torsdag 14 september 2017

Parodi när våldtäkter diskuterades i gårdagens Aktuellt!

I gårdagens Aktuellt diskuterades våldtäkter mellan en moderat och miljöpartist och det var stor parodi att se dessa debattera detta ämne. Reinfeldts hat mot SD fick M att sluta ett avtal med MP om invandringen. Dessa två partier har en stor skuld till att de gemensamt har planterat in ”elefanten” i landet. Elefanten är inte okänd för de som följer debatten på nätet, men i SVT:s sändningar har den inget namn.

Med sitt kroppsspråk avslöjande Nike Nylander att hon var ganska bestört över situationen. Foliehatten är rätt säker på att Nike har en öronsnäcka, där någon ansvarig=producent som ger tips/instruktioner om fel frågor kommer upp.
Att Sverige sedan ett tag har upphört att existera som rättsstat var denna debatt ytterligare ett bevis för och frågan är nu, om
folk i allmänhet, kan betrakta samhällskontraktet som upphävt?
Polis Torgny Söderberg konstaterade ganska torrt och han försökte inte dölja, att våldtäkterna ökar och att polisen inte hinner med att utreda alla. Detta var den stora anledning till varför det ser ut som det gör idag.
Den egentliga orsaken berättade aldrig Torgny om:
omorganisationen har bidragit till att det nu inte finns någon specialiserad enhet för att utreda våldtäkt.

Som vanligt hade Aktuellt av någon outgrundlig orsak andra siffror och målet denna kväll var helt klart att attackera polisen, inte att ge elefanten ett namn.
Det tragiska med denna debatt var, att den på ett brutalt sätt avslöjar den nakna sanningen, att helt plötsligt räcker inte polisens resurser till för den stora ökningen av sexualbrott.
Inte någon gång vågade Nike(kanske order från producenten) ta tag i detta och fråga varför och vem/vilka som bär det egentliga ansvaret. Nikes agerande var sannerligen en konst. Att upprätthålla PK i en tid som detta som kräver det yttersta av varje journalist, varje etablissemangspolitiker och PK-representant. Sedan är det totalt tjänstefel av SVT:s Aktuellt, att inte ens försöka ställa frågan om orsaken till varför det ser ut såhär!
Tidigare på dagen var det en minidebatt mellan Morgan Johansson och Tomas Tobé i Studio Ett. Debatten handlade om varför anmälningar av våldtäkter blir liggande hos polisen i månader utan utredning. Det var inte precis någon nyhet för de som följer nätet. De senaste månaderna var det varit mängder av rapporter om polisens problem. Det som var det stora nyhetsvärdet och sensation i denna debatt, var att Tomas Tobé helt utan tvekan i rösten talade om, att mycket handlar om värderingar. Sedan utan krusiduller i samma mening, pekade han indirekt ut en grupp migranter som är mer våldtäktsbenägna än andra - ensamkommande afghaner och att de borde utvisas om möjligt. Sensationen var desto större, när varken Morgon Johansson eller debattledaren protesterade! Ett erkännande från Morgan, vem elefanten i rummet egentligen är!
Den enda gången som Morgan visade några känslor var, när det riktades kritik mot Eliasson, då röt han verkligen till! Där avslöjade sig Morgan rejält. Så länge sossarna sitter kvar vid makten, kommer den totalt inkompetenta Eliasson att sitta kvar!
Morgan ansåg att ansvaret för polisens totala misslyckande låg på de lokala och regionala polischeferna. Han tyckte också att det var helt ”ok” att M kritiserar regeringen för det uppkomna läget, men Eliasson fick inte ifrågasättas!
Frågan är varför Morgan håller Eliasson om ryggen? Har Eliasson några ”delikata” uppgifter om sossarna, eftersom de låter honom sitta kvar?
Morgan Johansson är djupt oärlig i sin beskrivning av läget. Det är skillnad på mord som begås i missbrukarkretsar och gängmord i "utsatta områden." Morden i missbrukarkretsar behöver inte lika mycket utredningsresurser. Även om den totala mängden mord inte har ökat nämnvärt över tid kräver mordfallen idag mycket mer arbete av polisen än för 10-20 år sedan. Inte konstigt att polisen inte kan lägga mer resurser på annat.
Den misslyckade invandringspolitiken är helt klart orsaken till detta rättshaveri. Men det största systemfelet står nog att finna i, den politiska inställningen till brottslighet som finns djupt rotad i den svenska rättsapparaten. I Sverige betraktas brottslingar framför allt i viss kvällsmedia, ibland nästan mer som offer än själva brottsoffren.
Det som ”äcklar” många är att finns en alldeles för stor sympatisk inställning till grova återfallsförbrytare. Idag märks det mycket tydligt att det finns en rädsla att börja gräva djupare i det här tillståndet, man kan själv bli utsatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar