torsdag 19 december 2019

Kamrat Sjöstedt gör en klassisk vänster, köper röster med skattepengar.

Allas vår kamrat Jonas Sjöstedt meddelar i sitt jultal, att V vill ge alla bidragstagare som har rätt till försörjningsstöd, 2000kr extra i december månad, så alla har råd att köpa julmat och julklappar.

Där har vi verkligen definitionen av en
populist och nu vill han leka jultomte som dessutom är kommunist! Foliehatten slutar aldrig att förundras! Samtidigt funderar han om inte majoriteten med försörjningsstöd är utrikes födda och att få är traditionella julfirare, eftersom det är en kristen högtid. Ingen är så fattig i dagens Sverige, att de inte har råd med julklappar. Handlar om prioriteringar och att hushålla med pengar, kanske lägga undan lite varje månad.
Detta är nästan komiskt! Kamrat Sjöstedt glömde som vanligt att redovisa vart pengarna ska komma ifrån. Han behöver sällan stå till svars för sina utspel. Det är inte trendigt att hacka på honom, när Jimmie finns i närheten. Varför föreslår inte kamraten att fattigpensionärerna skulle få samma summa? De hade nog mått bra av att få 2000 extra. EU-migranter är berättigade till socialbidrag omfattas av den julklapp V vill, att skattebetalarna ska stå för.
En dom i förvaltningsdomstolen i Malmö kan få långtgående konsekvenser för Sveriges kommuner. Domen gäller en EU-migrant i Eslöv som nu får rätt till kommunalt försörjningsstöd.

Enligt Socialstyrelsen var det 206 000 hushåll som erhöll ekonomiskt bistånd förra året, så utgår vi från den siffran blir den totala kostnaden 412 miljoner kronor. Då kan vi utgå från att det kommer kosta åtminstone 400 miljoner lågt räknat. En inte helt obetydlig summa. Detta ska ske samtidigt som ett stort antal kommuner har det kämpigt ekonomiskt och även går back, främst till följd av skenande kostnader för ekonomiskt bistånd. Vart ska pengarna komma ifrån? Om staten står för kostnaden vore det åtminstone genomförbart, men det innebär att pengarna måste tas från något annat så det vore bra att veta vad. Men det är bara ett populistiskt utspel, han vet att det inte kommer genomföras och han har inget att förlora på att framställa sig som sympatisk och givmild.
Kamrat Sjöstedt talar bara till sina väljare på det bästa vis han kan, genom att lova trasproletariatet mer gratisbitar av ”The Government cheese.” Att vänstern till stor del hämtar sina röster från diverse mer eller mindre bidragsberoende människor visste vi sedan innan och det här är bara ännu en muta för att de ska stanna kvar vid den röda valurnan. Lite på samma sätt som den gamla frågan om att legalisera cannabis som vänstern tjatat om. Man vill behålla de beroendes röster och då är mer bidrag och billigare berusningsmedel röstmagneter.

Men vem ska betala kalaset? Naturligtvis den väldigt oklara gruppen ”de rika
och bankerna”, vilket får haschtomtarna och socialfallen att tänka på Krösus Sork med monokel och hög hatt. De
ska få betala mer skatt vare sig de vill eller ej, vilket appellerar till människornas inneboende våldsromantik. Mer komplicerat än så är det faktiskt inte.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar