onsdag 25 december 2019

Har Stefan Löfven kopplingar till den organiserade brottsligheten eller har han ”rent mjöl i påsen?”

Intressant är att Svenska Dagbladet i ett par artiklar av Jonas Gummesson tagit upp Stefans Löfvens kopplingar till den organiserade brottsligheten. Det är känt sedan flera år, på flera stora redaktioner, att Stefan Löfven sedan mer än 25 år arbetat med Erik Larsson. Larsson är dömd för dråp på 70-talet. Erik Larsson sköt en granne som la sig i ett inbrott som Erik Larson höll på att genomföra, i en söderförort till Stockholm. Erik hette Valfridsson innan och efter dråpet, ändrade han efternamnet till Larsson.
Erik Larsson har arbetat med Stefan Löfven på Metall, då Löfven var internationell sekreterare och sedan dess har Erik Larsson följt Löfven i vått och torrt. Erik Larsson har kopplingar till organiserad brottslighet i Sverige sedan 80-talet, men också till den politiska eliten och SAAB:s ägare och management. Larssons kopplingar är inte okänt, men man har utelämnat det kanske viktigaste, den nära kopplingen med Löfven. Erik Larssons dråp på 70-talet och kopplingarna till den svenska maffian.
TV4:as Kalla Fakta har tagit upp i en rad reportage att Erik Larsson var med i den svenska regerings delegationen som åkte till Sydafrika 1999. Larsson var den person som var ansvarig för mutorna i JAS-affären som gjordes med Sydafrika. En sydafrikansk kristen aktivist tog upp detta 2012, i samband med att svensk TV avslöjade delar av detta.
"It has now emerged, through the second part of a two-part Swedish television investigation screened on November 28, that a Swedish businessman with a highly chequered past was also involved with all sides concerned with the agreement. Known to Mayekiso as Leif Valfridsson and to a number of other Sanco and Numsa members merely as Leif, he had worked for the Swedish metalworkers’ union, IF Metall and arranged meetings in South Africa for the present head of Sweden’s Social Democratic Party, Stefan Lofven.”
Aftonbladet tar upp kopplingen till organiserad brottslighet och att det finns kopplingar till Hells Angels Thomas Möller som också var med den svenska regerings delegationen i Sydafrika 1999. Möller bodde också på samma hotell som de övriga deltagarna.
Erik Larsson har och har haft flera bolag. I ett av de svenska bolagen satt under flera år Nelson Mandelas dotter i styrelsen tillsammans med sin man och Erik Larsson. Erik Larsson flög med Stefan Löfven till Nelson Mandelas begravning 2013 i ett privatplan som lånades ut av IT-miljardären Dan Olofsson.

När Löfven och Larsson deltog i begravningen i Sydafrika förhandlade de med Brasiliens president, Lula da Silva som senare fängslades för mottagandet av mutor vid köpet av 63 JAS. Hans ombud ville att Stefan Löfven skulle kallas som vittne i muträttegången. Stefan Löfven vägrade att vittna. Löfven: ”Jag har ju ingenting med det att göra!” Lulu da Silva dömdes till fängelsestraff.
SvD: ”Bland andra är Saabs agent, Mauro Marcondes, och Brasiliens förre president, Lula da Silva, åtalade för maktmissbruk och för att med olagliga metoder ha påverkat upphandlingen till det svenska stridsflygplanets fördel. Stora summor misstänks ha betalats till Lulas son via Saabs agent och alla åtalade riskerar fleråriga fängelsestraff. Stefan Löfvens namn förekommer på flera ställen i det brasilianska åtalet men han är inte misstänkt för något brott. Löfven var under lång tid aktiv i försäljningskampanjen – bland annat under sin tid som ordförande i IF metall, som partiledare i socialdemokraterna och som statsminister. Av åtalet framgår det att Stefan Löfven, under sin tid som ordförande i socialdemokraterna, skrev ett brev till expresidenten Lula da Silva. I brevet bad han honom att uppmana president Dilma Rouseff att välja det svenska stridsflygplanet. Löfven ska också ha träffat de båda i samma syfte. Enligt åtalet kan detta ha skett på Nelson Mandelas begravning i Sydafrika 2013.”
Foliehatten reagerar kraftigt på dessa påståenden och tycker det inte är OK, att vi kanske har en korrumperad statsminister som umgås med och gör affärer/kopplingar med kriminella och den svenska maffian. Kan detta också förklara varför Löfven inte vidtar åtgärder mot kriminella i Sverige och att de har kanske hållhakar på honom? Den som är försatt i beroendeställning har inte legitimitet att vara landets statsminister.

Mutaffärerna i Sydafrika och Brasilien finns redogjorda i flera Kalla Fakta och i många artiklar, inte bara i Sverige. Brasiliens f.d. president Lula da Silva sitter i fängelse för att ha tagit emot mutor av svenskarna. Förmodligen skedde detta i Sydafrika under Mandelas begravning, kanske med Löfvens godkännande.

Kopplingarna mellan Erik Larsson och Löfven på Metall skulle behöva mer genomlysning. Kopplingarna mellan Larsson och Thomas Möller behöver klargöras. Detsamma gäller Torgny Jönsson. Det ska finnas domar från 80-talet som visar de kopplingarna. Larsson ska ha dömts i mål med dem. Enligt artiklar i Expressen runt 2012.
Intressant är att Fredrik Reinfeldt kände till mutorna i både Sydafrika och Brasilien. Nils Resare är den svenske journalist som har bevakat detta länge. Enligt Nils Resare ska en sydafrikansk regeringsrådgivare ha fått minst 120 miljoner kronor i doldabetalningar i samband med Jas-affären."
Marconde är mannen Erik Lasson och Löfven träffade med Lula på Mandelas begravning. Bara för något år sedan skrevs mera detaljerat om mutaffären i Biznews och att inte Stefan Löfven inte kände till mutorna, är högst osannolikt.
Man kan undra varför underrättelsetjänsterna inte har koll på alla oheliga och kriminella upplägg. Kan förklaringen vara Dan Eliasson? Någon borde ha ryggrad tycker man. Kan det vara förklaringen till varför denne helt oduglige Eliasson fått den ena efter det andra uppdraget, för att han har en hållhake på Stefan Löfven?
Sverige är ett genomkorrupt land som styrs av en skuggregering. Det är ingen slump att stolpskottet Löfven är vår nuvarande statsminister trots att han uppenbarligen inte har den kompetensen som krävs för att vara högsta hönset i hönsgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar