söndag 8 december 2019

Snart är vänsterns tolkningsföreträde om vad som är vad och hur som är hur på väg bort!

Ingen glömmer debatten kring Björn Söder, när han förklarade att samer och judar, inte är etniska svenskar. Liberalerna och socialisterna blev vansinniga. På Twitter är den gamla debatten om vem som är svensk och inte uppe igen. Den här gången är det irakiskan och S-politikern Maria Hind Alias som har hamnat i bråk med den så kallade "alternativ högern". Debatten började för nästan ett år sedan.
 
Det är bara svenskheten som är öppen för alla att tolka, definiera och träda in i men alla andra etniciteter är stängda för utomstående. Den här typen av underliga debatter existerar inte i utlandet. Internationell lag är mycket tydlig med, att du kan vara svensk medborgare, men det betyder inte att du är etnisk svensk.

Björn Söder hade i det här avseendet
100% rätt. Om etniciteter inte har gränser och vem som helst kan tolka, definiera och träda in i dem så finns etniciteten inte. Om svenska liberalerna och socialisterna verkligen hade haft den här post-modernistiska dekonstruktivistiska uppfattningen, hade de inte givit etniska minoriteter så kallat nationellt minoritetsskydd, eftersom det är meningslöst att konservera etniska grupper, om de inte definieras och där med avgränsas. I USA blev det en stor debatt när en vit kvinna hävdade, att hon var afroamerikan. Det var inget som afroamerikanerna gillade och tydligen inte heller den amerikanska vänstern.

Diskussionen kring etnicitet är naturligtvis mer komplex men ingen av dem som diskuterar med Maria Hind Alias själv skulle kunna klara av att föra den. Etnicitet är ett flytande koncept som innefattar religion, kultur, fenotyp, genetik och släktband i både vatten och jord. Gränserna är inte tydliga. I Israel (som definierar judar på samma sätt som Nazityskland) är detta ett evighetsdiskussion, eftersom det just är en fråga om att dra gränser. Faktum kvarstår dock. Maria Hind Alias gjorde på sig i det blå skåpet, eftersom detta var en diskussion långt över hennes intellektuella kapacitet.

Foliehatten är faktiskt mycket tveksam om Björn Söder nu snart två år senare, hade hamnat i samma blåsväder för sitt uttalande. Det går fruktansvärt fort nu i svensk politik. Mer än hälften av väljarkåren säger sig rösta på KD, M och SD. Frågan om vem som "exakt" bör ingå i svenskheten kommer precis som i Israel pågå i en evighet. I synnerhet när vi har ett växande andel människor med blandad bakgrund. Robin Lehners (Chicago Blackhawks) fru är iranier. Vad är deras två barn? Vad är Mattias Karlssons purunga flickvän? Mamman är en adopterad indier.

Debatten med S-politikern Maria Hind Alias är mycket intressant att följa. Till får Maria kasta in handsken!
MariaHind Alias, 2019-04-28: ” Man kan inte bli syrian – man föds in till en familj som är det. På samma sätt som man inte kan bli kung eller prinsessa om man inte föds in i den familjen.”

Släktskap genom blod existerar och därför finns syrianer. Däremot är liknelsen svag. Du kan väljas till kung och du kan bli prinsessa genom giftermål. Hur som helst. Syrianen är en etnisk gupp och etniska grupper är liktydigt med blod. Flera månader senare skriver Maria Hind Alias,
2019-12-04 detta till någon twittrare;
Du har ingen rätt att definiera vad som är svenskt eller inte. Definitivt inte vad som är kvinnligt eller inte.”
Maria anser att etniska svenskar existerar inte, utan vem som helst kan få kalla sig etnisk svensk. Intressant nog existerar kvinnor som en (socio)biologisk grupp. Foliehatten trodde SAP ansåg att kön är en social konstruktion och att vem som helst skulle kunna kalla sig för kvinna?
 
Maria får svar: ”Syrian är en kristen, etnisk folkgrupp. Syrier är syriska medborgare. Vad är svårt att förstå, - alla nazister som vill få mig att verka som hycklare - och vill att jag erkänner att det inte går att bli svensk - svensk medborgare?”
Maria pratar om svenskt medborgarskap hela tiden. Nej, det har hon såklart inte utan hon märker att hon är på väg att förlora diskussionen. Till saken hör att Hind Alias erkände i stort sett alla etniska grupper utom den svenska. Detta är inte 2010. Du kommer inte undan med detta idag. Till slut ger Maria Hind-Alias upp och skriver;
Självklart kan jag aldrig bli etnisk svensk - jag har aldrig påstått att man kan bli det. Man kan bli svensk medborgare - det är något helt annat.”

Precis som någon svarade:
”Vem som är svensk medborgare är inte ngt man kan debattera. Man kan ha åsikter om vem som skall FÅ medborgarskap, men är man medborgare så är man. Alltså är det oärligt av dig att försöka få det till att du diskuterade medborgarskap, bara för att ditt hyckleri uppmärksammades.”

1 kommentar:

  1. Säsongshälsning till alla mina vänner, jag är här för att dela ett litet vittnesbörd. Jag heter Ulla Lindström, jag är från Göteborg, är 40 år gammal. Jag gifte mig 31 år. Jag har bara ett barn och jag levde lyckligt. Efter ett år av mitt äktenskap blev min mans beteende så konstigt och jag förstår inte riktigt vad som hände, han packade ut från huset till en annan kvinna som jag älskar honom så mycket att jag aldrig drömmer om att förlora honom, jag försöker min möjligt bäst för att se till att min man kommer tillbaka till mig men helt till ingen nytta, jag gråter och gråter och söker hjälp, jag diskuterade det med hans familj men jag fick inget svar. Så min bästa vän Anna Johansson lovade att hjälpa mig . Hon berättade för mig om en man som heter Drosagiede, hon berättade för mig att han är en väldigt bra man och en riktig man som man kan lita på och det finns inget som rör kärleksproblem som han inte kan lösa och hon berättade för mig hur han har hjälpt ett oräkneligt antal människor i återställa deras förhållande. Jag var verkligen övertygad, jag kontaktade snabbt hans e-postadress, doctorosagiede75@gmail.com eller hans WhatsApp på 2349014523836 eller Viber på 2349014523836 Jag förklarar allt mitt problem till honom, han sa till mig att jag inte borde oroa mig för att alla mina problem kommer att lösas omedelbart . Han berättade för mig vad jag skulle göra för att få min man tillbaka och det gjorde jag. Han sa efter tre dagar att min man kommer tillbaka till mig och börjar tigga, och det händer verkligen som han sa, jag blev mycket förvånad, det här är så fantastiskt. För Gud vara den härlighet som vårt förhållande är nu mycket snävt och vi lever båda lyckligt igen. Om du har ett liknande problem, kontakta honom nu och få ditt problem att lösa en gång för alla. Jag lever vittnesbörd om

    SvaraRadera