lördag 16 september 2017

Den totalt ”sjuka” miljön på akutmottagningarna!

Det verkar som om PK-media, SR och SVT fått totalförlamning i tungan och skrivkramp, när man inte i klartext klargör, vem som är ansvarig för den totalt sjuka miljön i Sveriges akutmottagningar.
Det verkar som det tyvärr måste bli en skottlossning eller eventuellt vilda västern i väntrummen innan politiker reagerar. Våra politiker gör tyvärr inte nånting förrän det är för sent. Så när flera personer blivit skjutna i väntrummet kommer Löfvén med sin klassiker "det här är inte bra" och först då börjar man diskutera problemet.

Det Foliehatten inte riktigt förstår, är om politikerna faktiskt är så inkompetenta och naiva eller om dom inte känner, att dom behöver göra något för
rän det är försent.

Med invandringen har vi fått in grupper som har en helt annan "kultur". Och Sverige har till 0% varit förberedda på detta.
Socialstyrelsens rapport om hälso- och sjukvård och tandvård
(slutrapport 2016) till asylsökande och nyanlända bekräftar problemen. Rapporten tar speciellt upp, ett annorlunda sökmönster.

Ofta kommer man i grupp, t.ex. hela familjen….. Det finns stora kulturella skillnader i synen på vård och hur man söker vård hos asylsökande, vilket innebär en särskilt stor utmaning för primärvården. Detta bidrar till att det är svårt att möta de asylsökandes förväntningar på vården. De har ofta förväntningar på läkarkontakt och recept på läkemedel. Primärvården lägger mycket tid på att bemöta detta genom att förklara hur det svenska hälso- och sjukvårdssystemet fungerar. Vården behöver också ofta förklara samband mellan somatiska symptom och psykisk ohälsa. Vårdpersonal möter ofta frustration och även aggression hos asylsökande och kan ibland uppfatta stämningen som hotfull. De asylsökandes sökmönster är väldigt brett. Det är vanligt att asylsökande söker vård för sådant som kan behandlas genom egenvård.”

Bloggen Iotakt beskriver detta bättre:
"Det är nysvenska unga män som blockerar akutmottagningens entré. Inga andra. Det är nysvenska unga män som hotar personal, som skall slå ihjäl syster Bengt ifall den skottskadade brodern inte kan räddas. Det är nysvenska pappor som löper bärsärk på förlossningsavdelningen när personalen inte hinner med. Det är den nysvenska mannen som är elefanten i rummet, i vårdmiljön….
Han fortsätter:
Vi måste se elefanten i väntrummet. Annars kommer dagens ”utveckling” bara fortsätta och fortsätta och fortsätta… Så läser man om en man i Uppsala som dömts för att ha dödshotat personalen på Akademiska Sjukhuset. Hotet var tydligt. De skulle dödas, med automatvapen. Han slogs med väktarna på sjukhuset. Så kom domen och mannen får skyddstillsyn som straff. En dom som inte säger något mer än att det är i det närmaste riskfritt att bete sig som ett svin mot landets vårdpersonal. Skyddstillsyn, är det ett skämt? Det är som om akutens personal skulle behandla ett hjärtstopp med såpbubblor. Sluta undra över varför personalen flyr. Ni har bara sett början…”

Varför dessa MENA-invandrare ställer till kalabalik på sjukhusen är ett MENA-fenomen och är djupt rotat i klan kulturen. Därför möter släkt, vänner och klanen upp på akuten, när någon blivit sjuk eller skjuten. Det handlar dels om att visa omtanke/respekt för den skadade, men också genom aggressivt krävande beteende försäkra sig om att denne får den bästa vården som gå att få.
Allt detta är mycket mycket viktigare än det svenska samhället. Dessa invandrare är inte direkt lojala mot det svenska samhället och är i avsaknad av ett samhällskontrakt. Deras beteende är sjukt för alla andra i världen, men logiskt i deras ”kultur.” Och det är förödande, se bara hur det ser ut nu! Det ligger mycket i begreppet "det nya Sverige". Vad som händer, i och med Sverige, vet vi alla också.
Det nytt Sverige” kommer snart få nya spännande utgiftsposter(om- och tillbyggnader för alla akutmottagningar) som alla skattebetalare måste vara beredda på att betala mer för. Alla som gillar de senaste årens massinvandring och "refugees welcome", öppna gränser, är inte ärliga om de inte samtidigt berättar att detta kommer att kosta. En hel del.
Ett annat problem är alla stölder på sjukhusen. Massa obehöriga går in på avdelningar och snor allt som inte är fastskruvat. Många avdelningar tvingas ha låst, vilket försvårar besök. Att patienter blir av med värdesaker är så pass vanligt, att man uppmanar patienter att inte ta med tillbehör av värde. Detta var inte alls lika vanligt för 20-30 år sedan, enligt bekanta som är läkare. Väktare kör ut EU-medborgare som tvättar skitiga kläder på de offentliga toaletterna osv. Vart "fan" är vi på väg?
Tystnad och förnekelse råder tyvärr överallt i samhället i alla olika yrkesgrupper. Prata med vårdpersonal, lärare, poliser, så kommer ni förstå att det finns inget hopp längre, Sverige är på väg utför... De som vågar öppna munnen stämplas omgående som ……....!

MSM är en avgörande aktör bakom invandrarnas beteendemönster, de har skyddat och ursäktat dem i årtionden.
Svenska folket borde inse att media är fienden som dolt allt detta
.

1 kommentar:

  1. Att media har ett jätteansvar för vad som hänt i sverige håller jag med dej om hatten , alltså är bonniers skyldiga ,

    SvaraRadera