måndag 6 juli 2020

Detta ständiga tjat om Dawit Isaak!

Idag har det dags igen från liberalvänstern att börja tjatet om Dawit Issak. Är död eller inte? Konstigt med denna vurm för Dawit Isaak hos svenska journalister och PK-politiker. Han skrev för regimkritisk alternativ media i sitt hemland Eritrea. I Sverige kallar PK svenska journalister det för hatmedia m.m.

Isaak reste på ett eritreanskt pass och uppfattas av sina myndigheter som eritrean, fastän han hade ett dubbelt medborgarskap. Foliehatten är urless på tjatet om en person som egentligen inte har ett skvatt med Sverige att göra. Nu får vi hoppas att det är slut ältat om en okänd afrikansk dussinjournalist. Han har eritreanskt medborgarskap (och svenskt) och då är det rätt självklart att Eritrea inte bryr sig om Sveriges synpunkter. Det handlar om deras angelägenhet och inget annat. Den eventuella rasism som hade gjort att Dawit Isaak släppts om han vore vit, är i så fall en rasism som Eritrea står för.

Dawit Isaak kom till Sverige som 23-åring när befrielsekriget varade i Eritrea. Han blev svensk medborgare 1992 och återvände till hemlandet efter självständigheten 1993.
I huvudstaden Asmara bildade han familj och skrev i den oberoende tidningen Setit. Han såg till att familjen kom till Sverige.

I september 2001 efter ett öppet brev till presidenten om mänskliga rättigheter, greps en mängd regimkritiska politiker och journalister
och även Dawit Isaak. Sedan dess sitter Dawit Isaak fängslad utan rättegång eller formell anklagelse. Oklart om han lever fortfarande! Hans fru och tre barn i Göteborg har inte fått träffa honom på tio år(2000). Det Isaak kämpade för, kan man ha respekt för. Även om hela saken givetvis är väldigt glorifierad och han är ”GUD” hos Aftonbladet! Enligt ett rykte skall Isaak vara död sedan länge!

Hela situationen måste vara ett helvete för hans familj i Sverige, men det handlar knappast om detta. Om han har var vit och svensk journalist hade han förmodligen blivit släppt, men detta handlar om att Eritrea såg honom som en av sina medborgare och deras angelägenhet. Vad ska Sverige göra i det läget kan man undra? Eritrea är en diktatur inte för intet.

Som av en händelse sommarpratar en av han döttrar i ”Sommar” idag och hon säger att han lever efter 19 år i ett afrikanskt fängelse! Vi kan notera att dagens Sommar är ännu ett offerkofta program där svensk rasism åter spelade huvudrollen. Dottern gör Sverige till huvudskyldig för sin fars fängslande och hon vägrar känna någon tacksamhet mot svenskar efter all rasism hon mött här och myndigheternas tafflighet i fallet Dawit Isaak.
Har dottern någonsin gjort ett hederligt jobb i Sverige och betalat in skatt för att kompensera skattebetalarnas utlägg för henne under alla år? Hon är kanske betald i ett skattefinansierat projekt för Dawit och rasism? Han åkte ”självmant” tillbaka till Eritrea som han påstod sig fly ifrån och fängslades. Är man så ”jävla dum” får man skylla sig själv. Dawit Isaak är en piss i Mississippi mot allt som händer i Sverige.

Hade vi haft en statsminister med minsta lita stake i, så skulle han ryta och bromsa/ta bort allt biståndet till Eritrea. Löfven skulle också sagt till Nobelstiftelsen att ingen inbjuden skall skickas till Eritreanska ambassaden och Nobelfesten.
Det enda våra s.k. PK-journalister och SVT orkar med, är att tjata om Dawit Isaak, men att ta upp och stoppa biståndet hör vi inte en inte ett pip om. Så mycket för deras solidaritet för Isaak Isaak. De tjatar och gormar för att sedan inte säga ett dugg om att Eritrea bjuds på Nobel partaj. De hade haft världens chans att verkligen sätta strålkastarljuset på Eritrea och få Dawit Isaak frisläppt i samband med Nobelfesten.

Vi får verkligen hoppas att med dagens ”Sommar” är det ett definitivt slut för tjatet om eritreanen Dawit Isaak! Isaak i sin himmel skall vara tacksam, att det generösa Sverige ger hans familj bidrag, så att de kan leva ett drägligt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar