onsdag 30 augusti 2017

Godmorgon Sverige har ersatts av ”floppen”Morgonstudion!

För några dagar sedan gick en gammal trotjänare i graven Gomorron Sverige och ersättas av Morgonstudion. Gomorron Sverige startade 1993 och den hade sin utgångspunkt i de röda sofforna med olika gäster och paneler.
Följande personer är tänkta programledare i Morgonstudion:
Karin Magnusson (tidigare Aftonbladet)
Carolina Neurath
André Pops
Pelle Nilsson
Åsa Avdic (nyhetsankare)
Alexander Norén (nyhetsankare)

Foliehatten gick på premiär häromdagen och han blev stum! Det här är det absolut sämsta han sett på SVT någonsin. Chockerande låg nivå! Och sådant här ”mööög” vill de ha våra licenspengar till.... Ofattbart.
Foliehatten frågar sig, vad är det SVT vill uppnå med att bygga en studio som ser ut som en blandning av ett konferensrum och en halvsunkig radiostudio? Visserligen gav de gamla sofforna ett ganska stelt och trist intryck, men detta känns inte som ett steg i rätt riktning.

Morgonstudion är hela tiden en technovariant med snabba klipp! Med människor och flashande skärmar i bakgrunden, det är så störande, att det kan framkalla epileptiska anfall! Man ser ganska snabbt att SVT har haft Aftonbladets TV som förebild och utan att ta till överord, det är Aftonbladet-TV rakt av. Många undrar varför Aftonbladet TV visas på SVT? Ingen är väl okunnig om vem som var Jan Helins tidigare arbetsgivare! Som programmet är upplagt nu, är det rätt tydligt att deras starkaste tittargrupp, 60+ inte är något att bry sig om. Foliehatten tror att Morgonstudion kommer förlora den stora gruppen 60+ som tidigare tittat utan att locka särskilt många under 40. Vad är egentligen meningen med det hela? Varför vill de skrämma bort den gamla publiken?


När Foliehatten begick sin premiär tog det inte många sekunder innan detta "nytänkande" på SVT redaktion började orera och peka finger mot transsexuella, jämställdhet och ett litet utvalt inslag om "nazism." Genast satte programledarna igång den politiska PK-agendan. Nazismen är jordens största hot.

Morgonstudion riktas nu mot en yngre målgrupp. SVT=Helin har säkert insett att de yngre är mycket aktiva på sociala medier och inte bryr sig om public service och dess stela men ändå hetsiga morgonstudio. Helin vill ändra på detta och få bort dem från sociala medier och fake news! För att Helin skall lyckas med denna strategi måste nog Morgonstudion klämmer in än mer krystade åsikter, påståenden och svingamla memes än Aftonbladet/Expressen TV - tack för det, Helin! 

Ingen av programledarna (nyhetsankarna) andas mellan inslagen som flyger fram och tillbaka över deras bord. De alldeles för stora nyhetsflashen i botten tillför absolut ingenting och är enbart irriterande. Eftersom programmet helt och hållet saknar struktur så är det svårt att få grepp om vad som är på tapeten, vad är det som diskuteras? De hoppar som sagt kors och tvärs mellan olika inslag och händelser och går aldrig in på något som helst djup.

Foliehatten reagerade starkt över att väldigt många unga kvinnor är reportrar på plats i USA(måste kosta rejält). Lite märkligt att de då berättar om vilka bilder de hittat i sitt Instagram flöde. Det kunde de lika gärna sitta i Sverige och titta på Instagram.


Programpunkten Trumptisdag, där man skall summera Trumps arbete och gissningsvis skall de enbart lyfta fram sådant man kan raljera över. Att public service är vinklat är inget nyhet, med detta inslag har SVT lyft till en helt ny nivå – man spårar ur totalt!

Eftersom det är Carina Bergfeldt som ska rapportera om Trump så är det inte så svårt att veta hur det kommer rapporteras. Rapporterna kommer till störst del handla om rasism, nazism, flyktingar och Trumps twittrande.

Detta är helt absurt att SVT skall lägga mer intresse på USA:s politiska situation än Sveriges. Sverige ett land med väldiga problem, där det mesta inte fungerar, dödsskjutningar nästan varje dag och med en ”tvivelaktig” inkompetent regering, inte får en  egen programpunkt, är mer än märkligt!
Det är Sveriges
vardag, har public service missat detta totalt? De vill bara ha en mysstund med hat och likasinnade. Alla vet att studion kommer vara 100% eniga.

1 kommentar:

  1. Kan inte se någon större kvalitativ skillnad. Det är rörigare i studion förståss. Men det har nog varit avsikten. Och ska nog ge en känsla av en storstadsstudio á la USA. Utfallet blir ju bara patetiskt och rörigt. Sofforna är ju borta men de har ersatts av "pinnstolar" vid samma kateder som proogramledarna sitter vid. Ibland är det smockat med folk runt bordet och alla pratar i mun på varandra! (som vanligt förståss) De nya ansiktena är ju överraskningar förståss. Att bara göra landets bästa sportjournalist till en simpel "morronsoffprogramledare" är ju bara det ultimata beviset på krampaktiga försök att visa kompetens och omdöme. (Att han ställde upp!) Raggningen från Aftonbladet av en docka som förefaller göra reklam för Stomatol, både uppe och nere! (I mun alltså) Medan hon plutar förföriskt mellan varven! En gammal bekant vrålstirrar fånigt som vanligt, när hon inte stakar sig i sina försök att prata! Snaskandet och blaskandet med matlagning och ätandet och drickandet av vin och sprit är äntligen borttaget för att ha fått flytta ut till lite senare. Efter 10.00 anses det OK att äta igen. Det var en välgärning!I övrigt är det mest Trump och hans misstag man kommenterar och har han inte gjort några så försöker man provocera och producera fram några. De riktigt intressanta Svenska nyheterna undviker man som vanligt! Nä, nåt bättre har det ju inte blivit!

    SvaraRadera