tisdag 6 november 2018

Annie Lööf nya charader!

Annie Lööf och många i Centern verkar resonera: "även om det bara var 8% som röstade på oss , så bör vi behandlas som om det varit 40%, eftersom vi står för det ”goda” och vi anser att Annie Lööf, borde få ett sonderingsuppdrag!

Annie Lööf har sagt att hon aldrig ska sitta i en Löfvén regering, men hon har inte sagt, att han inte kan få stödja hennes lilla minoritetsregering (C+L+MP). Allt hänger på Löfvèn, om han vill undvika extravalet, så finns det bara Annie Lööf alternativet.

Svenska folket har svårt att inse, att Annie Lööf är Bildergbergs och Bonniers "choosen one". Hon driver deras politik inte väljarnas. Centern är bara ännu en kapad organisation. Vilket bevisas av den obegripliga afghan cirkusen.

Ebba Busch Thor plockade idag effektivt ner Annie Lööf, när hon kommenterade Lööfs utspel: "Det här handlar om Sveriges bästa, inte Annie Lööf!"

Trots de senaste dagarnas hårda ordväxling mellan partiledarna, hade Alliansen idag ett möte för att se om det finns en väg framåt!

Annie Lööf beskriver stämningen som god efter mötet som varade drygt en timme.
Annie Lööf: ”Det är viktigt att göra allt vi kan för att hålla ihop Alliansen och bilda en regering, där Alliansens fyra partier sitter, men då krävs det blocköverskridande lösningar och förankringar, för att det ska till. Det är det vi fortsatt diskuterat. Men också hur en mindre moderatledd regering ska få igenom sin politik utan att vara beroende av SD:s aktiva stöd.”

Det märkliga var att Annie Lööf fortsatte även efter mötet att kräva svar från Kristersson om SD. Foliehatten undrar om Lööf är korkad? Hon kunde på mötet direkt ha frågat Kristersson om SD och kräva ett svar. Foliehatten inser att Annie Lööf ”kör” ett riktigt” fulspel med sitt agerande!
Annie Lööf: ”Det krävs att SD röstar ja till en budget och det stödet kommer inte gratis. Av den anledningen tycker jag, att det är rimligt och viktigt att en regeringsbildare beskriver, hur man ska förhålla sig till SD.”

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sa till journalister efter mötet, att Annie Lööf känner till Alliansens inställning till SD.

Ebba: ”Annie Lööf är väl införstådd med vad Alliansens linje är i förhållande till SD. Den har hon ju själv varit med och mejslat fram. Vi kommer inte förhandla med SD. Jag förstår inte varför man i det här läget aktivt ska säga nej till den statsministerkandidat man själv har valt. Varför man som alliansparti ska säga nej till att bilda en alliansregering? Alliansens politik blir inte fel för att ett annat parti röstar för det. På samma sätt som det inte var fel att tillsätta talmannen med SD:s röster eller att avsätta Stefan Löfven med SD:s röster. ”
Nyss var det fel att ge SD den minsta lilla makt. Nu är det bra att SD ger
alliansen makt.

Annie Lööf säger precis som på sin fåniga presskonferens för nästan en månad sedan.
Hon hade avvisat Kristerssons första runda, med försök till en ny regering, att "det finns många alternativ kvar" som inte skulle behöva stöd av SD. Problemet som hon inte vill tala om, är förstås att inget av dessa alternativ skulle ha någon större chans, att överleva en omröstning i riksdagen och att de tilltänkte koalitionspartiet hos vänsterblocket, ett flertal gånger, redan har sagt blankt nej till. Fast det bekymrar ju inte Annie Lööf. Fjamåt är en mycket störd person. En maktspelare utan skrupler!

Det finns spekulationer om ett stort tapp av röster om C hoppar över till vänsterblocket. Enligt de undersökningar som finns, är centerväljarna överlag nöjda med Lööf. 88% var nöjda med C:s hållning, vad gäller förhandlingar med SD. Naturligtvis finns det andra frågor som också påverkar väljarna, än förhållandet till SD. Men att vara tvärsäker på att C minskar vid ett eventuellt extraval, är kanske ett önsketänkande från högersidan.
Här är en person på Youtube som samlat ihop uttalanden från Centern!
SD skräcken sänker Sverige som nation. I Danmark välkomnade socialdemokraterna DF i korridorerna eftersom "de fick bära hundhuvudet" då kriminella utlänningar skulle utvisas och åtstramningar. Sådana tankar finns inte i DN:s läsekrets. De är "Expoitiskt" hjärntvättade, att hata de som röstade på SD. 

SD-hatet har en begränsning i utvecklingspotential, särskilt om SD normaliseras, vilket sker dels genom regeringsbildningsprocessen, dels genom samhällsutvecklingen. Men Lööf får väl försöka, så länge hon tror att det går. Hon lär få historiens dom mot sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar