torsdag 22 november 2018

Vad bidde det Annie? Det bidde ingenting!

Annie Lööfs presskonferens var ett skämt. Det var länge sedan Foliehatten hörde så mycket ordbajseri. Hon låter som en dåligt förberedd högstadieelev som skall förklara att det finns skillnader mellan partierna.
Lööf bad om ett sonderingsuppdrag, för hon tyckte att tidigare sonderingar inte kört diskussionerna i botten. Hon hade alltså inte förstått beskeden från partierna som alla andra redan hade fattat. Nu är hon tydligen ikapp oss andra och förstår äntligen att hennes alternativ är körda.

Det tog "bara" 2 månader och 1 vecka. Det naturliga för ett 8,
6% parti hade varit att göra en ny analys, när ens förstahandsalternativ är körda. Men inte Annie Lööf. Hennes analys efter hennes sondering blir att nu ska vi stå fast vid våra förstahandsalternativ. Lööf vill inte svara på hur hon ställer sig till att släppa fram antingen Ulf Kristersson eller Stefan Löfven. C och L är de enda partier som röstat nej till båda. Istället skickar Lööf över ansvaret på S och M och menar att något av dessa två partier måste lägga ned sina röster i riksdagen och släppa fram den andra! Precis det Annie Lööf själv inte vill göra.

Annie Lööf har i tur och ordning sagt ”nej” till Jimmie Åkesson, Stefan Löfven, Ulf Kristersson och Jonas Sjöstedt.
Trots detta så menar ”id…
.” att Centerpartiet inte blockerar en ny regering. Går Annie Lööf på stark medicinering eller är hon bara full? Ett av alternativen som Annie Lööf undersökt under sin sonderingsvecka är en smal mittenregering med C och L , med henne själv som statsminister.

Lööf på pressträffen: ”Jag skulle se om jag själv skulle tolereras som regeringsbildare. Så var inte fallet!
 
Foliehatten anser att det saknas är en total öppenhet mot allmänheten. Löfven, Kristersson och Lööf talar ständigt i gåtor och deras uttalanden kan allt för ofta tolkas på olika sätt.
Talmannen borde göra klart för partiledarna att så länge som det svamlas framför kameran, så kommer han att lägga alla korten på bordet, skriftligen.
Talmannen borde komma ut med regelbundna kommunikéer som massmedia sedan kan förmedla till väljarna

Centerns motstånd emot SD är av inbillad ideologisk natur och sådant är närmast omöjligt, att backa ifrån till slut. Centern får leva med att fortsättningsvis ha en passiv politisk allians med kommunisterna samt att ett konservativt block med M+KD+SD. Hon vill absolut inte att SD ska få vara med oavsett om det skulle vara det bästa för Sverige, lika lite som hon vill ha stöd av kommunisterna, så vad fan vill hon egentligen?

Foliehatten undrar om inte Annie Lööf, vill nog bara få vara viktig en stund. Det kommer sluta med att M+KD styr landet tillsammans med SD(om inte i dagsläget, så kommer detta att ske i nästa val), allt annat är osannolikt.

Man sviker inte sitt block hursomhelst och Centern kommer att bli varse detta om de snubblar över till socialister och kommunister.
I sakfrågan kvarstår exakt samma. Centern måste tolerera en regeringsbildning som i sitt regeringsunderlag antingen har SD eller kommunisterna. Löfven själv har sagt att det inte är någon idé att rösta om honom igen, om inte något förändras. Sjöstedt bröstar upp sig och vädrar morgonluft. Kommunister som stödjer Lööf som vill avskaffa LAS och inrätta en ny låglöneklass. Låter som Jonas redan tullat på julspriten. Norlén framstår som desperat om han skickar upp en kandidat som är slagen på förhand.

Enda alternativet till detta är ett extra val. All vidare sondering är härmed totalt meningslös tills vidare.
 
Dessa Sjuklöver politiker har visat sitt rätta, inkompetenta ansikte. Och allt handlar om makt. De har ännu inte accepterat SD:s framfart, utan tror att de ska kunna frysa ut dem och på så sätt bli kvitt dem. Det går naturligtvis inte. Det enda som händer är att SD växer ännu mer. Och de övriga sitter ännu mer i skiten och tjurar som små barn som nyss blivit av med nappen.
 
Det verkar som sjuklövern är rädda för Bonniers! Det verkar faktiskt inte bättre! Södermalms egen Kamratpost DN, har satt gasen i botten. Inte alls förvånande, att SD misskrediteras i var och varannan artikel. Bonniers gör allt för att intervenera i det demokratiska valet.
Foliehatten har funderingar om inte Bonniers är grunden för den "kris" vi ser idag? Sjuklöverns politiker är ”skiträdda” för att bli uthängda om det går utför den korridor som Bonnier har bestämt! Samtala med SD!
Så har ännu en vecka fullkomligt slösats bort. Det gav ett slutresultat som alla visste om redan på förhand.


Foliehatten förväntar mig således att talmannen gör sitt jobb och för fram ett nytt namn för omröstning i kammaren via sin pressträff imorgon. Allt annat anser jag vara undermåligt arbete av talmannen.
 
Foliehatten önskar Annie Lööf lycka till. Hon har i dagsläget fler röda än blå väljare. De gröna? Det är bara strunt sedan Stureplanshögern tog sig in. C är ett kidnappat parti och nu ska Lööf leda dem alla! Fjjjamåt... tror att hon kommer att avgå. Hon är ung och kommer att få hyfsade erbjudanden nu som strateg... eller? Det är synd om Annie Lööf nu. Hon skulle avstått och röstat direkt på S,MP och V. Som en tydlig markering mot SD. Hon framstår nu som efterklok och det är inte statsminister mannamässigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar