måndag 9 december 2019

Sverige visar i FN ännu en gång, att det är Islam som gäller!

I förra veckans omröstning i FN, ändrade plötsligt ett dussintal länder sina röster till Israels fördel.  De motsatte sig en årlig resolution som uttrycker stöd, för en pro-palestinsk FN-byrå som traditionellt kritiserar den judiska staten.
Tyskland, Tjeckien, Österrike, Bulgarien, Danmark, Estland, Grekland, Litauen, Nederländerna, Rumänien, Slovakien, Brasilien och Colombia röstade för första gången mot resolutionen om avdelningen för palestinska rättigheter vid FN: s sekretariat. 

Under de senaste åren hade dessa länder avstått från resolutionen.
De
som följt den sossarna vurm och erkännande av Palestina, är säkert inte alls överraskade hur Sverige röstade! Givetvis rösta Sverige för islamismen. Sverige hade inte ens ryggrad, att avstå från att rösta.
EU rör sig sakta, sakta bort från det skamliga Eurabia-avtalet.

Israels utrikesminister Israel Katz: "Jag är nöjd med att denna betydande grupp länder har beslutat idag att uttrycka en tydlig moralisk hållning mot diskriminering mot Israel vid FN. Detta är ett viktigt steg i den långa kampen mot den fördömande partiskheten mot Israel i FN. Särskilt märkbar är förändringen i attityd hos flera EU-länder och jag litar på att de återstående EU-medlemmarna kommer att anta denna ståndpunkt snart. ”

Storbritannien, Frankrike och Spanien avstod från att rösta, som de gör varje år. Resolutionen antogs med en bekväm majoritet, med 87 "ja" -röster, 54 ”Nej” röster och 23 nedlagda röster.

Katz tackade också Förenta staterna, Kanada, Australien, Guatemala, Honduras, Ungern, Mikronesien, Marshallöarna, Nauru och Kiribati som igen röstade mot resolutionen.

Den New York-baserade avdelningen för palestinska rättigheter är ökänd bland israeliska tjänstemän och pro-israeliska förespråkare, för sin hårda kritik av israelisk politik. Det fungerar som sekretariat för utskottet för utövandet av det palestinska folkets ofördelbara rättigheter och organiserar internationella konferenser som vanligtvis fokuserar på att basera Israel. Det ansvarar också för den årliga uppföljningen av den internationella dagen för solidaritet med det palestinska folket den 27 november.

Resolutionen som antogs på tisdagen säger att avdelningen för palestinska rättigheter "fortsätter att ge ett konstruktivt och positivt bidrag till att öka den internationella medvetenheten om frågan om Palestina och hur brådskande en fredlig lösning av frågan om Palestina i alla dess aspekter."

Katz: "Detta organ representerar den strukturella diskrimineringen av Israel på FN-arenan och använder FN: s arbetskraft och budgetresurser för att främja en palestinsk berättelse och samtidigt uppmuntra en tydlig anti-israelisk agenda."

Enligt Hillel Neuer, verkställande direktören för Genève-baserade UN Watch, har den överraskande förändringen i omröstningsmönstret från  11 EU-stater att göra med "ett enastående fokus" på Tyskland, vars utrikesminister Heiko Mass tidigare i år lovade att motsätta sig orättvis behandling av Israel vid FN.
Neuer
till The Times of Israel: "Jag tror att Tyskland kände behovet av att ändra några av sina anti-Israel-röster och att denna sällsynta EU-splittring vid GA tillät Nederländerna, Österrike och andra att följa efter. Vi blev besvikna över att länder som Storbritannien, Frankrike och Spanien inte anslöt sig till denna principiella opposition."

Med sitt "nej" i år, uttrycker Tyskland sin kritik mot det oproportionerligt höga antalet resolutioner "som är kritiska mot Israel," sade Tysklands utrikesministerium i ett uttalande. Ministeriet sade vidare att det inte fanns någon anledning till den särskilda status som avdelningen för palestinska rättigheter åtnjuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar