lördag 9 september 2017

Ser vi EU:s dödsdans efter EU-domstolens beslut?

I början av veckan meddelade EU-domstolen sitt beslut, inte alls oväntat och ganska självklart att Slovakien och Ungern och alla andra medlemsländer inte kan neka att ta emot migranter från Grekland och Italien(140.000) enligt det omfördelningsförslag som EU fastslagit. Skälet till denna dom har varit, att det kommit in en anmälan om att Slovakien och Ungern vägrat ta emot sina kvoter enligt EU:s beslut.

Det har varit stor aktivitet från flera länder innan beslutet. Polen har intervenerat till stöd för Slovakien och Ungern, medan Belgien, Frankrike, Grekland, Italien, Luxemburg, Sverige, Tyskland och EU-kommissionen har intervenerat sina stöd.
Domen är rätt intressant, det är som att försöka stämma maffian när maffian kontrollerar rättssystemet. Domen var mycket väntad och mycket positiv för de som är kritiska till EU. De får vatten på sin kran, när ännu en gång visar hur korrupt EU är, samtidigt som det vidgar gapet mellan de länder som är kritiska och de som vill påtvinga andra länder sina ståndpunkter.
Foliehatten gissar att champagnekorkarna smällde högt i Bryssel och att glädjen stod högt i taket efter beslutet från EU-domstolen. Den som var allra gladast var säkert EU:s Vice President Frans Timmermans som tidigare i ett tal förklarat att inget land inom EU ska få kunna undgå mångfalden.
Sverige är det land i EU som tagit(släppt in) emot flest emigranter” per capita. Löfvén & Co har ständigt propagerat att andra länder måste ta sitt ansvar och hans besök och framfart i Polen, är kanske det mest pinsamma besök någon har gjort i Polen.

Den svenska hysteriska och galna liberalen Cecilia Wikström har arbetat med att ta fram ett nytt asylsystem för hela EU. Det är baserat på permanenta och obligatoriska migrantkvoter för samtliga medlemsstater. Meningen var att Europeiska Rådet skulle rösta om dess införande i slutet av Juni eller början av Juli, men EU:s drottning Merkel har satt stopp för detta .
Tysklands förbundskansler Angela Merkel avvisar förslaget som bland annat svenska politiker hoppas ska pressa andra EU-länder att ta emot asylsökande. Det går inte, säger Merkel.
I en intervju för TV Phoenix på måndagen och som återgavs i Frankfurter Allgemeine Zeitung sade Angela Merkel: ”Det går inte!” Hon vill inte dra in EU-bidrag för länder som vägrar ta emot asylsökande från andra EU-länder. Tyskarna har ett val snart och Merkel har fått mycket kritik, burop och kastade ruttna tomater på möten. Hennes vinst är inte självklar och därför har hon ändrat sig. Hennes ”Willkommen” var att Tyskland behövde arbetskraft som ska göra skitjobben som tyskarna inte vill ha. Nu har Merkel insett att det kom för många och dessutom alldeles för många farliga typer.  De tyska politikerna vet också att det inte kommer avlasta Tyskland i praktiken och tyskarna har precis som Sverige fått erfarna det ”positiva” med invandringen – ökade våldtäkter, rån, skjutningar, terrorister m.m.
För Löfvén & Co är detta besked från Merkel ”ett slag i ansiktet”, deras ”alla andra länder måste ta sitt ansvar” börja eka allt mer tomt! Sverige är EU:s skräckexempel på en totalt misslyckad integration.
Efter EU-domstolens beslut har Slovakien, men kanske även Ungern accepterat domen! Orbán har gjort ett uttalande i ungersk media och det återges delvis i Die Welt. Det kan tolkas så att Ungern trots allt kommer att acceptera EU:s dom - d.v.s ta emot 1.300 MENA-migranter.
Orbán:"Som EU-medlemsland måste Ungern erkänna EU-domstolens fördrag och domslut, men det innebär inte att Ungern kommer att förändra sin migrant avvisande politik".

Hur det blir med
Polen och Tjeckien är osäkert. Polen och Tjeckien har samma inställning som de två ”prickade” staterna. Är detta början till slutet för den restriktiva östeuropeiska invandringspolitiken? 1.300 idag....150.000 imorgon?

EU-domstolens beslut är omoraliskt och ohederligt. Foliehatten tycker att EU-domstolens dom, som juridiskt sett är giltigt, ändå är ett slags kontraktsbrott. Istället för att vara ärliga och säga att majoriteten nu med Tyskland i spetsen bestämmer och att småländerna har bara att svälja beslutet.

Pratet om solidaritet och att ta sitt ansvar är bara snömos,
då hade man inte behövt gå lagstiftningsvägen. Meningen med hela EU är att alla beslut skall vara enhälliga.
När
medborgare i länder röstade för inträde till EU fanns det inte med en klausul om: "skyldighet att ta emot och försörja ett icke specificerat antal asylsökande från alla länder i världen." Undrar hur många länder som hade röstat nej, för en anslutning?

Asylplikten har tillkommit i efterhand och EU-medborgarna har inte fått rösta om detta beslut. Det är inte god demokrati. Foliehatten undrar varför EU inte satte sig ner och och diskuterat hela migrationspolitiken. Frågorna är flera. Varför har inte EU agerat och stoppat emigrantflödet över Medelhavet och även via Turkiet(som det är stopp för idag)? Är topparna i EU omedvetna om att arbetslösheten är över 20 miljoner i EU? Vad är det för agenda som EU har? Är de inte medvetna om att det är 140 000 man talar om nu och alla de som hittills passerat Medelhavet i år(över 100.000) och nästa år? Är EU-topparna totalt blinda och döva?
Vi har sett flyktingar lämna Finland redan, vad får politikerna att tro att dessa kommer att stanna i Polen och liknande länder? Sverige tar emot dem med öppna armar! Ska de bli tvingade att stanna i de länder som de blivit tilldelade eller kan de nyttja den fria rörligheten för att sticka till Tyskland eller Sverige?

EU får idag mycket kritik för hur denna överstatliga organisation har utvecklats sedan 90-talet och framåt. Istället för att vara en organisation som ser till att främja tillväxten inom EU, så har den istället sakta men säkert utvecklats i den riktningen att nationalstaterna som har anslutit sig, håller på att förlora sin suveränitet.
Tanken med EU var definitivt inte detta. När vi röstade om fri rörlighet av varor och tjänster i Europa så handlade det om européer. Vi var oroliga för att sydeuropéer skulle röra sig norr över, men av det blev det inget. Tanken var ju att yttre gränsen skulle bevakas.
EU har beslutat att alla länder tvångsmässigt ska underkasta sig fri invandring och ge upp nationella budgetanspråk, samt införa Euro till senast 2025. Sverige som röstade nej till Euro kommer att ställas inför ett problem om senast 8 år. Kommer de styrande i Sverige följa folkets beslut eller köra över folket?

När Macron nyligen besökte Bulgarien gjorde han ett utspel mot Polen. Han attackerade Polen för att man inte vill inskränka den fria rörligheten inom EU, för att driva protektionistisk politik som Frankrike vill, för att skydda egna jobb. Macron anklagade också Polen för att de isolerade sig från EU. Macron har dåligt reda på, att det är Polen som faktiskt vill ha fri rörlighet mest av alla. Skälet är att polacker åker och jobbar överallt i EU.
Givetvis fick strebern Macron svar på tal av Polens premiärminister Beata Szydola!
Beata: ”Polen och Frankrike är medlemmar i EU på samma villkor! Alla länder i EU har samma rättigheter och Polen är inte i konflikt med något land i EU eller EU. Macron borde istället se till sig eget land och då kanske han kunde ge sina medborgare samma säkerhet som vi kan i Polen!”
Man kan inte annat än beundra Beata när hon ”tvålar” till Macron! Efter valet har Macrons ”gloria” hamnat rejält snett!


EU lär falla som ett korthus om Tjeckien och Polen lämnar EU tillsammans med Storbritannien. Italien är på G. I allt fler länder ökar motståndet mot överbyråkratiska elit
EU.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet , hatten ,,, vi är grundlurade av nwo ,det är många ,riktigt många judar som sitter med den makten ,, varför vill dom oss inte väl för ,,, varför ljuger media för oss , den median som kontrolleras till största delen av judar , varför är dessa onda mot oss för ,,, nån som vet ?

    SvaraRadera
  3. Helt rätt! Problemet är ju att EU kör över medlemmarna när man går till domstol med en fråga som kommissionen "hittat på". En fråga om att inte vilja ta emot migranter i en omfattniung ingen kunnat drömma om när asyllagarna skrevs in som en del i EU-reglementet! Det hade varit korrekt av EU att inte ta upp frågan över huvud taget. Mycket okänsligt, odiplomatiskt och odemokratiskt att driva frågan!

    SvaraRadera