tisdag 6 november 2018

Mannen som dribblade bort och avslöjade Annie Lööf!

Jordan Peterson är kanadensare och professor i psykologi vid University of Toronto. Hans sysslar med personlighetsteori, abnormal psykologi och socialpsykologi.

Jordan Peterson är en sorts modern Kristusfigur som med sitt tålamod och sin intelligens bidrar han till, att mala ner postmodernismen i väst. Den som följer honom på Youtube märker hur likartad situationen är i USA, Kanada och Sverige.
Samma feminism, vinklade medier, problemkomplex, strukturer att utmana
och svikna generationer av unga som inte lärt sig att förhålla sig till sig själva och sina möjligheter till ett värdigt liv utan sjunkit ner i sin dåliga självkänsla i sina nedsuttna soffor solkade av utspilld öl och chipsrester.

Peterson uppmanar att vi skall rikta blicken stadigt framåt, sträva uppåt, inte neråt. Gör ditt bästa och städa ditt rum. Visst, det handlar om att damma av de gamla dygderna igen och förstå att det inte duger att bara "vara som man är", utan att man måste anstränga sig. Vara karl eller kvinna för sin hatt och bidra till samhället. Livet är ingen dans på rosor, utan det måste mötas med skärpta sinnen. Det är bara så man bygger ett samhälle.

Jordan Petersons idéer går hem. De unga är svältfödda på sådana här tankar som har plockats bort av normkritiken och tidningar som DN, sedan slutet på 1970-talet. De unga läser inte heller någon skönlitteratur och får ingen bildning den vägen. Jordan Peterson är en gåva till mänskligheten.

En viktig egenskap hos Jordan Peterson är att han aldrig försöker "sätta dit" sina motståndare. Han ser alltid till att hålla debatter på en vettig nivå, där han helt enkelt framför sina åsikter, utan att försöka förlöjliga någon. Vi har sett alldeles för många debatter i Agenda där politiker jämt försöker "sätta varandra på plats", utan att lyssna på varandra och det urartar alltid till tröttsamma gräl och leder aldrig någonsin någonstans.
Därför är det en fröjd att se och höra Jordan Peterson debattera. Han är väl vad man kallar en "äkta" humanist. Oftast när intelligenta människor får en publik i väst är det väl för att de är matematiskt begåvade, jobbar med filosofi eller psykologi. Skönt med lite omväxling, så man kan bli lite mer allmänbildad.


Man kan notera att Jordan Petersons två föreläsningar den 5:e och 10:e november på Cirkus blev fulltecknade. Jordan Peterson får förstås utstå tillmälen i media som "kontroversiell" eller att han "föraktar svaghet". Media vill inte förstå någonting av vad som händer.

SVT valde att klippa bort delen hos Skavlan, där Jordan Petersson klarlägger, att den identitetspolitik som drivs resulterar i motsatt resultat, utifrån vad man vill uppnå. Han säger klart och tydligt att 25 års forskning visar på, att mer jämställt ett samhälle blir mellan könen, desto större blir gapet mellan vad för arbete man väljer. I detta fallet, kvinnor väljer i högre utsträckning kvinnodominerande arbeten och vice versa.

Annie
Lööfs politik bygger inte på fakta och forskning, samtidigt som hon skiter i resultat, av den genomförda politiken. För Annie handlar allt om känslor. Ideologi och känslor är C:s fina visioner och den drar mer röster, än fakta och forskning som representerar verkligheten.

Hos Skavlan framstod Annie Lööf som blåst. Intressant att hon sa emot honom med personliga åsikter som argument mot vetenskapliga undersökningar. Hon är antingen mentalt handikappad eller kass på engelska. Annie Lööf retorik fungerar enbart i det sjuka klimatet som råder i Sverige.
Det måste sitta någon
på SVT som klipper i program, innan de läggs ut. När vår kära Annie Lööf blev helt bortgjord hos Skavlan, klippte SVT bort det från programmet.

Vad Foliehatten förstår, så är hans individualistiska tanke, en väldigt viktig grundsten i hans budskap. Han motsäger ideologisk tillhörighet och grupptänkande för att han anser, att det var det som lade grunden för andra världskriget. Foliehatten tror han menar att vi är starkt bundna till att tolka omvärlden, efter olika ideologer, efter att vi lämnade religion bakom oss.
Vare sig man är högerextrem
eller vänsterextrem, så blir problemet att när man kartlägger världen utifrån sin ideologi. Man får tydliga vänner och fiender. Enligt Jordan Petersons tankar, är det ett stort problem och att mänskligheten är dömd att utplåna sig själv eller skapa ett helvete på Jorden, om vi inte lämnar det ideologiska bakom oss.

När vi var religiösa fanns det åtminstone ett gudomligt element i varje människa som man i alla fall försökte respektera. Tydligen ska lite kännedom om vår religiösa natur och individuellt ansvar rädda oss.
Jordan Peterson menar, att vi underskattar vår religiösa kraft inom oss. Ett svenskt exempel på detta är, när S grät framför kamerorna för att SD kom in riksdagen. Lite fånigt kan man tycka, men om man tolkar beteendet i en religiös kontext, så kanske det blir lättare att förstå.
 
När det gäller "preferred gender pronouns" så är Jordan Peterson emot idén att folk ska bli tvingande, att använda andra pronomina än "han" och "hon" till specifika personer.
Man kan inte tvinga folk till någonting sånt och oavsett hur man än vänder och vrider på saken, så finns det exakt två definierade distinkta kön - man och kvinna.
Om någon insisterar på att benämnas med "ze" och liknande påhitt som tydligen har börjat introduceras i det engelska språket, så får de väl göra det då och de ska givetvis ha samma rättigheter som alla andra människor, men de kan inte
kräva att alla ska benämna dem på det sättet. Det är mycket bättre att helt enkelt acceptera och lära sig att trivas med att man har fötts som antingen man eller kvinna, precis som att man måste acceptera och lära sig trivas med att man har fötts som människa.

Efter det att Jordan Peterson krossade Annie Lööf, så lär han ju inte bli inbjuden till någon TV-kanal i Sverige för att debattera, det vågar dom inte längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar