onsdag 23 augusti 2017

Är Anna Kindberg Batras dagar som partiledare räknade?

För några månader sedan var det tunga moderater i Stockholm som ville bort henne och igår M i Solna!
De flesta anser att Anna Kindberg Batra är en katastrof, men det är såklart inte hennes fel enbart. Moderaternas fel ligger på moderaterna som helhet. A
KB är i sig bara egentligen bara tråkig och utan någon form av karisma. Batra är inget alternativ, är hon kvar så går M ner ännu mer!

Förutom politiken som Moderaterna bedriver, så finns det två saker att tänka på.
Moderaterna har faktiskt inte varit det stora borgerliga partiet, historiskt sett. De har legat mellan 10-15% och deras valmanskår har oftast bestått av välbärgade människor. Det stora, borgerliga partiet har varit Centern. Detta förändrades med Bildt o
ch synen på politiker. Förr var det partiet och dess politik som var i fokus. I dag har politik blivit en popularitetstävling där SD är AIK med sitt Black Army som röstar. Gemene man tittar inte på politiken utan på politikerna.
Hur mycket ”skit” har inte Lövf
én fått för att han är full och adopterad? Nu är han kanske ingen landsfader eller ens en bra politiker. Men just fokus på hans utseende är rätt talande.

AKB är lika karismatisk som en just avliden knarkare på en toalett på Stockholms central.
Moderaternas fall är naturligt och beror såklart nästan helt och hållet på ”stridshingsten” Fredrik Reinfeldt och hans anhang och därefter moderaternas hjärnblödning efter valet när de lät Löfven styra landet i 4 år medan de själva bedrev en "oppositionspolitik". Jo men visst...

Foliehatten fattar inte hur AKB tänkte som ny partiledare för ett att Sveriges största partier som väljer att inleda sina första år som partiledare som en hundvalp som lägger sig på rygg, för sin ärkefiende, kan sitta kvar som partiledare. Det fattar ju vem som helst. Som att sitta på avbytarbänken i 4 år och väntar på fotbolls-VM och tror att man får vara med i VM-truppen.
AKB är ett problem, ingen gillar henne särskilt mycket... Hon ger ett proffsigt intryck och skulle säkert passa mycket bra som minister, men tror inte att någon ser henne som en statsminister. Lite för otydlig, säger inte som det är, känns som en förvaltare etc. Men AKB är fortfarande typ 100 gånger bättre är Löfvén. Det kommer att gå bättre för M utan AKB, helt enkelt därför att hon inte gör sig i media. Det var likadant med Bo Lundgren som Foliehatten har lyssnat på en gång och han var en helt annan och betydligt trevligare person i verkligheten än han var i TV-rutan. Foliehatten tror att det är samma sak med AKB, en annan ledare för partiet hade helt enkelt fungerat bättre. Många gillar Hanif Bali, men han anses vara, en gnutta för kontroversiell.
 
Egentligen har M försatt sig själv i denna situation. Först hade men en partiledare som fokuserar enormt på ett håll - fri invandring och SD-hat. De problem som M har nu, beror på Fredrik Reinfeldt som, förmodligen medvetet, drev landet mot fördärvet. Tänk på att M för bara tre år ledde en regering som publicerade lögner. Det var ett 30%-parti som byggde sin framgång på att fullständigt strunta i framtiden och ljuga om konsekvenserna av den politik som fördes.

Sedan tar M sämsta möjliga alternativet och väljer en ny partiledare som är starkt förknippad med den gamla, så de som gått till SD ser henne inte som ett alternativ. Sedan backar hon halvvägs bort ifrån Reinfeldts åsikter i riktning mot SD.
Vilket gör att hon skrämmer bort "öppna era hjärtan" folket, samtidigt som hon är alldeles för förknippad med Reinfeldt och för halvhjärtad i sina uttalanden för att någon av de som lämnat ska lita på M. De som lämnat för SD, tror att det bara är snack, det blir samma politik igen efter valet som innan
- vilket är rätt sannolikt.
Just nu blöder M väljare som inser att den invandringspolitik
som drivits, är ett pyramidspel som till slut kraschar och arvet efter Reinfeldt som ansåg att SD var nazister.

Inte att förglömma MSM:s och SVT:s roller. De kommer aldrig att förlåta AKB för att hon öppnade dörren för samarbete med SD. Dessa har grävt sina skyttegravar mot SD under ett decennium och alla som vågar antyda att de haft fel i det, kommer att hudflängas utan nåd, oavsett hur välgrundat beslutet må vara.

Moderaterna måste totalt förändra både politik och attityd för att vinna tillbaka väljare! Partiledaren är viktig, men det är politiken som avgör.
Foliehatten tror att ett partiledarbyte för något parti kan göra rätt mycket i sig just nu, nästan alla partiledare (förutom Lööf och Åkesson) idag är okarismatiska och har lågt förtroende.
Som många antyder, det kan däremot diskuteras om det finns någon riktig höger i Sverige. Det kanske inte ens finns något väljarunderlag för det!
M blev först på att måla ut sig som ett slags humant arbetarparti. Deras vändning har halverat stödet och KD tappade när de tuffade till sig. L är inte ett liberalkonservativt parti längre och Centern har jag svårt att se några konservativa värderingar hos.
Är det på det sättet bör nog de som vill få stopp på välgörenhetspolitiken och undfallenheten, kanske hoppas mer på, att sossarna vaknar och börja inse vad de har ställt till med och styra upp det. Det är lite det som har hänt, men det går så förbannat långsamt för dem och de hycklar så in i helvete hela tiden. Sossarna kommer aldrig samarbeta med SD, så då handlar det egentligen bara om att förmå dem att själva inse att det är i grevens tid med invandringen och islamismen.

Egentligen är det samma käbbel och slitningar fast omvänt i alla partier!
Det finns ingen linje i partierna längre utan enbart falanger, högern är död och vänstern är död men visst arvet finns, en hybrid i form av en socialliberal skapelse som lätt kan vandra på vänster-högerskalan alltefter som det behövs för att sitta kvar vid makten.

Det vi ser i M är som vad pågår i alla de gamla partierna, intern maktkamp som har väldigt lite med realpolitik att göra d.v.s.vad som är bra och vad som är dåligt, det går förövrigt bra att ändra ståndpunkt ifrån en dag till en annan och det är det största hotet mot demokratin, att folk ser detta spel och tröttnar.
De närmaste 14 dagarna avgör om AKB får stanna kvar eller inte.
Stalltips: En ny ung karismatisk ledare kommer i stället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar