fredag 27 december 2019

Klimatskeptiker är ett hot mot demokratin enligt sossarna!

Är det inte märkligt att klimatalarmismen är så intimt förknippad med identitetsvänsterns politik. Är det därför de globala utsläppsrätterna och skatterna bara råkade dyka upp? Globalisterna behöver en gemensam global fiende som vänstern förr kunde skrämmas med som högerspöket och kapitalism. För vänstern är det viktigt att ta fokus från andra frågor och påtagliga vardagliga problem. Det är gammal vanlig vänsterpolitik, socialisterna har alltid försökt fängsla meningsmotståndare.

Intressant ändå, med människans fallenhet för domedagsprofetior. Tidigare så hotades det mest med helvetet, men nuförtiden är det klimatet. Verkar finnas ett behov av, att skrämma människor, men om man verkligen ska skrämmas, så borde det vara med verkliga problem som alla mikroplaster, kemikalier, avverkning av skogsområden osv. Här finns det inte så mycket skattepengar att hämta.

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, har i ett uttalande sagt, att hela demokratin kan hänga på, att motverka så kallad klimatförnekelse. Matilda får läsa på vad demokrati är. Kopplingen diktatur och tomtar och troll är minst sagt vag.
Det är kanske vi undersåtar som istället får läsa på om Orwells nyspråk.
”Krig är fred.”
”Frihet är slaveri.”
”Okunnighet är styrka.”

Vem är då denna Matilda Ernkrans? Hon är ansvarig minister för den högre utbildningen och forskningen. När man synar hennes utbildning ser vi, inte ovanligt för en sosse, att hon är en politisk broiler utan examen från högskola, hon har aldrig forskat och det har varit en del kritik mot hennes mediokra utbildning och ointresse för forskning. Sossarnas förnekar sig aldrig, på regeringens hemsida ljuger man om Ernkrans kvalifikationer, hon har ingen examen från Örebro universitet.
Universitetsläraren: ”Orutinerad också i sakfrågorna. Det beklagliga med utnämningen är att Löfven ännu en gång väljer en, både vad gäller sakfrågorna och det regeringspolitiska hantverket, relativt orutinerad minister att ansvara för frågorna. Ernkrans har heller inte någon akademisk examen, däremot studier i statsvetenskap (40p), nationalekonomi (20p) och sociologi (40p) vid Örebro universitet.

Med tanke på att Matilda Ernkrans inte har någon som helst utbildning i naturvetenskapliga ämnen, får man betrakta hennes uttalande som västerpolitiskt svammel och varför ska vi lyssna på henne. Det är i allra högsta grad oroande, när man ser denna inkompetens hos våra ministrar. Isabella Lövin är rena rama skräckkabinettet och vår nya utrikesminister gav prov på grav okunskap om Vitryssland. Faran är, när man har sådana stolpskott till ministrar, att diverse olika charlataner och självutnämnda experter får inflytande och när det gäller klimatområdet. Om det bland dem kommer några som innebär inskränkningar i demokratin och kanske också repressiva åtgärder mot klimatdissidenter kan man aldrig veta, men risken finns naturligtvis.
Man undrar hur lång erfarenhet Matilda Ernkrans har inom klimatforskningen? En av världens främsta klimatexperter som anses ha ca 60-års erfarenhet av klimatforskning, anser att klimatalarmismen är överdriven.

För att FN skulle överleva som organisation, var man tvungen att hitta på något som engagerade politiker. FN bildade IPCC 1988. Man hade bl.a. sneglat på Al Gore och hans kampanj om klimatet. Trots uppenbara falsarier från FN;s klimatpanel så rullar projektet vidare, efter mindre redaktionella korrigeringar, där man bland annat tonat ner "global uppvärmning" till förmån för det mera svepande "klimatförändringar." Den för djur och växter livgivande gasen CO2 som finns i små mängder i atmosfären har man däremot inte släppt, den är ett svepskälet för en mängd nya skatter som införts i dom s.k."demokratiska länderna."

Klimatskeptiker är människor som inte blivit indoktrinerade. FN har skrikit om total kollaps sedan slutet av 80-talet, om inte folket låter sig förslavas. Koldioxid gör inte ett dugg åt den globala temperaturen. De som påstår sig vara vetenskapliga och stödjare av meningslösa skatter, är oftast personer utan utbildning i ämnet som inte ens studerat saken närmare, än kanske läst FN:s klimatrapport, som är ren propaganda. Den största propagandakanalen är SVT, tät följd av MSM. Ett starkt kännetecken, är att man aldrig låter någon med avvikande synpunkt komma till tals! Greta hyllas unisont och det säger allt!

Trots allt kan man spåra en viss logik i ministerns uttalande "klimatförnekelse" hotar de nya skattebaser som uppfunnits, ungefär som "svarta pengar" hotar den parnass intressen som lever av höga skatteuttag på produktion, arbete, och på människors strävan efter rimliga livsvillkor. Höga skatter och en politisk elit som lever på arbetsfria inkomster frikopplad från vanliga människors vardag är väl om något ett signum för "demokratiska länder" som Sverige. Den fria åsikten och få verka för den, borde vara demokrati.

Men även DDR var en demokrati enligt regimen och folkets åsikt, var ett hot mot demokratin. Men för att säkerställa att folket inte hade en annan åsikt privat fick man ha STASI att lyssna på pöbeln.
Foliehatten tycker han känner igen tongångarna från sossarna som stämmer bra överens med de i DDR!

Kan ge mig tusan på att samma person som säger att miljö-åsikten är ett hot mot demokratin öppnar munlädret i ett annat sammanhang och säger.. "det är viktigt att lära sig av historien"
När klimat-dårar av allsköns härlighet försöker överträffa varandra i dårskap för 15 minuters "fame" i media för att synas eller höras, kommer ingen förändring att ske.

Sverige kommer inte att själva ta några beslut gällande tankebrott. Foliehatten undrar verkligen om EU vågar att klubba igenom lagar som ger polis och militär mer befogenheter, när det gäller att hämta in "farliga personer?" Säkerhetstjänsterna kommer att vara de som gör bedömningen om en person kan klassas som "farlig" i det här avseendet. Samtliga män som är höger om mitten politiskt och samtliga konspirationsteoretiker som anses ha fel värdegrund om klimatet eller helt enkelt motarbetar "folkbildningen" kommer att åka in. Antagligen kommer man behöva styra upp "läger" där man kan omskola de som gör avbön och även husera de som står på sig.

Undrar när artikeln i Aftonbladet som handlar om dom första "klimatförnekarna" som "hoppat av" kommer? Undrar även när avhoppade klimatförnekare börjar turnera i skolorna
tillsammans med Greta. Motsträviga elever kanske får stanna kvar i skolan och skriva 100 gånger på tavlan " jag skall aldrig mer klimatförneka." Skamvrån och struten på huvudet där det står ”klimatförnekare”, kanske också tas till heders.

Ni som är klimatalarmister kan börja med att förklara varför ni har rätt! Glöm inte att Al Goore spådde att världen skulle gå under för 6 år sedan. MP:s meteorolog Pär Holmberg spår att Vasaloppet nästa år, skulle bli ett grönt spår!

3 kommentarer:

 1. Dagens nyord: klimatspektiker!
  Kul.
  ( förlåt, men rätta!)

  SvaraRadera
 2. Låter som en ny religion, va???
  Bara översteprästerna har sanningen, insikten och kunskapen.
  Hur länge var det sen sist nu???

  SvaraRadera
 3. Att bankmaffian vill avskaffa demokratin är ingen hemlighet. Plutokrati vill de ha och det kan man nog säga att de redan har. Folk röstar ju uppenbarligen som fittor efter att de har läst deras medier.

  Det är synd om de uppskrämda fulmedia-läsarna. Jag misstänker att hon är en sådan, för bankmaffian skulle aldrig nog aldrig avskaffa den demokrati som de kontrollerar.

  SvaraRadera