut separat täcker de upp ett bredare fält av väljare och kan driva sina röstvinnande frågor utan att behöva ansvara för någonting.
   Jag önskar ett högerblock skulle kunna vinna nästa val, gärna ett nationalistiskt och demokratiskt block, men jag tror S är alldeles för duktiga på att splittra och söndra, dessutom har regeringspartierna HELA MediaSverige bakom sig, media pekar med hela handen vilka folket skall rösta på och framförallt vem de inte ska rösta på, sen röstar folk som media anvisat.

   Radera
 4. Notera hur S spelade upp M på läktaren med de senaste överläggningarna om immigrationen, inte bara förödmjukade Krille utan slog en duktigt stor kil mellan SD och M. S leker med de borgerliga, pinsamt att se hur enkelt S gör korv av ett tänkt högerblock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla (s) år vid makten sätter sina spår. (s) är mästare på politisk manipulation, det har vi sett tidigare.
   Att kunna slå ut C och från Alliansen var ju en mästerlig politisk manöver.
   Som gynnade (s) - knappast Sverige...
   mp släpper aldrig taget om (s), deras nuvarande politiska position är en garanti för deras fortlevnad i svensk politik.
   Skulle mp en överleva som ett parti utan placering i Riksdagen? Finns ju en del interna strömningar i olika riktningar inom mp?

   Radera
  2. Arlav,
   Mp och S är ömsesidigt beroende av varandra, de kompletterar varandra och tillsammans driver de en politik långt till vänster om S genomsnittsväljare.
   Utan Mp hade vänsterfalangen inom S inte kunnat genomföra så mycket kontroversiella och för Sverige förödande politiska beslut.
   Det är S som är beroende av Mp, försvinner Mp blir S tvingade söka en ny sängkamrat och V är inte till att tänka på, väljer S att samregera med V försvinner S i valet därpå, V är inte rumsrena för S-väljare, V är en av de historiska huvudfienderna, så vad har S att välja mellan? Bara partier till höger, förutom C som naturligtvis gärna tar över efter Mp, men rödhättan spelade på tok för högt sist, hon trodde Lövet skulle ge henne statsministerstolen!!! Tokfan, det är ju den det hela handlar om!!
   Blir S av maktskäl tvingade välja partner bland de borgerliga blir det C och L. Detta driver regeringspolitiken aningen till höger om mittfåran, något som vänsterfalangen absolut inte vill ska ske.
   Som jag ser det så kommer därför S göra allt för att Mp skall vara kvar i riksdagen, speciellt om Nyans kommer in, de är ett givet samarbetsparti för S men ett helt ospelat kort, hur långt till vänster är de beredda att stödja regeringen? eller kommer de vara politiska vildar som vilket parti som helst som driver muslimaktivism, blir det kapplöpning mellan övriga partier att charma N i hopp om samarbete?

   Radera