fredag 9 november 2018

Margot Wallström har gjort det igen!

Den 7 november möts Melinda Gates, Robyn och Margot Wallström på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. I ett exklusivt lunchsamtal diskuterar de betydelsen av att stärka kvinnors rättigheter och möjligheter globalt, samt Sveriges viktiga roll i att driva på utvecklingen framåt i det internationella samfundet. Samtalet leds av Eva Hamilton, journalist och tidigare VD på Sveriges Television.

Så här beskrivs Wallström i förhandsreklamen:
Utrikesminister  Margot Wallström har sedan hon tillträdde 2014 gjort jämställdhet mellan kvinnor och män till en grundläggande målsättning för svensk utrikespolitik. Sveriges feministiska utrikespolitik har fått mycket internationell uppmärksamhet, och beskrivs av Wallström själv som en förutsättning för att nå bredare utrikespolitiska mål om fred, säkerhet och hållbar utveckling.”

Under debatten kläcker MW de numera bevingade orden om Jordan Peterson:
”fanatiker som tror sig veta allt och inte lyssnar på vad andra har att säga är ett problem för att minuten senare ifrågasätta varför folk spenderar tid åt att lyssna på Jordan Peterson, samt att han förmodligen levt under en sten för länge och kanske borde ha stannat kvar där. ”

Eva Hamilton framhäver att en annan stor oro är alla unga män som tycks halka efter.
De med kalasjnikovs, utan utbildning, som saknar tro på en bättre framtid. Dessa lätta byten för IS rekryterare och religiös extremism. Hon frågar om vi är på väg in i en era där kvinnorna har överhanden och det istället är männen som behöver hjälp.
Margot Wallström
svarar blixtsnabbt nej och att hon menar att det handlar om en politisk motreaktion, i det här sammanhanget väljer hon även att nämna SD, abortlagstiftningen och sambeskattning.
Eva Hamilton verkar vilja nyansera det lite men Margot Wallström förstår inledningsvis inte vad hon menar och väljer sedan att prata om våld mot kvinnor i nära relationer.
Hennes uttalande har nu också uppmärksammats på flera håll i världen. Margot verkar duktig på att skapa sig fiender. Vilket är exakt det motsatta man ska göra när man är utrikesminister. Finns det eller har det funnits någon enskild minister som konstant gör bort Sverige i internationella sammanhang som MW? En minister ska hålla sig för god att oombedd gå i polemik, med en offentlig debattör, särskilt som när det gäller utrikesministerposten.

Margot Wallström, som inte har några som helst problem att åka ner till Saudiarabien och underkuva sig deras skeva och kvinnofientliga kultur genom att ta på sig slöja, tycker att Jordan Peterson har fel åsikter om jämställdhet.

I Margot Wallströms värld behövs det tydligen inte mycket innan man uppmanas "krypa tillbaks från den sten under vilken man kommer ifrån".
Hur var det nu med "vi gillar olika", och multikultur, respekt och öppenhet för andra som är och tycker annorlunda
En akademiker från Kanada som berättar om forskningen som har funnit under de senaste 25 åren. Felet är att denna forskning inte är i linje med Margot Wallströms och sossarnas världsbild. Har man fel världsbild som inte överensstämmer med vänsterns, släpas man i smutsen av denna Margot Wallström. Tänk om Margot Wallström skulle leva som hon lär?

Men hon är väl mest sur och bitter nu för tiden. Kanske dags att sluta med politik Margot? Kanske dags att dra sig tillbaks till de värmländska skogarna
och leva på det kapital, du inte har betalt skatt för.

Hon var mångfalds-direktör på Postkodlotteriet. Spelbolag var ingen oetisk sa hon. Margot Wallström: "Jag måste ju försörja mig." Margot Wallström fick ett plats för Sverige i FN:s Säkerhetsråd, genom mutor. Hon är ju makten själv. Varför bry hon om en professor i psykologi?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar