måndag 11 september 2017

Dansk historiker spår att SD kommer göra ett kanonval 2018!

I en artikel i Jyllandsposten spår den danske historikern Lars Hovbakke Sørensen, att det blir ett jordskredsval att vänta i Sverige 2018. När Lars använder ordet "jordskredsval" undrar Foliehatten om han inte associerar på valet 1973 i Danmark. I folketingsvalet kom tre nya partier in, Centrum-Demokraterne Fremskridtspartiet och Kristeligt Folkeparti. Närmare 40% av folketingsmedlemmarna bytes ut.
Man förstår att Lars är rätt insatt i den politiska händelseutvecklingen i Sverige och han pekar på en mycket intressant sak!
Lars:
Det råder en speciell situation i Sverige som innebär att det finns en blå majoritet i riksdagen, men man har en rödgrön regering vid makten. Det finns ingen motsvarighet i något annat land i Europa. Orsaken är att de fyra gamla borgerliga partierna inte vill räkna in Sverigedemokraterna när man ska utse regering. Och räknar man inte Sverigedemokraterna till det blå blocket blir det röd-gröna större.”
Att Lars placerar SD i den blå majoriteten är kanske för att han ser SD som ett konservativt parti.
Det finns bara en förklaring till situationen i riksdagen. Alliansen ville inte regera med stöd av SD. Istället släppte Alliansen fram Socialdemokraterna och vi fick det mycket kritiserade DÖ. Alliansen lade sig bokstavligt ner för att dö! Det verkar som de fortfarande befinner sig i sandlådan. Efter årets alla skandaler har Alliansen vaknat till och lagt lite grus i maskineriet för sosseregeringen med stöd av SD. Deras agerande är under ”galgen!” Svenska folket accepterar inte hur mycket passivitet som helst från politikerna. Hade de fortsatt att lägga sig platt, hade valet 2018 precis som Lars skriver, blivit ett katastrofval för dem.
Men sammanhållning är mycket skör. Både C och L har
öppet deklarerat om inte Alliansen får egen majoritet i valet 2018, kan de tänka sig stödja sossarna!  En röst på C eller L = en röst på S.

Fortfarande är
Alliansens(förutom KD, Ebba vill tillåta SD rösta på Alliansens förslag men ej förhandla med SD) och övriga partierna på vänsterkanten strategi, att isolera och frysa ut SD. Det som förvånar är att partierna inte har insett att denna strategi varit totalt verkningslös. Man kan tala om ett kolossalt misslyckande. Istället för att öka i opinionen har de minskat och SD har kunnat skörda fler medlemmar. De övriga partierna har varit SD:s bästa valarbetare. Varje gång de nämnt att SD är ett nazistiskt och rasistiskt parti har folk av ren frustrationen lämnat Alliansen för deras svek, för att de släppte fram den katastrofala Löfvénregimen.
Att SD har ökar så drastiskt, beror på att en majoritet är frustrerade över den släpphänta flykting- och integrationspolitiken från sossarnas sida. Det handlar om både vidöppna gränser och en alltför överseende hantering av alla ekonomiska lycksökare som tagit sig in i landet. Fastän man erhållit ett utvisningsbeslut, får man bo kvar på Migrationsverkets boenden och dessutom erhålla dagpenning!

Svenska folket har det senaste året få erfara flera höjda skatter och en eskalerande våldsvåg(dagliga skjutningar och mord) som den S-märkta poliskåren(Eliasson) tappat kontrollen över – personrån och våldtäkter som drabbar deras barn. Talande för situationen är en artikel i dagens Sydsvenska, där en polis uttalar sig och säger, att av de 18 anmälda sexbrotten under Malmöfestivalen , hinner man bara med att åtala två! De har inte resurser att utreda fler!

Foliehatten förstår inte hur större delen av Sveriges befolkning tänker, när man ser att nästan inget fungerar i Sverige. Varför accepterar de partier och deras mer eller mindre inkompetenta partiledare, när ingen av dessa ”ledare” ens påtalar  problemen!
Varför blundar ledande politiker för problemen – eller är de helt korkade? Alternativet är en fortsatt ökenvandring mot stupet, ledd av S och MP.
När Lars i sin krönika skriver att det kommer bli ett jordskredsval 2018, får han inte medhåll av de sex riksparterna. De inser inte att de har grovt underskattat väljarnas intelligens och kompetens. De inser inte heller, att större delen av svenska folket har koll på, att den förda prioriteringen av politikerna, är att undanhålla befolkningen, de faktiska konsekvenserna av en okontrollerad invandring. Kan kan bara nämna demonstrationen i Stockholm, så inser alla problemet!
Ett annat stort problem är vänsterjournalister och media. De sätter agendan och politikerna vågar inget annat än att hänga på. Problemet är så stort, att utan en fri och sanningsenlig press, kan valet nästa september bli en illusion.

Det Lars är inne på i sin krönika är att Sverigedemokraterna kommer att få upp emot 25-35% i valet 2018. Kikar man dessutom på opinions undersökningar, riskerar ett eller två partier att åka ut. Om valresultatet blir detta, kommer det tvingas fram förändringar. Inga beslut överhuvudtaget kommer kunna gå igenom, utan att SD ges sitt rättmätiga inflytande efter ett kanonresultat i valet. Får SD över 30% ligger vägen öppen för en stark regering, om M och KD vågar ”ta språnget!”
Glöm inte det är nästan ett år kvar till valet – det kan hända mycket på ett år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar