lördag 28 december 2019

Kina struntar i vad IPCC, EU, Greta och Isabella Lövin säger och går sin egen väg!

Kina borde vara ett mycket gott föredöme för Isabella Lövin och resten av regeringen, de har redan infört den klimatdiktatur som MP drömmer om som ska kunna rädda klimatet. Om Kinas kommunistparti vill rädda världen borde de väl klara det, eftersom diktatur tydligen är ett sånt effektivt redskap. Med den regering som Sverige har, är det svårt att kräva, att de vaknar upp till verkligheten, från sin nuvarande drömvärld.

FN sammankallar IPCC möten för att rädda Jorden från en klimatkatastrof, senast i Madrid, men samtidigt ger de Kina, Indien, Brasilen, Sydafrika (BRICS) sedan COP21 i Paris mer eller mindre “frikort” fram till 2030, att fortsätta att öka sina CO2-utsläpp. Var och en som ser detta, måste inse att det Sverige, Greta och IPCC håller på med, är världens skämt. De har inte en enad värld bakom sig. Ovanpå detta kan läggas att USA hoppat av IPCC och FN! Vilka sitter då med ”Svartepetter?”

EU som släpper ut 9% av världens koldioxid och Sverige som släpper ut något promille. Alla pålagor som dessa påför sina medborgare, är ytterligare en spik i den ekonomiska utvecklingen. Givetvis tackar Kina och övriga länder som inte finns med i detta dårarnas paradis, för att de på sikt
skall få ett ännu större ekonomisk makt. Putin sitter på läktaren och ler, åt dårarna, samtidigt som han får sälja mängder av gas till Tyskland till USA:s stora förtret!

Kina bygger nya kolkraftverk i rasande takt och kommer naturligtvis inte att ändra färdriktning, när vi väl kommer till 2030. De har i praktiken avslutat sin “kosmetiska” satsning på förnybart. Kolkraften de bygger ut, är verkligt high-tech vad gäller rökgas- och partikelrening. Det
inte Lövin & Co begriper, är att det är smog och partiklar i luften som är det verkliga miljöproblemet i Kina och globalt, inte CO2. USA, Ryssland, Saudiarabien och Kuwait ställde sig nu utanför överenskommelsen vid mötet i Katowice.

Kina har minskat kolens roll i sin energimix från 68% 2012 till 59% 2018 och Kina är det land som utan jämförelse fokuserar mest på förnybar energi. Kina investerar nästan lika mycket i förnybar energi som resten av världen tillsammans! Kinas energibehov är omättbara. Kina har utvecklat ”bra” solceller som EU infört stora importskatter på, med motiveringen, det skulle så undan benen på EU:s(läs tysk) solcellsindustri.
Kina investerar nu i att bygga ett stort antal nya kolkraftverk. Bara det senaste halvåret har byggts kolanläggningar med en kapacitet på 42,9 GW. De planerade kolinvesteringarna kommer att ge 226 GW. Med den ekonomiska tillväxten nedskalad till 6,2%, vilket skulle ha varit en aldrig tidigare skådad höjd i väst, kommer Kinas ekonomi att fördubblas fram till 2030, så energibehovet är enormt.

Vi lever i en mycket konstig värld, där klimathysterikerna inte förstår, att det utvecklas nya koleldade kraftverk i Kina, Indien och Indonesien. Samtidigt stängs kärnkraftverk i Tyskland, Sverige och Belgien. Greta vill att Norge och Kanada ideoliskt ska rädda världen oberoende av klimatkrisen, genom att stoppa gas- och oljeexport till EU-länder och inte producera mer från sina fyndigheter.

Kina investerar också kraftigt i att bygga koleldade kraftverk utomlands. Titta på kartan i länken. Kinesiska banker har öronmärkt totalt 36 miljarder dollar för koleldade kraftverk med en kap
acitet på 102 GW i totalt 27 länder.
Kina var bland de främsta globala långivarna inom utgående investeringar i ren energi under 2017 och etablerade sig som världsledande när det gäller att driva en inhemsk avkarboniserings agenda.
Kina är fortfarande agnostisk med bränslekällor på internationella marknader och exporterar effektivt sin nu allt mer redundanta värmekraft kapacitet och expertis. En enhet för enhet-analys av alla globala kolanläggningar under utveckling, baserad på Global Coal Plant Tracker i juli 2018, visar kinesiska finanser som spelar en allt viktigare roll för att stödja och finansiera nya kolanläggningar på internationella marknader. Av de 399 gigawatt (GW) av kolanläggningar som för närvarande håller på att utvecklas utanför Kina har kinesiska finansinstitut och företag åtagit eller erbjudit finansiering för över en fjärdedel av dem (102 GW).
Denna finansiering kommer när finansinstitut runt om i världen flyttar bort från kol, inklusive Världsbanken, de flesta multilaterala utvecklingsbanker och exportkreditbyråer (ECA) i Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) -länder.

Dessutom har många privata globala finansiella ledare sett termiska kol som en dålig investering med växande strandade tillgångsrisker (t.ex. Standard Chartered UK, Generali of Italy och Nippon Life of Japan, bland andra).
Den kinesiska regeringen har signalerat att den kommer att begränsa kolutvinningen, men har ännu inte formellt begränsat sina investeringar i kolanläggningar. Istället går Kina in och finanserar  kolanläggningar, eftersom andra banker aktivt begränsar sin finansiering av kolanläggningar.

Naturligtvis är det lätt för miljöaktivister och alla andra att kritisera Kinas enorma användning av koleldade anläggningar. Faktum är att världen inte närmar sig det "fossilfria samhället." Tvärtom, vi är lika beroende av fossil energi som för tjugo år sedan. Inom energipolitiken finns det ett stort avstånd mellan verklighet och ekonomi och det mesta av det vi hör och läser i media, är ideologi och inte industripolitik.
 
Ropen skalla vi ska rädda klimatet. Det enda vi kan vara säkra på är, att klimatet kommer att förändras. Det har det alltid gjort och kommer alltid, att göra det även i framtiden. Att nu CO2 fått skulden för nuvarande eventuella förändringar, beror på att man inte kan finna andra orsaker. Kanske beror det på, att man letat för lite samt på fel platser som lilla "solen." Om man nu mot förmodan skulle bevisa att man kan styra klimatet genom att styra CO2.
.
Men annars är grundfelet att CO2 blandas ihop med miljöförstöring. Miljön kan vi påverka på riktigt. Ta bort microplaster hormonstörande ämnen palmolja osv. För övrigt får vi hoppas på en lagom kall vinter, så att de som har klimatångest, får vila lite.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar