tisdag 28 juli 2020

Har KD donerat bort kärnfamiljen till AfS?

För cirka 10 dagar sedan spred Kristdemokraternas ungdomsförbund (KDU) ett internt meddelande till sina medlemmar för att förhindra interaktion med och "idolisering" av personer i nationalistpartiet Alternativ för Sverige(AfS). KDU:s ordförande Martin Hallander bekräftar att texten som "rastlösa högerextrema nollor" sprider på Twitter stämmer.

Hela historien började med att AfS:are har uppmärksammat att KD- och KDU-företrädare mangrant har slutit upp bakom idén om transsexualism och att de har en transsexuell företrädare Transaktivisten som de gärna lyfter fram för att visa hur liberala de är. Både att de sparkar bakut och att de över huvud taget tror att transsexuella existerar har större metafysiska implikationer än vad både de själva och AfS:arna riktigt förstår.


Transsexualism bygger på idén att en människa kan vara född i fel kropp. Om man är kristen och tror att någon är född i fel kropp så är man gnostiker - ett av de kätterier som kristna historiskt har fördömt och slagit ned på allra hårdast, eftersom det är en sån total negering av den kristna Guds synen.

Om man tror att någon är född i fel kropp så tror man att världen är felaktigt skapad. Det kan den bara vara om Gud är ond eller inkompetent. Om Gud är god och kompetent så är såklart skapelsen korrekt utförd, och alla är födda i de kroppar som de ska leva i.
En gnostiker anser att direkt personlig upplevelse av Gud är möjlig i detta livet på jorden, till skillnad för en agnostiker som är av motsatt uppfattning - att det inte är möjligt för människan att veta något bestämt om Gud.

KD är idag ett parti som omfamnar gnosticism och ingen inom partiet verkar ha några bekymmer med det. Svaret från ungdomsförbundet när någon kommer med kritik är att förbjuda interaktion med den personen.

PÅ nätet skrev någon att "KD har donerat bort "Kärnfamilj" till AfS och KD i många år har lurat skjortan av sina väljare genom att vifta med invandringskortet för att få röster och sen tryckt på knappen i riksdagen för att få hit massor av anhöriginvandrare. Om AfS sköter sina kort rätt kan de mycket väl kannabalisera på KD och komma in i riksdagen den vägen om 2 år. AfS försökte sno röster från SD 2018 men det gav inte så många. KD:s väljarskara är jungfrulig mark för ett nationalkonservativt parti med kristna förtecken att beträda.

Tydligen har KDU en sluten Facebook-rum med titeln Digitalt War Room. Ska bli intressant se vilka mem som KDU-topparna Evin och Martin skissar på för att bemöta den här.
Foliehatten har i alla fall snappat upp detta: ”AFS-sympatisörer är inte folk några av er ska se upp till eller aktivt ställa in er hos. Särskilt inte politiskt. Vi har fått flertal klagomål om detta och i synnerhet med tanke på förra veckans grova påhopp mot en av våra partikamratet som är transperson (av just flertalet med AFS i profilen) är detta viktigt att ta upp.
Vet man med sig att man följer och interagerar med dessa personer är den första frågan man bör ställa sig varför? Vad är det som gör att man söker stöd, eller support, eller medhåll från personer som i grunden har en samhälls- och människosyn som står långt ifrån våran? Vill man aktivt idolisera AFS-sympatisörer så hör man kanske inte hemma i KDU. Så enkelt är det. ”

Hela historien säger rätt mycket om kristna människor. Vänder kappan efter vinden och slår Bibeln i huvudet på folk när det passar deras agenda. Om det fanns en Gud på riktigt så skulle han hatat kristna människor mest av alla.
Att KD/KDU inte vill att deras medlemmar skall framhålla ett parti som AfS positivt, är självklart. Det förlorar de på. Sedan kan man undra hur en transperson får för sig att stötta ett kristet parti?

När KD tror på transsexualism blir det mer spektakulärt än när MP gör det. Den kristna kopplingen gör det enklare att se paralleller till andra tider, där i grunden samma fenomen har utspelat sig. Eftersom det blir inbjudande att se KD:s ställningstaganden även i religiöst och teologiskt ljus blir det svårare att se dagens situation som resultatet av någon sorts unikt, avantgardistiskt "framsteg". Det är egentligen ett urgammalt fenomen vi upplever som idag dock oftast formuleras i sekulära termer. Den materiella världen är en skenbild av den sanna idévärlden. Gemensamt för all gnosticism är att den är metafysiskt orienterad och tillmäter världen sådan vi ser den mycket litet värde. Alla kan se vilket kön en transa har. Men för en gnostiker betyder det ingenting. Det vore en djävulsk twist om ett gäng f.d. KD:are går till AfS i stället, tack vare den "reaktionära" kampanj AfS bedrivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar