måndag 12 november 2018

Är Ulf Kristersson rätt person att leda Moderaterna?

Varje partiledare vet att politik handlar om att ge och ta. Smarta politiker aktar sig därför noga, för att måla in sig i ett hörn, för att kunna hålla alla dörrar öppna, i de förhandlingar som är politikens vardag. Det är därför smarta politiker aldrig som svar, ger ett bestämt ja eller nej, för att ge utrymme för olika tolkningar. Det är också därför, du aldrig hör ett partiledare säga, att jag hade fel, utan de kan sträcka sig så långt, att man säger att det var ett misslyckande!

Lööfs, Björklunds och även Kristerssons agerande under regeringsbildningen, med sina ställningstagande gentemot SD, har varit allt annat än smart. De har alla tre, målat in sig rejält, i det berömda hörnet. Svenska folket som suttit på första parkett. har upplevt regeringsbildningen som en cirkusföreställning, av sällan skådat slag.

Efter att Foliehatten lyssnat på vad Ulf Kristersson(UK) sa på presskonferensen idag, kan han inte se, att SD på onsdag skulle kunna rösta något annat än NEJ, till UK som statsminister.
UK är en klen politiker som inte vet vad han vill och han är en light kopia på Reinfeldt.
Han vill inte söka stöd hos SD.
Han vill att S ska stödja Alliansen utan krav.
Han vill införa Alliansens politik.
Han vill samarbeta med MP, utan att MP ställer krav.
UK har noll koll. Han verkar tro att allianspolitik är en märkesvara som endast kan produceras av Alliansen. Tycker SD om sänkta skatter, så är det inte Alliansens politik. Jan Björklund har rätt om luftslottet som UK, nu har byggt upp.

Kristersson är mycket duktigt på att låta munnen bara gå,samtidigt som han säger absolut ingenting av relevans. Han är också duktig på att le in i kameran.,Han kan med andra ord det som det demokratiska politiska skådespeleriet handlar om.

UK är politiskt tondöv och ett sänke för M, så det stänker om det. 
M röstade nej till ny BRÅ-rapport med statistik gällande ursprung angående sexbrott som våldtäkter och gruppvåldtäkter. UK har "ingen aning" om varför våldtäkterna och gruppvåldtäkterna ökar kraftigt senaste åren.
M röstar nej till tiggeriförbud runt om i land.
Två frågor som stor högt på svenskens agenda som M har annan uppfattning.
UK har låtit sig hunsas av Lööf sedan hon obstruerade genom att låta Hultqvist (Hulqvists senaste bravad är en safariresa till Afrika med regeringsplanet) sitta kvar och sedan beslutet om de ensamkommande.

Varningsklockorna borde ringa redan där. Men i typisk svensk Saltsjöbadsavtals-anda hoppades
UK, att allt skulle ordna upp sig, med den trilskande till slut.
Det är andra tider och mentaliteter i Sverige idag, något UK måste ha känt till. Svek, personkult och prestigen gäller idag. Inte att förglömma, den personliga makten och ekonomiska vinningen, vilket mer än hos andra lyser igenom hos Björklund. Dessutom så morskade Björklund upp sig ejält, stärkt av den rebelliska Lööf. Adjöss med Alliansen!

Lööf och Björklund insåg naturligtvis i valrörelsen att Alliansen aldrig skulle få 50%. Därför var deras valkampanj om
en Alliansregering totalt genomfalsk. Låt Lööf och Björklund fjäska för Löfvén och köra Sverige i botten.
 
UK har under sin politiska karriär hunnit, att samla på sig en hel del av lik och skelett i garderoben.
SR gjorde en lista över UK:s karriär:
1988 Väljs till MUF-ordförande
1992 Förlorar ordförandeposten i MUF till Reinfeldt
1994 Jämför svenska modellen med apartheid
1997 Skriver bok och anklagas för rasism
2007 Kristersson har anlitat städhjälp svart
2008 Får våning i Stockholm avsedd för utsatta
2008 Åkte till Kina för 128 000
2008 Vill låta tvångshämta skolkande elever
2009 Hoppar
av politiken
2010 Tillbaka
i politiken
2010 Får uppmärksammat
hyreskontrakt - igen
2012 Har misstroendeförklaring hängandes över sig som minister
2013 Får sämst resultat i ministergranskning
2014 Utses till ekonomisk-politisk talesperson för M
2017 Kandiderar till partiledarposten för M
Det är anmärkningsvärt att UK som socialförsäkringsminister fick sämst resultat i ministergranskning och att han blev partiledare, det borde vara ett betyg på hans ledarförmåga. Under hans tid som minister gillade han utmaningar . Han rekommenderade utslitna arbetare, att de skulle gå på gym, för att bygga upp kroppen. Begriper inte UK, att ”gubbarna” som lider av vibrationsskador i axlar, armar och händer, att det inte hjälper att gå på gym.
SvD kunde i helgen avslöja pikanta detaljer om UK:s tid som kommunalråd i hemkommunen Strängnäs. Han ska ha varit lat och ha svårt att fatta beslut sägs det!
 
Att UK är ifrågasatt som partiledare kan vi lätt konstatera, när flera M-partier i kommuner bryter mot partiledningens regler och har lokalt samarbete om makten med SD(idag i Staffanstorp). Det genomförs trots att partiledaren UK har sagt, att det inte är tillåtet.
UK utmanas av moderater lokalt framför allt i Skåne och frågan är om hans auktoritet som partiledare har skadats av detta.
 
Dessutom verkar UK, ha en dålig omvärldsbevakning på vad som händer inom hans eget parti. UK kände inte till petningen av Anna Maria Corazza Bildt inför EU-valet. Den 23 november kommer UK, att öppna mötet vid partirådet som skall fastställa EU-listan. Mötet kan bli riktigt intressant, med en öppen strid om kandidaterna. UK har ett stort problem att hantera, med tanke på, hur mycket han tog stöd av Carl Bildt i slutskedet av valrörelsen, så kan man tänka sig att Carl är upprörd och känner sig lurad. Att dessutom familjen är iblandad, gör striden ännu mer pikant! Carl Bildts bror är gift med systern till Ulfs fru.

U
K:s tal på M stämman visade, med all tydlighet att han står på "globalist elitens" sida i nästan allt. Han är Sveriges motsvarighet till Macron. Enda skillnaden är att UK klär politiken i en annan skrud och ord och hoppas att väljarna går på det. Media vet att detta är en bluff ,men spelar med, eftersom de också vill att väljarna ska svälja det precis som i Frankrike.

K-G Bergström tyckte att UK gjorde ett misstag som inte lät Lööf sondera före honom. Foliehatten tycker, att det är tvärtom ,eftersom hon nu får Svarte Peter på hand. Om hon hamnar i en S-regering, men till vilket pris? Om man ser längre än en mandatperiod, är det ingen drömscenario, ur ett svek perspektiv. Hur Annie skall ta sig ur detta kan man undra.

UK försökte hålla skenet uppe och bubblade om hur eniga Alliansen var, när alla inklusive han själv förstår, att liket har börjat ruttna. Den stackars kraken försöker se optimistisk ut, fast han vet att loppet är kört.
Problemet med UK är hans personliga attityd. Han är mer intresserad utav att titta sig i spegeln än att prestera. En skicklig partiledare vet hur man slingrar sig ur svikna löften. UK är i grunden en konservativ politiker och han saknar den rätta begåvningen, för att vara statsminister. Han beter sig som en amatörmässig kommunalpolitiker. Det är bara i kommunala frågor som hans kompetens räcker till.
Frågan är hur länge UK får sitta kvar som partiledare, eftersom med honom vid rodret, kommer M att backa ännu mer, än i det senaste valet.

1 kommentar:

 1. Nu är det riktig fara å färde..
  Läst på Lars Berns blogg
  Detta initiativ ledde i juli i år till att FN:s medlemsstater godkännande ett dekret om Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration som är ett överstatligt avtal som etablerar en gemensam syn på alla aspekter på internationell migration och ett ramverk för övergripande internationellt samarbete

  Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning.

  I sin förlängning innebär en implementering av detta ett avskaffande av alla nationalstater som vi känner dem. Länderna avtalar med denna deklaration bort sina folks suveränitet över sina respektive länder.

  Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning."

  Som man alltid gjort tidigare, debaclet med regeringen är ett effektivt sätt att få oss och vända bort blicken.

  Ett klassiskt trick de hela tiden använder sig av. Se på Me-too tex titta på den skändligen vite mannen. Det är han som våldtar.
  Vi måste protestera...folkförrädarna i riksdagen håller på att dra oss vid näsan igen.

  SvaraRadera