tisdag 21 juli 2020

Ser vi EU:s svanesång med uppgörelsen tidigt idag?

I en sund och frisk värld är det mer än ohållbart i längden att inte lika rika länder skall få pengar för att köpa från rikare i unionen. Det är redan på väg, att förment rika länder faller ned i kronisk fattigdom, när de litet mindre rika ändå inte köper varor av landet de fått pengar från, eftersom alla ekonomiska system som drivs av ökande bidrag fallerar till slut liksom de som pumpas på pengar för att hålla det dödsdömda EU- systemet under armarna.

En bra jämförelse är utjämningsbidragen i Sverige, speciellt på det svårt dysfunktionella Malmö, för att inse att potemkinkulisserna måste upprätthållas till varje pris. Att låta flera länder inom ett maktområde förfalla, är som att få EU att erkänna, att det man skapat inte fungerar. Ett sådant erkännande kommer aldrig att tillåtas av makten i EU. Länder som Sverige som är produktiva kommer att åderlåtas av det improduktiva, det bra sugas ut av det dåliga, för att det legitimeras av de länder som styr EU.

Vi kan likna EU med en stor läckande damm! Covid-19 kom som en skänk från ovan. Vad det handlar om är att täppa till de värsta hålen i dammen. Italien får 81 miljarder Euro i bidrag och 127 miljarder i fördelaktiga lån. Spaniens får 72,7 miljarder Euro i bidrag och lån på 67 miljarder euro som utgör 11 procent av landets BNP och både Italien och Spanien är mycket nöjda med bidragsfloden. Det skrämmande är att EU flagrant tittat åt ett annat håll, när dessa och flera andra länder inte har sina ekonomier i balans Om några år när detta paket är förbrukat sitter EU i samma sits igen. Vad skall de då skylla på? 1 Euro = drygt SKR 11. Inse vilka enorma summor det handlar om!

Igår sände Rapport en intervju med fällkniven Stefan Löfven. De svar som han gav kunde man räkna ut med lillfingret, att avtalet var klart och att det som återstod var texten och vilka undantag/rabatter de fyra snåla länderna skulle få! Hela detta spektakel kan beskrivas som en teaterpjäs i fyra akter med manus av de som styr EU – Macron och Merkel. Förhandlingarna har hela tiden givit sken av att vara svåra och ytterst dramatiska, men manuset skrivet av Macron/Merkel har följts. Det är statistländerna som r betala de svinaktigt stora bidragen. Det är rätt intressant att Sverige alltid, i varje politisk fråga i EU får sämst resultat jämfört med andra länder. Det beror troligtvis på att inget annat land har en elit som så högt hatar sin egen befolkning som Sverige. "Rabatten" är enbart ett spel för galleriet. För att snabbt klargöra, att vår EU-avgift ökar snarare än minskar. Vi får inga pengar ifrån EU, utan får betala till andra länder, trots att vi får en "rabatt" eftersom avgiften ändå ökar. Det är klassisk Orwell-Newspeak för att lura valboskapen. Alla är lika mycket värda, men en del är värda lite mer.
Nu går Löfven ut och säger: Bra för Sverige och för Europa!”
Foliehatten tappade allt, när han såg detta uttalande från den ………..
Stefan Löfven kan känna sig trygg, eftersom
Public service, Bonnier och Aftonbladet hela tiden har hållit den kompletta idioten under armarna och kommer att fortsätta att göra så, den närmaste tiden. Vilken normalbegåvad person som helst med intresse för Sveriges framtid förstår att fällkniven Löfven inte kommer hem med någonting annat än högre avgifter och höga skulder.

Det vore mycket intressant att ta del av vilka rabatter och andra förmåner de andra enligt Macron 4 "snåla länderna" - dvs de som månar om en ekonomi i balans - fick i förhållande till Sverige? Foliehatten återkommer om detta!
Nederländerna fick väldigt mycket i slopade exportavgifter och hur många miljarder blir det årligen i förhållande till Sveriges rabatt som så löjligt/
taktiskt överdrivs i alla medier. Garanterat sägs och skrivs inget om det i Sverige eftersom jämförelser säger för mycket om Löfvens förhandlingsutfall. Den gällande rabatten på avgiften har det ännu inte förklarats i medier om, är den årlig eller är en klumpsumma gällande hela budgetperioden. En rabatt på 11 miljarder var allt fällkniven fick med sig hem mot skillnaden i bidrag mellan 0 miljarder och 4000 miljarder, samt en höjning på avgiften från 48 miljarder till 55 årligen.

Stor humor i efterhand att Sverige startade en Covid-19 strategi som enbart handlade om att ''rädda svensk ekonomi'' och det slutar med, att man sedan ändå väljer att skänka bort 200 miljarder och därmed ändå helt raserar svensk ekonomi.
Bra jobbat
fällkniven Stefan Löfven. Foliehatten hoppas att Jonas Sjöstedt pladder om att anmäla regeringen till KU, inte är ”pladder” som Jonas är känd för!

Nu ska svenska skattepengar inte bara rädda skinnet på ansvarslösa sydeuropéer utan också göda firma Merkel/Macrons federalistiska stormaktsambitioner. Sverige blir en obetydlig delstat i norr som man kan mjölka på resurser.
Man kallar det "starka tillsammans" - men vart var EU när Corona slog till?
Vart var EU när
migranterna vällde in över våra gränser?
På förekommen anledning - vart är EU nästa gång vi behöver hjälp?

Det är med EU-politiken som med asylpolitiken i svenska medier. De är inte på Sveriges sida. De är någon annanstans och av vilken anledning kan det spekuleras om och görs. Börjar bli dags att återväcka frågan om Swexit! GB är enormt nöjda med, att de lämnat det sjunkande skeppet EU!


2 kommentarer:

  1. Gammak klyscha, men alltmer sanning för det nya Sverige;
    "Vem skall hjälpa oss, när vi hjälpt så många att vi inte kan hjälpa oss själva?"

    SvaraRadera
  2. Den allmänna meningen i Sverige är fortfarande att "vi tjänar på EU".
    Nu är det dags att föra ut hur det verkligen står till!

    SvaraRadera