lördag 25 juli 2020

Medelklass Svensson flyttar ut till förorten!

Att medelklassens känslor kan svänga väldigt snabbt såg vi i Göteborg när föräldrar som lagt miljoner på att bo ”vitt” i förorterna. De blev vansinniga över att nyanlända prioriterades i skolvalet och fruktade att barnen skulle bussas till en invandrarskola, trots att det i verkligheten inte berörde alla elever. Det som håller på att ske i Sverige, är att man bygger svenska medelklassområden för att skydda sig mot integrationen och det är dyrt. På sina håll byggs det villaområden ett par kilometer utanför städerna med gles busstrafik och det är iallafall en början.

Säga vad man vill om den ängsliga medelklassens bevekelsegrunder, men nog är det uppenbart att man gör det man kan i dag, för att slippa beblanda sig med kaosfolket. Foliehatten upplever iofs. inte direkt att PK-hetsen är på långa vägar lika explicit nu som för kanske fem år sedan i dessa kretsar, vilket med lite god vilja kan tolkas som att en viss mättnadskänsla alternativt bakfylla infunnit sig.
Det är viktigare att hålla sig undan än att delta i masspsykosen.
Foliehatten kan tänka sig att det njuts lite extra i de här villaområdena ett par kilometer utanför städerna denna vår och sommar och alla  känner till orsaken. En ny livsstil på väg att ta form?

Infrastrukturen underlättar för den här utvecklingen. Man behöver inte besöka banken eller postkontoret, man har
Internetbank och posten hämtar man ut i den lokala butiken, den som är arbetslös behöver inte gå till arbetsförmedlingen, socialkontoret eller någon myndighet, allt sker via nätet med Bank-id, småbarnsföräldrar bildar grupper på Facebook där man bestämmer träff och ordnar med skjuts och pensionärer gör samma sak. Folk planerar det mesta idag. Var man ska bo, sin fritid, sitt umgänge och garderar sig med privata sjukvårdsförsäkringar, så att man går före kön och slipper vänta med stökiga invandrarpatienter och klanen och är du exempelvis lärare eller sjuksköterska så jobbar du i privata verksamheter.  Många verksamheter som börjat med drive-in under Covid-19 lär fortsätta med det efteråt. Tror att många åtgärder mot Covid-19 egentligen handlar om att många vill ha ett rumsrent argument till att leva segregerat.

Många hävdar med all övertygelse att mångkulturen är död, lika död som papegojan i sketchen med John Cleese och Michael Palin. Låt gärna svennar i SSU prata om rasifiering, bara för att sedan bli utkastade och att de rasifierade kaosar och SSU sedan läggs ned eller tas över av islamister som i Malmö.
Ola Wong i Kvartal: ”Ett uthålligt samhälle uppstår och existerar av ekonomiska och säkerhetsmässiga skäl och en nation som har andra motiv för sina viktiga val riskerar att sluta som utvandrarna i Selma Lagerlöfs Jerusalem, i misär. Politikerna i Sverige bör rikta in sig på att ge folk tillbaka en känsla av kontroll. Känslan av att inte vara herre i sitt eget hus, inte bestämma över sitt liv och vara prisgiven åt internationella strömningar göder en farlig, inskränkt, negativ och hämndgirig nationalism.”


Däremot tror
Foliehatten att det dröjer väääldigt lääänge innan den verkliga reaktionen kommer, om den någonsin gör det. Gnäll, stånk och stön och lama protester är en sak. Han skulle ärligt talat tro att landet hinner förändras i grunden innan medelklassen reagerar. En morgon vid frukostbordet är det innehållet i tidningen som ter sig annorlunda, om den gamla morgontidningen finns kvar, vill säga.

Paulina Neuding förutspådde för flera års sedan i flera artiklar i Kvartal, den här utveckling i och med sina artiklar om stök i offentliga rum. Svenskar och assimilerade invandrare finner nya platser och nya former för umgänge när mångkulturen går för långt. Bosättarna har inte råd att flytta ut till förorterna, där loppismarknader numer arrangeras, man behöver inte besöka bibliotek där arabiska ungdomsgäng och bedjande muslimer numer huserar, utan man laddar istället ned låneboken på mobilen eller laptoppen. Vill man köpa boken så beställer man den på nätet och slipper åka in till stan.
Det blir som hotellen i Nordkorea - det bäddas sängar och lagas mat varje dag, men man har inga gäster. Det är bara en fasad, likt Annie Lööf som tror att det är politiskt inkorrekt och rent av ondskefullt att vara nationalist, trots att 8 miljoner svenskar och assimilerade invandrare är det idag.1 kommentar:

  1. Ett naturligt steg i denna utveckling är dessutom uppkomst av s.k. gated communities (grindsamhällen). Inför förra riksdagsvalet fick partiledarna i radions P1 Studio Ett välja en "idealkommun" inför intervjuerna. Annie Lööf valde Gnosjö. Ser på nätet att ett gated community är under uppbyggnad där, ironiskt nog.

    SvaraRadera