tisdag 12 september 2017

Annie Lööf siar om framtiden i Dagens industri!

Lööf passar nu på, när moderaterna är ledarlösa och sätter agenda inför valet 2018.
”Idag om ett år är det riksdagsval. Då behöver Sverige ett nytt ledarskap. Det bristande ledarskapet från den nuvarande socialdemokratiskt ledda regeringen tar Sverige i fel riktning. Trots dånande högkonjunktur riskerar Sverige att klyvas mitt itu. Klyftorna på arbetsmarknaden vidgas. Integrationen lämnas åt slumpen. Otryggheten ökar i många delar av Sverige. Under 2016 ökade klimatutsläppen. Tillgängligheten till vård försämras och vårdköerna växer.”

Går man igenom vad Annie skriver i Di kan man sammanfatta detta i några punkter:
C kommer på inga villkor förhandla med SD
C kommer att rösta nej till en ny Löfvénregim
C kommer att försöka bilda regering med de andra i Alliansen om de blir större än de rödgröna
C kommer att acceptera
valresultatet som visar att Alliansen blir mindre än de rödgröna
Lööf har valt tidpunkten för detta utspel mycket noga: M står utan egentlig ledare tills efter extrastämman.
Lööf har insett att C i de senaste opinionsundersökningarna har sjunkit från 13,8% till strax över 10%. Lööf är nu lite nervös och vill visa framfötterna med detta utspel och hoppas ”sno” väljare från M!
Med utspelet har hon satt press på M och satt dem mer eller mindre på ”pottkanten” - inget samarbete med SD. Lööf tror att hon lagt upp detta snyggt för sig och lämnar ett för M oönskat besked, angående SD-samarbete. Lööf tror att hon på detta sätt "tar ansvar för landet!"
Synar man Lööfs utspel väldigt noga, ser man att det kan vara fråga om att hon positionerar sig för ett inträde i en mitten-vänsterregering efter 2018?

Skulle inte förvåna att en plan skissades upp på sommarens Bilderberggruppens möte (Lööf deltog) om regeringsmakten efter valet 2018. Lööf fick order av gruppen att C inte längre skall vara en del av Alliansen. Lööf skall bli ny statsminister och bilda regering för "alla anständiga partier" = Centern, Socialdemokraterna, Liberalerna med benäget stöd av Vänsterpartiet.
Frågan är om inte ”Alliansen är död” efter Lööfs utspel!

En risk som kanske inte Bilderberggruppen räknat med är ”kamrat” 4%. Både L och MP ligger under denna spärr vid de senaste mätningarna och de kan också vara valresultatet.

Alla borgerliga väljare vill idag inte ha en en fortsatt Löfvénregim och undrar om Centern och Liberalerna är medvetna om att ”varje röst på dem” är att riskera att det blir en röst på Socialdemokraterna. Både Centern och Liberalerna har öppet deklarerat, att de kan tänka sig samarbeta med S. Är de medvetna om att de kommer att förlora katastrofalt mycket på detta? Frågan är bara hur snabbt den förlusten kommer och hur stor den kommer att bli. Lööf och Björklund underskattar nämligen kraftigt, hur många borgerliga väljare som inte vill ha det så och överskattar lika mycket, det som de tror är det goda valet. Svagsinta och korkade är vad de är.

Löfvén flörtar just nu nu öppet med Centern och Liberalerna och Löfvéns leende har aldrig tidigare varit större, när han träffar dessa. Att splittra Alliansen är förstås Löfvens våta dröm!
Samtidigt skall vi vara medvetna om att detta enbart är spekulationer! Det finns gott om spekulationer i media! Om dansken Lars Hovbakke Sørensen spekulationer i en krönika i Jyllandsposten går in om SD, att de gör ett jordskreds
val, ser vi helt andra förutsättningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar