torsdag 21 september 2017

Pinsamt för Margot Wallström som misskrediterar Trumps tal i FN!

Den 19:e september, startade FN:s 72:a generalförsamling. Ledare från världens 193 länder träffas i New York under en dryg vecka, fram till den 25:e september.
Trump kommer vara en av de första att hålla tal. Varken Kinas president Xi Jing, Rysslands president Vladimir Putin eller Tysklands Angela Merkel kommer att närvara i år.

Efter Trumps tal fällde Wallström följande: "Han hotade ju Nordkorea med att utplåna dem. Det gick ju en susning genom rummet naturligtvis. Det här går rakt emot FN-stadgan."
Hon missade fortsättning: ”att FN och samtalen är det som gör att det inte kommer hända!” Trump är en person som talar i klartext och Wallström har svårt med engelskan!
Hur kan Margot få applåder och skratt till susningar? Efter Trumps tal kan man notera att Wallström hör vad hon vill höra, hatet är alldeles för genomskinligt.
Wallström och Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog lät som de propagandamegafoner och nickedockor de är, för socialismen och för Soros globalistiska världsherravälde. Att orättfärdigt spy galla över av amerikanska folket valde president, är det viktigaste för dessa röda ”marionötter.”

Det är inte första och inte heller kanske sista gången Wallström(har ett år kvar att bättra på detta) misskrediterar en statschef. Hon tycks ha för vana att förolämpa andra länders statschefer. Ingen glömmer väl hennes kommentar om Putin i TV4, där hon påstod: "har aldrig tidigare sett en person med så iskalla ögon" som Rysslands president Putin.
Att som chef för UD, påpeka utseendet på ett annat lands statschef, är inget annat än dåligt omdöme. Det avslöjar dessutom hennes brist på både bildning och utbildning. Skam att sådana som Wallström och Löfvén ska företräda Sverige.

I sitt tal hoppades Trump att det inte skulle bli nödvändigt att ”utplåna Nordkorea.” Intressant var också att Trump som representant för en permanent medlem i säkerhetsrådet refererade till FN som " Let’s see how they do." "They" inte "We". Han tycks inte inse hur dominerande USA är i FN.
Många tycker det var ett hopplock av Trumps tidigare tal. Han säger tidigt in i talet, att han blev vald som USA:s president för att han ska föra amerikanernas talan, och att USA hädanefter skall prioritera sina egna medborgare. Detta applicerar han senare till handeln med andra länder, som han anser idag missgynnar USA. Han säger att USA betalar 22% av FN:s budget, vilket han anser är alldeles för mycket. Vid ett tillfälle, i slutet av sitt drygt 40 minuter långa tal, nämner han något i still med, att han vill att alla länder ska gå tillbaka till ett återskapande av nationerna, där man ska lägga vikt vid länders kulturer och historia. Han kommer också in på länder som han anser inte respekterar varken sina medborgare, eller andra länder. Det är främst Nordkorea och Iran han talar om.

Vad gäller Nordkorea så säger Trump b.l.a. att regimen där förtrycker sina medborgare och han går sedan vidare med att nämna amerikanen, Otto Warmbier, som dog i juni i år efter att ha spenderat tid i Nordkoreanskt fängelse. Trump börjar sedan prata om de senaste missiltesterna som Nordkorea genomfört, och han krävde att landet upphör med sitt kärnvapenprogram. Han uppmanar övriga länder att isolera Nordkorea tills de upphör med sitt fientliga beteende.
För Wallström, Löfvén, MSM och SVT måste besvikelsen vara enorm, eftersom Trump i sitt tal missar, att ta upp Ryssland som enligt dom genomförde den historiskt största attacken på Amerikans demokrati under valet 2016.

Egentligen borde Nordkorea eller någon i  deras ställe hålla ett tal som är en parafras med USA:s. Talet skulle innehålla vad USA själva gjort sig skyldig till, allt detta som Trump anklagar "skurkstater" för. Invasioner, tortyr, mord, kidnappningar osv.
 
James O’Neill, jurist från Australien har publicerats en mycket intressant artikel i New Eastern Outlook den 25 augusti.  I artikeln kommer James med en hel del intressanta uppgifter, om det aktuella dödläget mellan Nordkorea och USA. James påpekar att konflikten bara bekräftar åsikten, att dokumenterad internationell rätt för amerikanerna, är bara betydelselösa ord på ett papper.
I ett dokument som USA varit med att formulera i FN-stadgan, artikel 2(3) krävs: ”Alla medlemmar ska lösa sina internationella tvister med fredliga medel ….”
I artikel 2 (4) står: ”Alla medlemmar i sina internationella förbindelser ska avstå från hot eller bruk av våld mot enskild stats territoriella integritet.”

Trump har under de senaste veckorna i stort sett dagligen hotat Nordkorea och sagt: ”Nordkorea kommer att utplånas.
James avslöjar att det inte bara är ord som Trump kommer med. Det har genomförts massiva militära övningar nära Nordkoreas gräns, både till lands och till sjöss. Ett av målen med övningarna är, att öva sig hur man ”hugger huvudet” av det nordkoreanska ledarskapet. Flygplan utrustade med kärnvapen patrullerar det sydkoreanska luftrummet och robotsystem har installerats. Robotsystemet är i själva verket beståndsdelar av ett offensivt missilsystem med siktet inställt på Ryssland och Kina.
USA har länge betraktat sig själv som en ”exceptionell nation”. Denna uppfattning har obestridligen utvidgats till en slags ‘rätt’ att vara immun mot lagar och bestämmelser under internationell jurisdiktion.

Tärningen är kastad av Kina som har gjort klart för USA, vad som gäller. Om USA angriper Nordkorea, kommer Kina att skynda till Nordkoreas undsättning.
Problemet är inte om USA skulle bomba Nordkorea med kärnvapen, det kommer inte hända. Det farliga är om USA skulle känna sig tvingade av genomföra ett militärt angrepp mot Nordkorea och då kommer Kina att agera och frågan är vad Ryssland kommer att göra?
Den ”kloke” Löfvén har erbjudit sig att medla i konflikten. Konflikten med alla ingredienser är på en sådan nivå, att Löfvén inte begriper vad det handlar om, för han kan varken tala eller lyssna på en sådan nivå som förmedlar minsta nyans av intellektuell kompetens. Det är inte som att förhandla i en metallkonflikt som Löfvén har erfarenhet av.
Löfvén agerande bekräftar ännu en gång hans inkompetens. Varför börjar han inte med att sopa rent framför sin egen dörr? LIstan på Sveriges problem är grotesk lång. Han kan börja med att ta itu med demonstrationen i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar