lördag 10 november 2018

Det är dags nu Major Björklund att stiga ur cirkusmanegen för att se verkligheten!

Hela Sverige är dödströtta på de utdragna regeringsförhandlingarna och speciellt på Centern och Liberalerna. De flesta anser, att det är de två partierna som bär skulden till detta haveri.
Den som är observant kan med en gång se, att personkemin mellan C, L och M är usel. Vad som är ännu värre för Björklund, är att han inte har sina väljare med sig i att rösta nej(SIFO) till Kristersson i kommande statsministeromröstning. Liberalerna är på god väg att utraderas som parti under Björklund. Efter omröstningen(om det blir nej) blir det definitivt fortsatt strömhopp av väljare från L. Stödet kan sjunka, om det vill sig illa till under 3%.


Björklund kommer med all säkerhet snart tvingas att avgå eller bli avsatt som partiledare för L. Därför känns rent ut sagt löjligt, att han tydligen själv sitter och drar upp strategiska riktlinjerna för L under lång tid framåt.

Björklund besökte SVT:s morgonstudio igår. Som vanligt snackade han skit om SD. På fullaste allvar sa han, att han ville ha Ulf Kristersson som statsminister, men tänker ändå rösta nej till Kristersson i riksdagen på onsdag. Det finns många kommentarer på nätet om Majorens agerande. Var och en förstår vad folk tycker!
Ännu märkligare blir det,
när Björklund säger, att hans lösning för Alliansen, är ett samarbeta med det extrema Miljöpartiet. Foliehatten funderar om Björklund kan räkna? Inser han inte, att de inte kan få någon majoritet eller är det ett önsketänkande eller rent ut sagt bara svammel!
Direkt efter morgonstudion springer Björklund på Expressen,
De frågor honom, om vad han tycker om att SD ökat och blivit landets näst största parti i Demoskop.
Björklund: ”Jag vill att SD ska få minskat inflytande. Just nu är allting lite rörigt. Vad mätningarna säger nu, är inte så centralt.”
Foliehatten häpnar! Björklund säger att vad väljarna tycker, är alltså ”inte så centralt!” Dessutom anser han, att SD ska ha minskat inflytande! Foliehatten förstår att han inte längre kan tänka rationellt. Med sitt agerade, ser han till, att fler börja inse, att SD, är det enda rimliga alternativet till de gamla partiernas lekstuga och önsketänkande.

Jenny Sonesson medverkade igår i P1 Morgonstudio i en intervju. Hon gjorde ett par intressanta påpekanden. Hon var tidigare aktiv i FP/L. Genom sin familj har hon lång erfarenhet av insiderspelet i den västskånska politiken.

Jenny ansåg Björklunds hårda markeringar mot allt som har med stöd från SD att göra, handlar inte bara om SD, utan också om en rädsla för M. Så sent som 2016 var Björklund för, att öppna visst samarbete med SD i riksdagen, men inte nu längre. Underförstått så är L (och C) rädda för att M, ska ta kommandot i Alliansen och vrida den litet för långt åt höger, bli för mörkblå och för starka, men detta kan Björklund naturligtvis inte säga helt öppet.

Både C och L inser inte att polariseringen har ökat. Den är en sorts centrifugalkraft som styr politiken ut mot kanterna. Lite grann som i USA, efter Trumps tillträdde.
L och C kan inte sitta lika tryggt längre som under Reinfeldt åren, då vänsterliberalismen var
politiken. Då fanns ingen egentlig höger. Men den har uppstått nu som reaktion på globalismen och massinvandringen. M har valt att hoppa på det nya högertåget (precis som i övriga Europa), men utvecklingen har ställt till det för L och C som inte haft vett, att se den i tid. Det blir tillt i deras system.

Något som i synnerhet Annie Lööf har svårt, att ens medge för sig själv. Men poängen är att den här misstron från vänsterliberalerna också gäller M, deras gamla allierade, inte bara "rasisterna" i SD. Än så länge säger ingen i C öppet, att "M” också är rasister, de är minsann inga liberaler!" Fundera över, hur det kommer att låta om ett år?

Många i L identifierar sig inte som borgerliga, de har problem med ordet "borgerlig" och med det mesta av traditionellt borgerligt politiskt tänkande.
 
Partiernas beröringsskräck för allt som har med SD att göra, är märkligt. Därför är Hanif Balis twitter så befriande:
”M: Vi vill ha stramare migration.
S: Flyktingar borde söka asyl någon annanstans.
SD: Vi stöttar dem som implementerar ovanstående i sin budget.
Alla: OMG! SD HAR HELT SJUKA KRAV!”

7 partier har sett till att Sverige fått ett nytt politiskt system, där över 17% av svenska folket anses vara rasister. Ett system som det svenska kan inte i längden stänga ute 20-30% av väljarna i nästa val, det egna folket, och förklara att "de där är rasister, dem kan man inte tala med!
 
På onsdag får svenska folket besked, när riksdagen skall rösta om Ulf Kristersson som ny statsminister. Sviker C och L är Alliansen död.
Enda chansen för att Sverige skall få en regering med egen majoritet är att C och L hoppar över till vänstern. För att få majoritet kommer de bli beroende av kommunisterna och de säger allt!
Foliehatten tror in te att det blir ett extraval!

1 kommentar:

  1. Personligen anser jag att du har fel om extravalet. Det kommer men först måste L och C prova att ligga i samma säng som V . 1-3 år sedan val

    SvaraRadera