fredag 15 september 2017

Föräldrar i Järvaområdet väljer bort svenska värderingar i skolan för sina barn!

Under ett möte i onsdags på Fryshuset i Stockholm, där socialtjänst, politiker och ideella krafter samlades för att diskutera insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck. Debatten har kretsat kring att "integrationsproblemen" handlar om att svensken och det svenska samhället inte släpper in vissa grupper av människor och att vi måste satsa och har satsat stora resurser på att komma tillrätta med detta.
Det man blundat för och inte vill prata om, är att det idag finns mängder av muslimer som inte är det minsta intresserade av, att vara en del av vårt samhälle och våra värderingar.
Skolan har upptäckt att i Järvaområdet har muslimska familjer tvingat sina barn och tonåringar att leva efter den kultur de har med sig från MENA-området. Tvångsgifte, fler barn i förskoleålder bär hijab och våld är vanliga inslag i hedersförtrycket.
Carina Rennermalm f.d. rektor för Rinkebyskolan: ”Jag har också haft många föräldrar som direkt har kommit till mig och sagt att de inte väljer skolan här, för att de inte tror på de värderingar som de kallar svenska värderingar.”
Foliehatten tror han drömmer när han läser Carinas uttalande, att mångkulturen inte fungerar.

Åsa Lindhagen (MP) socialborgarråd: ”Det är oerhört viktigt att vi säkerställer att varje skola i Sverige utgår ifrån ett demokratiuppdrag och att man säkerställer att läroplanen följs och att varje elevs lika värde respekteras.”
När regeringen i tisdags presenterade sitt rättspaket föreslogs 100 miljoner mot hedersförtryck under 2018. En kartläggning över hur vanligt hedersförtryck är ska också göras.
Åsa Lindhagen fortsätter: ”Vi vet att det är ett stort problem och därför har vi sagt att det är viktigt att göra en kartläggning, men vi ska inte sitta och vänta på en kartläggning för att agera.”

Helt fantastiskt att Åsa inser problemen och att man skall kartlägga problem och sedan agera! Foliehatten anser att Åsa bara ”snackar” strunt, för hon har inte den minsta susning om, hur hon skall tackla och komma åt problemet! Det Åsa inte vill tala högt om, att de vill ha koranskolor där barnen lär sig ”rabbla” koranen utantill och slippa lära sig otäcka saker som ny kunskap och information.
Ingen kan
egentligen klandra migranterna. Det är inte så att dom kommit hit för att man gillar svenskar, utan för man helt enkelt fått en möjlighet till ett radikalt bättre liv, utan motprestation, där man även kan behålla sin kultur. Vad trodde politikerna skulle hända – att de skulle integreras? Svenska politiker är generellt så oerhört naiva när dom tror att alla, vill ta del av svenska värderingar.

S
anna Rayman skrev i en krönika i Expressen om hedersvåld och att det fanns en sajt som myndigheterna skapat för att bekämpa hedersvåld
”Syftet med sajten är att informera nyanlända unga om jämställdhet och sexualitet. Någon tydlig avdelning om heder finns inte ens, men under ”familj” berörs tvångsäktenskap och bröder som bevakar systrar. Rimliga ämnen, men avsnitten saknar helt auktoritet. Informationen om tvångsgifte är kort och inger en akut känsla av oengagerad vuxen som inte fattar ett skit. ”Ingen får tvinga dig. Du borde prata med någon.” Passagen om övervakande bröder har mer karaktären av försynt förslag, man vädjar till läsaren med en solskenshistoria om en ung man som slutade kontrollera sin syster när han insåg att det var fel.”
Foliehatten häpnar när han ser att myndigheterna har "agerat" mot hedersvåld.  Som alltid är det riktigt genialt - hårt drabbade tjejer som hotas av tvångsgifte föreslås ska "prata med någon!" Om de sedan blir kastade ut från en balkong, så är det inte myndigheternas fel, att de blev dödade!
Det värsta är inte, att de här värderingarna finns bland stora grupper invandrare, utan det värsta är hur myndigheterna har förhållit sig till saken. Att politikerna inte dragit lärdom av den korta historien om hedersvåld. Alla som har haft synpunkter är rasister eller främlingsfientliga!
För femton år sedan blev Fadime Sahindal hedersmördad av sin pappa, kort efter att hon själv hade hållit tal i riksdagen och varnat för hederskulturens konsekvenser.  Precis som strutsen försökte svenska myndigheter så snabbt som möjligt, låtsas som om hedersmordet på Fadime var en ren tillfällighet.
I ett av sina berömda tal påstod Gudrun Schyman på biografen Spegeln i Malmö, att svenska invandrare inte har någon speciell hederskultur och att svenskarna själva är minst lika brutala, när deras heder hotas.

Myndigheterna har också gått ut och berättat en solskenshistoria om en invandrarkille som slutade kontrollera sin syster, när han
förstod, att det var fel. Genom denna vackra ”saga” vädjar staten till brutala bröder, att de ska sluta kontrollerna sina systrar, för då blir de själva lyckligare! Vad ska myndigheterna då svara ifall en ung kille säger, att han känner sig lycklig när han håller sina egna systrar i koppel och att han väljer att fortsätta att göra det, därför att han trivs med det?
Återigen ser vi bevis på myndigheternas totala flathet som inte ingriper. Det som krävs är att personer som utövar hedersvåld, borde hämtas av polis, förhöras av åklagare, häktas och sättas i fängelse. De borde förlora vårdnaden om sina barn och om de inte är svenska medborgare, så borde de kanske utvisas. Och staten borde visa att också andra medlemmar av familjen kommer att bestraffas, om de själva fortsätter att hota sina släktingar i hederns namn. Men detta agerande är en våt ”dröm”, eftersom de svenska myndigheter inte vågar agera på riktigt - det är rasistiskt. Det blir säkert samma visa när det gäller olika skolor i Rinkeby och andra "utsatta" stadsdelar i Stockholm.

Alla pengar som går till integrationsprojekt är som att "
spola ner pengar i toaletten". De som vill integreras - gör det ändå!
Än en gång: Sverige har valt att ta emot alldeles för många på alldeles för kort tid och man har haft noll kunskap/vilja om hanteringen av
hedersrelaterat våld. Optimistiskt tänkande är säkert bra, men det har i alla fall inte fungerat med integration och svenska värderingar. Det ser vi på det stora antalet brott.
Nu är man ute minst 25 år för sent och nu har vi facit ett problem som det inte finns en lösning på. Politikerna har i det längsta förnekat, att vissa grupper inte vill leva enligt svenska traditioner. Det har bara ignorerats och tystats ner. För att få tyst på kritiken har de som kritiserats att de är främlingsfientliga och rasistiska, så snart någon närmat sig sanningen.
Att man flyttar till Sverige för att sedan beklaga sig över att något är för svenskt, kan jämföras som att gå in på en Kina-restaurang och klaga på att maten är för kinesisk!

Socialdemokraternas oförmåga eller i första hand ovilja, att kritisera den nytillkomna muslimska befolkningen, förstår man bättre, när man inser att det är deras framtida väljarbas. De investerar i framtida riksdagsval.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar