måndag 30 december 2019

Putin har gått segrande från alla sanktioner!

Trots sanktioner från EU och USA(Obama) och en enorm utpressningskampanj från det militärindustriella komplexet, producerat från deras propagandaapparat och västerländsk press och media, där även SVT och svensk MSM mycket aktivt deltagit i, har Putin, till stor irritation för Wall Streets bankkartellerna, lyckats vända Rysslands plundring som "suputen" Jeltsin startade.

Den nya världsordningen kommer förmodligen inte att ge upp, de
vill komma åt Rysslands enorma naturrikedomar och förstöra Ryssland. Målet för NWO är att bli av med Putin och att Ryssland får en ny president som tillåter Wall Streets bankkarteller att fortsätta, där de senast slutade, när Putin kastade ut dem. I det senaste presidentvalet 2018, var båda Putins utmanare inställda på, att öppna Ryssland för väst, läs – släppa in Wall Streets bankkartellerna igen.


Foliehatten kommer fortfarande ihåg de vinklade reportage som SVT sände om om det ryska presidentvalet. SVT och MSM har svårt att acceptera att Putin valdes med en enorm majoritet! Länken är finsk och där finns ganska många uppgifter om valfusk m.m.

Tyvärr alla Putin hatare, Putins obligationsmarknad är bättre än Xis, bättre än Trumps," skriver finansmagasinet Forbes. "Obligationsmarknaden i Ryssland har blivit ”Bulletproof."

Vad Forbes pekar
är, att även om det finns 15 000 miljarder dollar i obligationer (lån) som ger negativa räntor, kan den ryska obligationsmarknaden erbjuda räntor som får ”salivet” att rinna som vatten för vinstdrivna spekulanter.
Rysslands 2027-obligationer ger 4,25% ränta, men om du köper tyska obligationer förlorar du med en negativ ränta på -0,35%.
image
 
"De har varit skottsäkra," säger James Barrineau, från Schroders Investment i New York.
Ryssland kan betala av alla utländska skulder med hjälp av centralbankens reserver och "de har handlingsutrymme på skatteinsatsen som de kan spendera på den inhemska ekonomin."
Ryssland har 433 miljarder dollar i valutavärde och en guldportfölj värd 107,9 miljoner dollar. Deras reserver är bland
de bästa i tillväxtekonomier. Endast Kina med 3 miljarder dollar i reserver är starkare.Syftet med sanktionerna mot Ryssland har varit att utlösa en inhemsk ekonomisk kris och det har inte varit helt framgångsrik. Sanktionerna och marknadsförlusterna har tvingat Ryssland att vidta omfattande åtgärder som har stärkt deras ekonomi. EU förbjöd länder att skicka jordbruksprodukter till Ryssland som Italien bittert fick erfara(värde USD 6 miljarder/år). Ryssarna tvingades producera egna produkter istället och är idag världens största producent av ekologiska jordbruksvaror.
Putin har tagit över kontrollen och städat upp/ut Jeltsins oseriösa operatörer, rensat reglerna och professionaliserat finansmarknaden. Ryssland har blivit mycket mindre sårbar för EU:s och USA: s manipulationer av det globala bank- och finanssystemet.

Siffrorna som Barrineau pekar på, betyder att Ryssland, oavsett sanktioner, kommer att locka utländskt kapital. Kapitalister kan bli utsatta för påföljder ett tag, men en skillnad på 5% är för mycket, för att de ska låta chansen passera.

Efter att USA och
EU införde sanktioner mot Ryssland 2014, hade landet en tvåårsnedgång, men sedan dess har kurvan vänt och det har skett en uppgång i tre år. Om EU/USA trodde att de skulle få Ryssland att kollapsa som Sovjetunionen gjorde, hade de totalt fel.

Ryssland är naturligtvis ett kapitalistiskt samhälle som kontrolleras av en bourgeoisi. Klasskillnaderna är enorma och Moskva anses vara "världens miljardär huvudstad", men Putin har lyckats neutralisera sanktionerna och stabilisera ekonomin.
Foliehatten har besökt Moskva och har aldrig tidigare i sitt liv, sett så många ”lyxbilar” som i Moskva. En gång kom han norrifrån på Volga och några mil innan Moskva passerade han enorma lyxbyggen längs floden, med lika enorma båtar!


USA/EU:s ekonomiska krig mot Ryssland har helt enkelt misslyckats. Är det inte på tiden, att ompröva denna politik? EU:s galna klimatpolitik medför, att ryssarna nu får exportera enorma mängder av gas till Tyskland, till USA:s förtret. USA vill sälja sin gas! Ryssland blir ännu rikare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar