tisdag 26 september 2017

Har Morgan Johansson komplex eller ...?

Man kan säga att valrörelsen började förra veckan och med den, ”drevet” mot SD och nazister!
Vår ”landsfader" Löfvén startade och följdes sedan upp av hans trogna drabant Morgan Johansson. För några dagar började också TV4 att ”misskreditera” sitt hatobjekt:  SD och nazister.
I söndagens Agenda fick Morgan Johansson verkligen "bre" ut sig och han jämförde SD med den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen(NMR). Morgan: ”SD och NMR är verksamma på samma kant.”
Anledningen till att man ens diskuterar NMR just nu, är väl trots allt att de är våldsbejakande nazister och på den punkten blir jämförelsen med SD helt bisarr.  Det blir lite som att peka på vad den s.k. våldsvänstern ställde till med i Göteborg 2001 som ett argument, till att inte diskutera med sossar.
Ännu gladare är väl NMR som nu normaliseras och bagatelliseras av Morgan. Dom är ju "på samma kant”, bara en lite ljusare nyans av brunt. Om nu 25-35% av svenska folket sympatiserar med SD, så är det väl inte hela världen om man tar steget över till NMR! Vilken hårresande jämförelse! Dagens opinionsläge pekar på att ca 1,3-1,8 miljoner svenska medborgare kommer att rösta på SD vid nästa riksdagsval. Tveksamt om ens en bråkdel av dessa vet vad NMR är och står för.

Visst har SD och NMR vissa saker gemensamt, så som exempelvis nationalism, motstånd till dagens invandringspolitik och en del konservativa idéer. Skillnaden är att NMR är en nazistorganisation med medlemmar som oavsett om det är sanktionerat eller inte, använder sig av våld, medan SD är ett demokratiskt parti som utesluter de eventuella medlemmar som skulle känna sig hemma i just NMR.
Faktum är att SD dragit till sig fler faktiska rasister och nazister än övriga riksdagspartier, eftersom SD är det enda partiet som motsatt stor invandring, mångkultur, osv. På samma sätt har förmodligen S, MP och V dragit till sig fler vänsterextremister än borgarna, av samma förståeliga skäl. Det betyder förstås inte, att man kan jämföra exempelvis sossarna med revolutionära fronten eller någon annan obskyr vänstersekt.

Vi har kunnat notera att Morgan som är den duktige pojken, har haft många twitter, den senaste tiden. Skillnaden är, att han nu får svar på tal, när han twittrar. Ibland blir det lite pinsamt för Morgan som tror att han är smart! Att som minister sänka sig till den nivån i sina twittrar, är anmärkningsvärt
När man ser detta lite från sidan som Foliehatten gör, funderar han på om Morgan har problem eller om han är en lydig slav som följer partilinjen. Tankarna går ostört till en annan liten man på 30-talet i Tyskland som också var propagandaminister! Likheten är slående, samma intensitet i sina uttalanden och bägge log lite, när de tycke, att de sa något bra!
Desperationen inom S bara växer. Det går inte längre att blunda och hoppas på att SD-spöket försvinner. Fler utspel är säkert att vänta.

Sossarna är oförmögna att debattera med SD i sak. Därför lanserar de ett mantra som alla förtroendevalda ska använda i alla lägen, när något diskuteras som gäller SD.

"SD är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter och de har inte samma värde som vi och de övriga riksdagspartierna."
 
Godnatt, socialdemokrati säger Foliehatten om ni fortsätter på den inslagna linjen! Inser inte S i Sverige att valen i Europa, det senaste året, inneburit att S mer eller mindre raderats ut eller gjort brakförluster! Vill de bättre på denna statistik? Det verkar inte bättre!
Formuleringen kan vridas och vändas på många olika sätt. Men för närvarande så säger alla sossar just denna floskel, för att undvika all form av debatt mot någon SD politiker eller att dryfta något förslag som kommit från SD.
Foliehatten gissar redan att svenska folket kommer att bli så enormt trötta på, att höra denna fras från Löfven & Co, dag efter dag, fram till valet nästa höst.
Och SD gör så klart vad de kan, för att visa sig inte vara eller sympatisera med nazism. Det är nog så, att det är helt avgörande för många väljares röster, så det blir en intressant fortsättning att följa.

Morgan Johanssons uttalande är helt horribelt och piskar upp polariseringen ännu mer i landet. "Vi ska sätta oss ned och diskutera med de andra demokratiska partierna..." sa han i Agenda, när han syftar på alla partier minus SD. Undrar om han menar om SD inte är ett demokratiskt parti? I politiken får man tydligen säga vad som helst? Med andra ord så anser han inte att SD är ett demokratiskt parti! Skrämmande! Var finns anständigheten?
Dessutom tycker Foliehatten att det blir lite patetiskt, att sänka nivån på debatten på det sätt som Morgan gör. Rena sandlådenivån!
Det är ganska exakt ett år kvar till valet och det här kan betraktas som inledningen på valrörelsen. Och man kör redan samma retorik som förra gången. SD är nazister. Och om man har fräckheten att rösta på SD, så ska man veta, att man springer bödlarnas ärenden. I själva verket, så är det den nuvarande politiken som leder till att människor drunknar på Medelhavet.

Hela den kraftsamling som nu görs för att förbjuda nazistiska partier är som att lägga allt krut på förskolan samtidigt som ryssarna intar Gotland. Vi har en svår situation med eskalerande kriminalitet. Maffiastyrda samhällen. Gängkrig och död
sskjutningar som inte klaras upp. Terrorism. Överfallsvåldtäkter som inte hinner utredas.

Morgan får ett väldigt intressant flin på läpparna, när han uttalar att Jimmie kanske vill bli av med en konkurrent... Är han så säker på att reportern är i samma åsiktsbubbla, att han förväntar sig skratt och medhåll som han är van med kanske- eller gör han det för att det är en medveten provokation?
Morgan är uppenbarligen inte skärpt nog eller insiktsfull nog, att förstå att det är exakt så sossarna framstår. Som om de försöker svartmåla sin mest fruktade konkurrent. Eller framstår och framstår, det är vad det handlar om helt enkelt. Lär väl falla lika väl ut som de tidigare försöken... Nazismen är ett randfenomen som aldrig har varit något stort problem och aldrig kommer att bli det. Lika lite som militanta veganer, som släpper ut minkar.

Socialdemokraterna har ett mycket nära samarbete med ett parti som är betydligt mer historiskt komprometterat än SD, nämligen Vänsterpartiet.
Om nu Morgan Johansson är så känslig för extremism så borde han naturligtvis aldrig kunna acceptera att
S samarbetar med detta parti som hyllat kommunistiska diktatorer och massmördare och där man så sent som i årets 1:a-tåget kunde se banderoller som uttryckte sympati för de kommunistiska förtryckarna i Venezuela.
Om detta tiger givetvis Morgan! Vänsterpartisterna säkrar hans och sossarnas plats vid köttgrytan. Då kan man inte vara så känslig.
Tänk om
Morgan Johansson la lika mycket energi och krut på att försöka lösa samhällsproblem han har ansvar för, istället för att säga SD=Nazister.
Då hade det funnits färre
problem kvar i Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar