onsdag 14 november 2018

Jag har en strålande plan säger Annie Lööf!

På tisdagskvällen besökte Annie Lööf ”Aktuellt”, där programledaren Anders Holmberg bland annat frågade om hon kan tänka sig att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.
Som vanligt ville hon inte ge raka svar på frågorna, utan det en slalomuppvisning i att svara undanglidande.
Till slut fick i alla fall Anders Holmgren ur henne;
Jag har sagt innan valet att jag vill söka stöd för en alliansregering. Jag vill inte sitta i en regering med Stefan Löfven, och jag vill heller inte ge Sverigedemokraterna ett avgörande inflytande över svensk politik. Det sa jag innan valet, och det gäller också efter valet.
Vi ska inte stänga fler dörrar. För min del nu handlar det om att jag har fokus på att bilda en alliansregering och söka stöd över blockgränsen.”

Detta har varit Annie Lööfs strålande plan hela tiden. Foliehatten är förundrad över att polletten inte trillat ner hos Annie! Stefan Löfvén kommer aldrig att bli ett stödhjul till Alliansen. Det har han klart och tydligt deklarerat, mer än en gång.

I Annies plan ingår också att M skulle ingå i en blocköverskridande regering. Men det har M sagt nej till. Foliehatten undrar om Annie Lööf är riktigt korkad eller rent ut sagt en idiot som tror att M, skulle stödja henne efter dagens nej till en moderatregering. Förmodligen har KD samma uppfattning om Annie Lööf.
Det skulle rita om den politiska kartan, att det finns bara en vänster och ingen höger,
mer än SD.

Annie Lööf tror att hon satt ett koppel på Jan Björklund och att han lyder, bara hon drar i kopplet! Där har Annie misstagit sig rejält!
Jan Björklunds agerande har skapat en platsrevolution i partiet och partiet är delat i två falanger. Han har målat in sig i ett hörn och till skillnad från globalisthäxan, har han inte sina egna väljare eller hela partiet bakom sig. Ledarsidorna har rapporterat att partirådet har en annan uppfattning. En som vill stödja S och en majoritet som inte är intresserade av att överhuvudtaget samarbeta med S. De som ville stödja S, är främst JB och Maria Arnholm. De kloka som har majoritet inser, att om L samarbetar med S, är Liberalerna som parti ute ur riksdagen.
Vi har de senaste veckorna sett JB gläfsa, men inte något annat än SD-hat och floskler, har det inte blivit. Han är slut som partiledare och kommer dessutom bli ihågkommen som den som lustmördade sitt eget parti. Vid nästa val kommer varenda borgerlig väljare lämna L. Han borde inte sålt sin skjorta, för egentligen borde han klä sig fin för ett besök på Arbetsförmedlingen, men stället kommer han han blir ju generöst försörjd av skattebetalarna livet ut. 
Jan Björklund kommer få leva med högerhatet, han kan ringa Reinfeldt och fråga, hur det känns att vara hatad, av sina borgerliga väljare. Det skulle inte alls förvåna, om vi snart ser Jan Björklunds avgång. Partirådet måste rädda det som går! Att Birgitta Olsson gör comeback är inte troligt. Foiliehatten hade gärna sett Torkil Strandberg som ny partiledare. Han hade lyft partiet rejält. Frågan är om han vill!

 
Stefan Löfvén har suttit på första parkett och sett hur Alliansen har förintat sig själva, i den cirkusmanege som hela denna cirkus har pågått. De två clownerna Annie och Jan lyckades till slut spraka ut Ulf och Ebba från manegen. Snart är det dags för Björklund att lämna och ensam kvar blir Annie Lööf.

Annie Lööf har nu blivit kvällspressens ”lilla älskling.” De gör allt för att glorifiera henne och påstår att allt är ”klappat och klart” att hon går över till Löfvéns stora famn!

Frågan är hur tänker de? Inser de inte att C och S politiskt står långt ifrån varandra i flera tunga frågor. Foliehatten säger om(vilket han inte tror) Lööf kastar sig i Löfvéns famn, skall det bli mycket intressant att se, hur de kommer fram till någon gemensam politik.
Stefan Löfvén inser, att han måste kompromissa rejält, för att få över Annie Lööf. Frågan är hur långt han är beredd att sträcka sig?
Med Annie får de 175 mandat (med V och MP).
Löfvén har också att ta hänsyn till kommunisten Sjöstedt vilja. Sjöstedt har sagt att han kommer att kräva en hel del, för att ställa upp!

En annan fråga är, vad gör Lööf om det är bara C som går över och inte i sällskap med L. Lööf måste hantera en svekdebatt. Det kommer hon säkert klara av, men ännu en salomuppvisning. Ett större problem blir hur hon skall klara av de tusentals högerskor hon kommer att få. Tittar vi historiskt tillbaka, så har C tappat rejält när de gått över till socialisterna.

Stefan Löfvén har blivit bortröstad som statsminister och han kommer inte att ta uppdraget av talmannen, förrän han är säker på, att få ihop en regering. Han vill inte bli bortröstad ännu en gång.
Foliehatten gissar att Annie Lööf nu får uppdraget av talmannen, att försöka få igenom sin plan! Hennes plan är dödsdömd,
men Lööf är så hajpad av sin egen förträfflighet, att hon inte ser problemen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar