måndag 2 december 2019

Vänsterfacism när den är som finast och bäst.

Nästan hundra akademiker vid universitet i Sverige har skrivit under en namninsamling, för att stoppa SD från att föreläsa på Göteborgs universitet. Insamlingen startades av en grupp internationella studenter efter att JMG bjudit in SD:s partisekreterare Richard Jomshof att gästföreläsa om "Så tänker en partistrateg."
 
Sverige har drygt 4000 (fulla) professorer och bara 17 stycken (12 från GU) av dem, var villiga att skriva på uppropet mot att bjuda in Richard Jomshof. Endast 0,425 procent av de (fulla) professorerna ser ut att ha någon synpunkt. I princip alla de som skrev på upproret tillhör den obskyra intersektionella vänstern som kretsar kring de humanistiska och samhällsvetenskapliga institutionerna i Lund, Uppsala, Stockholm, Södertörn och Göteborg.
 
Genusprofessor Mia Liinason har skrivit under denna namninsamling för att stoppa Richard Jomshof från att föreläsa. Hon anser att föreläsningen bryter mot universitetets likabehandlingsprinciper då den exkluderar grupper. Oväntat att aktivisten är medlem i F! samt sysslar med genus"vetenskap.”
Mia har varit i kontakt med studenterna bakom texten, som hon menar känner sig rädda och oroade.
Mia: ”Initiativet kommer från internationella studenter som inte har egna nätverk och inte vet hur de ska nå ut, säger hon och påpekar vikten av att övriga studenter och lärare vid GU engagerar sig i frågan”

Mia: ” Deras politiska budskap vilar på en idé om nationens enhet och att nationen hotas av invandring. Det är en exkluderande retorik som bottnar i en rasistisk förståelse.”
Hon hoppas att namninsamlingen nu leder till ett samtal mellan studenter, lärare och ledning om hur universitetet ska förhålla sig konkret till den här typen av situationer.
Det Mia inte talar om, är att det är att många "kända" namn på yttersta vänster fronten finns med och som figurerat i många andra antisemitiska anti-Israel och pro-Palestinska sammanhang, Mulinari,Molina. Pia Laskar som dömdes till tre års fängelse för planerandet av kidnappning av Anna-Greta Leion 1977. En aktion som hade samband med den kände tyske RAF-terroristen Norbert Kröcher. Så mycket för demokrati och det fria ordet!

Om det är någon föreläsning det borde vara rusning till, så är det när en företrädare till framgångssagan SD skall hålla, det oavsett vilken politisk schattering man tillhör. Lek med tanken att man hade fått möjligheten att gå och lyssna på en föreläsning med Adolf Hitler om partistrategi i början på 30-talet. Vem hade inte velat gå på den? Inte minst inom den akademiska världen. Men den tankegången är dessa feministkommunister alldeles för tröga att tänka. De hade kanske kunnat lära sig någonting.
 
JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, som har bjudit in Jomshof den 5:e december, står dock än så länge på sig. Mats Ekström, professor i medie- och kommunikationsvetenskap på JMG, menar att det vore orimligt att inte bjuda in SD till institutionens föreläsningsserie.
Ekström. ”Universitetet ska ju vara en öppen och demokratisk plattform där olika ståndpunkter ska kunna föras. Jag vill inte gå i polemik med enskilda personer men jag måste säga att jag är förvånad över att det är så många som har skrivit under.”

SD:s pressekreterare Christian Krappedal: ”Det är både märkligt och ledsamt att se personer från akademin så öppet förespråka tystnadskultur. Universitet ska vara en plats för öppen debatt och ett fritt utbyte av idéer. Förstår man inte denna grundläggande princip så går det att ifrågasätta vad man gör inom akademin över huvud taget. SD är inget rasistiskt eller fascistiskt parti. Att kalla oss för det är både direkt felaktigt och dessutom en oärlig tillskrivning av drygt en femtedel av Sveriges befolkning som röstar på vårt parti.”

Journalisten på GP frågar om det finns risk för splittring inom universitetet vilket är en intressant fråga. SD:s normalisering sker ju smärtfritt, speciellt inte inom akademin som så länge varit i klorna på vänsterideologierna. Förhoppningsvis kan det här på sikt leda till en upprensning i de egna leden. 

Varför ska en genusprofessor agera expert och åsiktsförtryckare? Klart inga andra åsikter ska få yttras, det kan få folk att bilda sig och tänka utanför universitetens åsiktskorridorer. Att det är en vänsterextremist inom just genusvetenskap som vill skrämma folk till lydnad genom halmgubbar, är precis som man förväntat sig.
Fascistiska krafter är de som vill tysta kritiker och det fria ordet. Det fria ordet är en fara för demokratin. Yttrandefrihet gäller bara om man har samma åsikt som makten. Dessa som skrivit listan är på samma nivå som de tidigare socialistdiktaturerna i Sovjetunionen och dess lydstater. Varför är dom rädda för människor med andra åsikter ? Det här är Sverige inte CCCP. Men vi har fortfarande någorlunda fria val och förmodligen får vi snart en SD regering. Kommer då undertecknarna att acceptera att yttrandefriheten bara gäller SD och hålla käften?

Det var länge sedan universiteten var en plats för ett fritt utbyte av idéer eller fri forskning. Numera är de rena propagandacentraler i den socialistiska statens tjänst. Forskare behöver inte längre redovisa hur de nått fram till sina resultat så att andra kan repetera forskningen och verifiera resultatet. Ta bara ”klimatfejkarna” Michael Mann som vägrar redovisa sina data, för att då kommer andra "bara försöka hitta fel". Vilket är en grundläggande del i forskning. Nej, bara "forskning" och "forskare" som genererar resultat som "bevisar" aktivisternas och politikernas påståenden godkänns och får mer anslag.
 
SD ligger på drygt 25-30% i mätningarna. Även om universiteten är överfyllda av vänsteraktivister vet alla vem som föder dem: politikerna. Att börja bråka med SD som kanske blir en del av en kommande regering är ingenting som akademiker vill. Sverige har förövrigt inget som heter ”fri forskning” och politiker (i synnerhet sossarna) betraktar så kallade forskare som statliga tjänstemän som skall göra som de är tillsagda. Det är vänstern som tvingar högern till intolerans eftersom vänstern alltid är intolerant mot oliktänkande. Så har det alltid varit. Intersektionalitetsvänstern kommer aldrig lära sig av historien så det känns skönt att veta att de kommer att fasas ut inom de kommande tio-femton åren eftersom staten inte längre kommer ha råd att finansiera deras hobbyforskning. Deras ämnen de undervisar i inte längre leder till ett vettigt jobb så studenterna kommer också svika. Detta oavsett vem som styr.

För ett par år sedan lade SU ned det tvååriga master/magisterprogram i genusvetenskap eftersom ingen student sökte till det. Varför läsa något som leder dig till arbetslöshet? Vidare vill inte politikerna kasta pengar på ekonomiskt värdelös forskning utan föredrar massproduktion av studenter. Att arbeta på universitet blir allt mer likt gymnasieläraryrket och undervisningstimmarna ökar. Forskning är som sagt bara att glömma. I synnerhet inte nu när pengarna är på väg att ta slut. De flesta människor tenderar att anpassa sig till situationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar