lördag 2 september 2017

Allt talar för att Ulf Kristersson blir ny partiledare för Moderaterna!

Så fort Elisabeth Svantesson fick höra att Ulf ställer upp som kandidat till att bli ny partiledare, slöt hon upp bakom honom.
I praktiken är valet redan avgjort och valberedning kan "lugnt" luta sig bakåt!
En röst från moderaterna: "Han är det tryggaste valet!" Man vill med andra ord inte chansa med en oprövad person! Ingen tvivlar på hans kompetens.

Men frågan är om det blir en ny moderatpolitik med UK? Vad man förstår tänker han bilda en kärna av
Svantesson och Helsingborgs Peter Danielsson och med denna trio(-AKB) går man till val 2018 med i stort sett samma ledning som de senaste årens stora ras!
När en person ställer upp som kandidat till partiledarposten i ett stort parti är det helt naturligt att medierna informerar allmänheten om eventuella skandaler och kontroverser som politikern varit inblandad i. I det här fallet är Ekots twitter skriven som om den skulle vara en opartisk genomgång av Kristerssons politiska karriär. Listan på UK:s karriär är typisk för ”vänstertomtarna” på SR, de tror att deras jobb är att föra ut sin egna politiska agenda.
Detta blir något att ”bita” i för den utredning som pågår om public service och det förslag som läckt ut, är att man tänker finansiera SVT/SR via skatten! Hela SR och SVT borde istället läggas ner. Idag är den en jättemegafon för vänstern!

Listningen som är borttagen:
-88: Väljs till MUF-ordförande
-92: Förlorar ordförandeposten till Reinfeldt
-94: Jämför svenska modellen med apartheid
-97: Skriver en bok och anklagas för rasism
-07: Anlitat svart städhjälp
-08: Får våning i Stockholm avsedd för utsatta
-08: Åkte till Kina för 128000 kr var tredje månad
-09: Hoppar av politiken
-10: Hoppar på politiken
-10: Får uppmärksammat hyreskontrakt igen
-12: Har misstroendeförklaring hängande över sig
-13: Får sämst resultat i ministergranskning
-14: Utses till ekonomisk-politisk talesperson för M
-17: Kandiderar till partiledarposten


SR insåg sitt ”katastrofala” misstag, tog bort listan från tweeten och publicerade istället en ursäkt om att bilden blev "ofullständig":
Felaktig formulering i digital publicering. På fredagseftermiddagen gick en felaktigt formulerad tweet och digital publicering ut om M-politikern Ulf Kristersson från Ekot. Den hade inte kollats tillräckligt av redaktörerna på vår desk.
Det finns skäl att ifrågasätta ordvalet och urvalet av fakta i publiceringen och därför tog vi bort den så snart det gick. Det är beklagligt att en bristfällig hantering i det här fallet lett till en publicering som vi inte står för utan måste dra tillbaka. Det är något vi ser allvarligt på och kommer att följa upp på olika sätt internt.”

Alla inser att Ekots listning på twitter av Kristerssons meriter under hans politiska karriär är patetisk. Redan efter första punkten är det bara negativa betoningar. Alla över 10 års ålder förstår att det knappast var något misstag att publicera originaltexten.
Inte nog med att man först är opartiska, man ljuger därefter svenska folket rätt upp i ansiktet genom att påstå att man inte hade gått igenom texten tillräckligt.
Det här kan omöjligen betraktas som ett misstag. Man har arbetat med att ta fram "presentationen" och givetvis är det en "slump" att det drabbar en moderat politiker. Ekot måste bestå av vänsteraktivister, eftersom en sådan här tabbe är omöjlig.

Uppenbarligen och föga förvånande, är det politiska klimatet på deras "desk" sådant att dessa åsikter utan problem kan gå igenom flera olika kontroller utan någon reagerar över den extrema vinklingen.
Dessutom är många av "kontroverserna" enbart intressanta för gravt insnöade vänstermänniskor. Endast en person som redan bestämt att Kristersson är en idiot och som desperat försöker hitta bevis för detta, anser det värt att informera allmänheten om att Socialdemokraterna var kritiska till någon politik som Kristersson drev 2008, eller att "endast" 11 bibliotek har Kristerssons bok på hyllorna.

Foliehatten vet inte riktigt vad M-kärntruppen egentligen väntar sig/hoppas på av sin nye ”Messias.” Vare sig de inser det eller inte, var valframgångarna under Reinfeldts tid en historisk parentes. starka valresultat har inte M haft sedan 1920-talet och Foliehatten tror inte att M kommer att få det igen. M lyckades under en kort tid slå i väljarna, att de var ett "arbetarparti" och många ville ha lägre skatter, vilket moderaterna genomförde. Det var första gången någonsin som M försökte spela på sossarnas planhalva och det lönade sig ett kort tag.
Att folk röstade på M, för de trodde att de var ”ett arbetarparti” och inte något annat! Det tricket kommer inte Kristersson att lyckas upprepa och ingen annan heller.
AKB:s stora misstag var att gå ut och prata om tagit kontakt med SD. Vill man regera med SD som stödparti, så gör man det efter valet när det är röstat och klart.

Det är tydligt att sossarna börjar bli ordentligt nojiga. Kristersson är inte någon AKB som trasslar in sig i jobbiga frågor och knappt kan säga en mening utan att öva först. Kristersson är hal som en ål,
anser rätt många. Han kommer förmodligen göra ett bra val, därefter fixa stöd av SD och det sker utan att landet går i uppror, eftersom den mannen är gjord av teflon och kommer spinna det till, att ta ansvar för landet eller något annat.

Hur det verkligen förhåller sig i
svensk politik är ju rätt enkelt. Det är bara att räkna antal mandat i riksdagen. Alliansen plus SD är totalt överlägset som det ser ut idag och varken M eller Kristersson är dummare än att de fattar det.
För SD:s del behöver man ett starkt Moderat
parti. Drömscenariot för SD är om man får 25 procent och M + KD tillsammans tar lika mycket så de tre partierna har ensam majoritet. Det skulle vara avsevärt lättare att ha att göra med, än att blanda in Liberalerna och Centern. Liberalerna kommer nästan säkert vika sig om det kniper men Centern är mer osäker.

Man kan vara ganska så säker på att Socialdemokraterna, SVT, Aftonbladet m.fl. kommer nu öppet eller med diverse tjuvknep att kampanja mot Kristersson, ända fram till moderaternas kongress. En fråga som kommer bli tjatig för Ulf är om han tänker samarbeta med SD – om så en mardröm för vänstern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar