torsdag 15 november 2018

Är Sverige den nya landet med en egen Berlin mur?

En bostadsrättsförening på Befälsgatan i Göteborgsförorten Kviberg upplever att de inte får ha sin egendom i fred. För några år sedan satte de upp ett 2,5 meter högt staket runt gården för att förhindra ovälkomna gäster. Men när det inte stoppade inkräktare, förstärkte föreningen stängslet med en kraftig taggtråd.

Erik Westerberg, ordförande i bostadsrättsföreningen, Befälsgatan, Kviberg:
”De slog sönder en lekstuga
lekplatsen och två bilar. Därför är det inhägnat numera och eftersom det inte hjälpte så har vi även taggtråd på vissa ställen. Vi måste skydda vårt område, vi bor ju i ett utsatt område.”
 
Erik Westerberg menar att de boende invandrarna i Poseidons hyresrätter förstör, stjäl (tar allt som går) och att det inte går att kommunicera med den allmännyttiga hyresvärden. Därför tycker han att staketet, med låst grind som kräver kod bricka för att öppna, är det enda sättet att hålla ordning och reda. Men de boende i hyresrätterna menar istället att det borde finnas bättre sätt att lösa situationen på än att avskärma området.
 
Det är ett rejält stängsel med taggtråd. Det omringar nu utemiljön till ett bostadsrättshus i Kviberg. Denna brf-föreningen är inte ensamma om sätta staket. I centrala Göteborg har en förening inhägnat sin gård till skydd mot galna fotbollssupporters.
 
En granne i Poseidon till fastigheten: ”Känns som en ny Berlin mur. Vad kommer härnäst, elstängsel eller minor? Ska vi förklara för våra barn att det är så här man löser problem. Genom att stänga ute andra människor. Det liknar hur Trump resonerar i USA när han vill bygga murar.”
Foliehatten förstår inte de som bor i hyresrätterna, att de kallar grannarna som bor i brf-föreningen för Trump! Han finner det verkligen konstigt. Är de galna tok vänster fanatiker? Att kalla det för "Trump-beteende" öppet i media(Expressen) kommer i förlängningen bara få folk att snarare förstå/stötta Trump och hans mur.
 
Berlinmuren var för att hindra östtyskarna från att lämna sitt socialistiska paradis. Lite taggtråd för att hålla klåfingriga tjuvar borta är inte samma sak. Eftersom politiker och det rättsvårdande myndigheter inte agerar, kommer vi få se mer taggtråd som kommer att sättas upp.

Staketet i Kviberg avslöjar på ett brutalt sätt vad som har hänt och håller på att i Sverige. En utveckling som många har varnat för. Folk litar inte längre på att samhället skyddar dem och det de äger! Det följer bara utvecklingen i Sverige med rån, våldtäkter, stölder, skadegörelser och bilbränder.
Det här kommer vi att få se mycket mer av framöver. Det började
smått med att folk började att låsa ytterdörren hemma, sedan blev det cykellås och fastkedjade trädgårdsredskap, följt av GPS-sändare på bilar/båtar. Därefter blev det lås på behållare för toapappersrullar på offentliga toaletter. "Gated communities" och av bostadsrättsföreningar privat anlitade väktare för rondering i sitt område. Och nu alltså detta. Ligger helt i linje med samhällsutvecklingen. Kommer vi snart även att få se vaktkurer för inpassagekontroll till bostadsområden?
 
Det enda positiva med denna utveckling, är att många nya arbetstillfällen kommer att skapas. Det började så klart redan för många år sedan. Titta hur mycket vaktbolagen omsätter idag. De behövs snart överallt och ekonomer spår att bolag i denna bransch, har en alldeles lysande framtid! Dessutom får vi den extra bonusen att Sverige aldrig varit tryggare, eftersom Sverige aldrig varit så vaktat.
Eftersom Foliehatten spekulerar i aktier, vet han i alla fall i vilken bransch han skall köpa aktier härnäst. Alarmföretag och vaktbolag kommer gå som tåget och de kommer bara gå, ännu bättre vid en lågkonjunktur.


Foliehatten undrar vad det är för människor som uttalar sig i termer av ”Berlin mur” och andra överdrifter. Tittar man på bilder av staketet, ser det ut som ett fullt normalt staket, fint och prydligt uppsatt. Av de kränkta ”vänstermänniskorna” i Göteborg, kan man få den uppfattningen, att det ser ut som en Berlin mur, men det ser ut som ett helt vanligt stängsel.
Denna känslostyrda överdriftsretorik måste sluta. Bostadsrättsägarna har rätt att med alla lagliga medel freda sin egendom. Dom kränkta borde rikta sin vrede mot dom som vandaliserar och trakasserar istället.

Även på politiskt håll väcker taggtråden reaktioner.
Özgür Tasbas (politisk vilde, f.d. MP), stadsdelsnämndens ordförande i Östra Göteborg: ”Det låter fruktansvärt. Det är första gången jag hör det här och min spontana reaktion är att ingen ska behöva uppleva taggtråd. Det är tråkigt i första hand för de som bor där omkring. Men det är också tråkigt för alla människor i en stad. Man vill inte att Göteborg ska bli ett nytt Brasilien.”
Hur skulle politikerna kunna lösa en sådan här situation?
Özgür: ”Det måste finnas andra sätt, jag lovar att ta upp det här på nämnden. Det är inte så som utvecklingen i en social hållbar stad ska se ut. Det är fel väg att gå."
 
Det är alltid lika roligt när politiker som Özgür Tasbas uttalar sig, när de har noll koll hur det ser ut.

Hyresrätterna ägs av Poseidon och detta bolag har gjort exakt samma sak med en av sina fastigheter i Gamlestan, vilket de glömde berätta om. Varför har de satt upp stängsel där?
För att förhindra mer av skadegörelse som redan förekommit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar