lördag 28 december 2019

Den nya svenska sjukdomen - borttappade pass!

Frontex, EU:s gemensamma gränspolisorganisation, listar Sverige på andra plats över länder som har mest utbrett, så kallat passfusk. I en undersökning från försäkringsbolaget If: "Antalet svenska pass som anmäls försvunna ökar. Nästan var femte ung svensk (i åldersgruppen 18-34 år) och totalt var tionde svensk har någon gång blivit av med sitt pass.
2015 när den nya lagändringen trädde i kraft spärrades de gamla passen och svenska medborgare beviljas högst tre vanliga pass under en period om fem år.
Anders Ygeman som då var inrikesminister lovade att ändringarna skulle minska antalet borttappade pass. Ygeman är en sosse som lovar mer, än han kan hålla.
2015 tappades 63 644 pass.
2016 tappades 63 628 pass.
2017 tappades 62 773 pass.
Mellan 2009–2013 beviljades 6 300 personer fler än tre pass under en femårsperiod. Nio personer beviljades tio pass eller fler under perioden. En person beviljades 18 pass.
Polisens kampanj för att upplysa om, att passet är en värdehandling visade, att lagändringen var tandlös och sedan en meningslös kampanj, eftersom antalet tappade pass inte minskade. Den var lika verkningsfull som polisens vapenamnesti. "Informera"... och detta tror myndigheterna skall hjälpa? Det är inte småskolebarn man har att göra med som i bästa fall "gör som fröken säger åt dem!" Att tappa pass, en gång är ingen gång. Två gånger är en för mycket.
Att bevilja 3 pass under en 5 års period, är alldeles för mycket! Passet är en värdehandling som ska bevaras därefter. Det betyder att kriminella kan tillskansa sig 3 pass och sälja eller byta mot något attraktivt. De som upprepade gånger "tappa bort" passet bör inkallas till ett förhör. Det finns många slarvputtar, men mest i omlopp är väl ändå säljandet av attraktiva pass, för icke europeiska invandrare!

En polis föreslog för några år sedan att man i "nästa pass" skulle stämpla eller hålslå, "pass nr 2", osv. Detta för att passkontrollanten skulle få en hint om att detta kunde vara värt att titta extra på. De flesta pass försvinner på grund av att de säljes. För några år sen var ett svenskt pass värt 20 000-40 000 kr. Fem borttappade pass och du var 200 000 skattefria kronor rikare.

Sedan 2008 har över 500 000 pass tappats bort. Passen används för människohandel och smuggling av personer in i vårt land. Dessutom används de förlorade passen av kriminella som vill dölja sin rätta identitet. Enligt ett avslöjande av SVT kostar ett illegalt pass allt mellan 9000-30 000 skr. Sanningen är att många personer som invandrat till Sverige, inte är de personer som de uppgivit att de är. Trycket mot Sveriges gränser ända sedan 1980-talet har varit så starkt att våra myndigheter inte orkat med, att göra tillräckliga bakgrundskontroller för att styrka människors identitet. Det har gjort att flyktingsmugglare kunnat tjäna grova pengar när de hjälpt människor med ”försvunna” pass att ta sig in i landet.
 
Genom ett skickligt journalistiskt arbete har Expressen avslöjat hur Rashad Alasaad som är S-politiker i småländska Ljungby ägnat sig åt människosmuggling med falska pass. Taxan har varit 20.000 för ett barn och 30.000 för en vuxen. Någon idealitet har inte legat bakom, han har gjort det för pengarna, säger han själv.
 
När Foliehatten reser till USA så får han lämna fingeravtryck och geometriska ansiktsdata. Undrar om de inte även tar röstprov, eftersom man ofta tvingas till småprat eller svara på dumma frågor. Kan vara på tiden att några fingeravtryck och ansiktsgeometrin kollas digitalt även för de ”svenskar” som kommer hem. Detta bör även göras regelbundet på socialkontoren.
Sverige är ett av få länder i EU som inte utfärdar nationella id-kort, utan att vi använder pass eller körkort istället. Orsaken är att EU kräver att det i ID-kort skall uppges födelseland och det tycker vänstern, är rasistiskt.
Den nakna sanningen om borttappade pass, är att det saknas politisk vilja att lösa detta problem. Inom vänstern är allt som har med kontroll att göra, är ”nono!” Sossarna vill framförallt inte spela SD i händerna och själva framstå som invandrings/flykting kritiska. Det finns lösningar som skulle göra, att problemet med borttappade pass skulle försvinna över en natt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar