söndag 5 juli 2020

Har Isabella Lövin tappat allt vad som heter förnuft och sans och blivit helt galen?

För drygt tre veckor sedan lämnade Mark- och miljööverdomstolen sitt yttrande till Preems planer på en utbyggnad i Lysekil av ett oljieraffinaderi som blev ett positivt besked. Domstolen har utgått från miljöbalken som inte säger så mycket om klimatfrågor. Regeringen har deklarerat att man kommer att pröva frågan och fatta ett beslut.

Enligt Preem kommer utbyggnaden att ge många nya arbetstillfällen och minskade globala utsläpp av koldioxid. Tanken är bland annat att ta hand om tjockolja, en restprodukt av dagens produktion, på ett miljövänligare sätt än vad som sker på andra håll i världen.

Isabella Lövins bord ligger nu ett antal ärende som ska avgöras under hösten. Inte bara Preem, utan även flera gruvprojekt som legat länge. Dessa viktiga projekt läggs i händerna på en person som helt saknar kompetens/utbildning inom området. Svensk industri har nu stått still sedan 2010 sedan MP kom med i regeringen, under samma period har Österrikes ökat med 40%.

Enligt uppgift anser Isabella Lövin(IL), att miljödomstolarna inte har kompetens att avgöra miljöärende själva, utan de måste flyttas till den oerhört kompetenta regeringen. ILs CV är nog bland de värsta Foliehatten har sett hos en svensk politiker. Hade inte ens i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig att det var så illa. IL har överhuvudtaget ingen utbildning på miljöområdet och är ansvarig för Sveriges miljöpolitik ? Det känns mer än tragikomiskt på något sätt. Å ena sidan så bekräftar det väl nidbilden av svenska politiker. Å andra sidan så blir det ju vi som bor i Sverige som drabbas. Man kan undra hur det kommer sig att en så medioker person kan bli vice statsminister och miljö- och klimatminister. För att inte tala om statsministern.

Lövins utbildningar enligt CV från regeringskansliet:

Utbildning
1992-1994

Radioproducentutbildning vid Dramatiska institutet

1981-1987
Statsvetenskap, italienska och sociologi vid Stockholms universitet och Università di Bologna

Om mot förmodan Stefan Löfven återigen går MP och Isabella Lövin till mötes och viker sig och stoppar utbyggnaden i Lysekil, bevisar det att vi inte behöver myndigheter som tar beslut. Det innebär att viktiga beslut tas av totalt okunniga personer som har en ideologi som går före allt annat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar