måndag 9 december 2019

Isabella Lövin säger att forskare som säger att koldioxidskatten är verkningslös, ska inte få komma till tals.

Nu har vi svart på vitt att koldioxidskatten som Sverige införde 1991, totalt har missat målet. Svenska företag har betalat in 100-tals miljarder i skatt under 20 år, utan att det har påverkat klimatet överhuvudtaget.

En forskargrupp under ledning av Per Strömberg som är en internationellt framstående forskare och professor i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm samt direktör för Swedish House of Finance, ett nationellt forskningscentrum med inriktning mot finansiell ekonomi, har kommit fram till förödande resultat för klimatförespråkarna. Gruppen har studerat svenska företags koldioxidutsläpp under perioden 1990-2008. Vad de kommit fram till, är att under de två decennierna efter skattens introduktion, så minskade inte utsläppen hos de största företagen, utan i vissa fall har de ökat.
Enligt forskarna borde skatten ha utformats annorlunda, vilket också var tanken innan stålindustrins lobbyister initierade sin kampanj.
 
Strömberg: ”Ett bättre sätt hade varit en lägre skattesats men en positiv marginalskatt, så att man hade kunnat haft de här bolagen kvar men de hade fortfarande tjänat pengar på att minska sina utsläpp.”

De företag som släpper ut mest koldioxid i Sverige, finns inom stål- och cementindustrin. Vänstern hycklar med att ge olika undantag och subventioner som SVT kunde visa i ett reportage, att SSAB knappt betalar något alls för sina utsläpp, trots att bolaget är Sveriges enskilt största utsläppare av koldioxid (10%).

Skatten har ett tak som innebär, att om ett företag nått maxbeloppet, för hur mycket skatt som ska betalas, är alla ytterligare utsläpp skattefria. Detta betyder att incitamenten för att sänka sina utsläpp försvinner för de företag vars verksamhet orsakar de största utsläppen.

Om så hela Sverige försvann från jordens yta imorgon, så skulle det bara minska utsläppen med 1,6 promille i några månader. Sedan skulle dom fortsätta öka igen. Världens utsläpp av koldioxid fortsätter att öka med 2-3% per år helt oavsett vad vi gör med vår lilla andel. Som tur är så har mer koldioxid bara haft positiva effekter. 1900-talets ökade Co2-halt har ökat Jordens växtlighet. Satelliter har registrerat 11 procent ökad växtlighet de senaste 30 åren. Öknarna minskar och skördarna ökar. Vilket givit de fattigaste mer och billigare mat. Närmare 2 miljarder människor har lyfts ur svält sedan 1990.
 
Några som helst bevis för att koldioxidens klimatkänslighet är så stor att den styr klimatet finns faktiskt inte. Koldioxid har aldrig genom Jordens historia orsakat ett varmare klimat. Höjd koldioxidhalt har historiskt varit ett resultat av varmare klimat, inte tvärtom, vilket data från isborrkärnor också visar. Vad som i huvudsak styr klimatets växlingar på Jorden är Milankovitchcykeln, kosmisk strålning och variationer i solens aktivitet.
 
Man tillverkar cement genom att upphetta kalksten  och då avges koldioxid och det bildas kalciumoxid. Sedan blandar man kalcumoxiden med vatten och sand och när den stelnar binder den tillbaks koldioxiden från luften, det blir då en koldioxidneutrala process. Felet är inte cementindustrins utan regeringens med MP i spetsen.
 
Finns det en enda miljö/klimatskatt som hittar målet? Staten missar i alla fall inte målet på ta in skattepengar, för att täcka ett astronomiskt djupa hål som invandringens kostnader är!

Vi har haft vänster regeringar som inte begriper, att alla klimatskatter, orsakar utflyttning av jobb till Kina, Indien och övriga Sydostasien. 
Lägg ner klimathysterin.
Galenskapen ingår i miljöbluffen.
Ingen upplyser om att hundratals aktiva vulkaner på jordklotet spyr ut rök och giftiga gaser dygnet runt och året runt.
Jordbävningar spyr ut enorma mängder av gaser.
MP spyr ut lögner som orsakar syrebrist.
Kulturmarxismen har genom historien använt allehanda metoder för att skapa sig ett världsherravälde. Ingen av dessa metoder har skett på fredlig väg. Klimathysterin är av samma karaktär. Började lite trevande för att nu mer eller mindre framstå som en vänsterradikal rörelse. Inget fel att värna om miljön och klimatet, men att låta vänstern kidnappa agendan kommer inte att sluta väl.

Räkna med att man kommer att följa den brittiska valvakan kommande torsdag i Madrid och Bryssel. Går det som opinionsundersökningarna visar, så kommer vi, att för första gången på decennier få en konservativ regering med en stabil egen majoritet i en ledande västerländsk parlamentarisk demokrati. Läser man torys manifest så visst finns det stycken om klimatet, men mera om miljö faktiskt och t.o.m. Foliehatten skulle lova att vara utsläppsneutral till 2050 om jag hade nåt att vinna på det, oavsett det faktum att han med intill sannolikhet gränsande visshet definitivt kommer att vara utsläppsneutral 2050.

Foliehatten tror att med en tory seger kommer det bli ytterligare en spik i klimatkistan och vi kan börja ana att korthuset snart börjar rasa samman.
 
I dagens Sydsvenska står det att allas vår Isabella Lövin har packat väskan för att åka till klimatmötet i Madrid, givetvis med flyg. Lövin ser framemot mötet och att ”polletten har trillat ner” hos ministrarna. Om polletten trillat ner, måste Lövin och andra andra lika totalt okunniga ministrar läsa om växthuseffekten och då hade de kunnat åka från mötet, utan att fatta några idiotiska förslag.
Givetvis publicerade Sydsvenskan en bild på den största ”gurun”, hennes gloria har hamnat rejält på sned efter hennes senaste uttalanden om en världs vänsterordning!

5 kommentarer:

 1. Skatterna funkar utmärkt och går rätt ner i ALLA korrupta politrukers rymliga fickor i tex EU,FN och annat hitte-på.
  Frågor på det?
  Jo,vem/vilka skapade kommunism/socialism???
  Tex Hess,Marx,Engels,Trotsky
  (Bronstein) mfl....
  USSR styrdes till merpart av???
  Blev socialism högerextremt när man lade till national???
  Vad skrev Solzjenitsyn om??

  SvaraRadera
 2. Jag har alltid undrat varför bötesbelopp för att man bryter mot miljö- och klimatlagar måste betalas till regeringen där de sedan går in i statsbudgeten. Det är ju inte regeringen man skändat med sina miljöbrott.

  SvaraRadera
 3. Din notering om att betong suger tillbaka den koldioxid om släppts ut vid tillverkningen är intressant. Har du en källa? Var kan jag läsa om detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trillade bort en mening i texten:
   Man tillverkar cement genom att upphetta kalksten  och då avges koldioxid och det bildas kalciumoxid. Sedan blandar man kalcumoxiden med vatten och sand och när den stelnar binder den tillbaks koldioxiden från luften, det blir då en koldioxidneutrala process, när Cement används för att tillverka syntetiska kalksten (betong) som då tar upp lika mycket koldioxid ur atmosfären som frigjorts i cementproduktionen.
   Detta är i info från en ingenjör från Cementa jag fått!

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera