fredag 4 augusti 2017

Är norska skidåkare dopade?

Om några månader sätter skidsäsongen igång! Tävlar alla på lika villkor? Är de norska skidåkarna dopade?
SVT har investerat väldans mycket i Vinterstudion, där längdåkningen nu har blivit viktigare tillsammans med det alpina efter att svenska framgångar i skidskytte minskat. Det är en extremt viktig satsning för SVT i en tid, när man inte har råd med lika mycket sport som förr i tiden. Här har man ett mysigt och folkligt program med stabila tittarsiffror.

Här tror
Foliehatten också vi har förklaringen till att Jacob Hård och Anders Blomquist, ofta uttrycker att de köper Therese Johaugs dopinghistoria rakt av. Det handlar trots allt någonstans där bakom, om att rädda sändningarna och jobbet kvar. Många av de utländska stjärnorna på Vinterstudion kan vara ganska anonyma, år efter år för den breda publiken. Tänker att de som blir de utländska affischnamnen är få, men extremt viktiga. Som Petter Northug, Lindsey Vonn och Therese Johaug.

Och vi kan inte jämföra norsk doping med rysk. Rysk doping är en historia som man vet att publiken köper
rakt av. När det gäller Ryssland, är det ytterst ”pinsamt” för WADA. Läs här och här!

Intressant är också att Jacob Hård är ankare på friidrotten där SVT också sänder mycket, där Sveriges glansdagar verkar vara över och vi har en ständig dopingproblematik.
Sen finns givetvis andra redaktioner på SVT som har en annan agenda, UG och Hasse Svens.

Redan 1993 kom man fram till att astmamediciner innehåller anabola effekter.. Det är sedan tidigt 90-tal fram till nu som kanske Norge har "dopat" sig och fått alla möjliga effekter av sina astmamediciner.

Vegard Ulvang använde - sitter som längdchef i FIS, likaså Björn Dählie, likaså Bente Skari, likaså Marit Björgen, likaså Martin Johnserud Sundby.. En röd tråd de senaste 25 åren..astmamediciner.. 

Astma och astmamedicin för toppidrottsmän har varit självklart i många år och det gäller även svenskar som använder denna medicin. Om det förehåller sig så, att en astmatiker kan bli världsmästare genom att använda ett preparat, så vore det en stor framgång för alla de riktiga astmatiker som knappt klarar att gå uppför en trappa, utan att vila på varje steg. I Foliehattens "värld" kan inte en astmatiker bli någon framgångsrik idrottsperson, utan att ta till hjälpmedel.....Självklart är det doping och det hade han tyckt oavsett vilken nationell identitet utövaren har. Men som vanligt är det bortförklaringar, misstag etc...

Självklart är det så. Många har under flera år försökt att förklara och fått ( till slut) medhåll av en av Sveriges mest respekterade lungläkare, Leif Bjermer, att alla som inhalerar astma mediciner har en stor fördel när man idrottar i kyla. Det är självklart prestationshöjande. Självklart kan inte en "riktig" astmatiker kunna vara elitidrottsman. Skidsporten är en patetisk idrottsgren som sjunkit så lågt man kan. Att tillåta astmamediciner är skrattretande i en hjärt-lungsport som skidåkning.

Kyla är en astmatikers värsta fiende. Tycker ni det verkar så inom skidåkningen?

Märkligt med alla norska skidåkare som har astma. Det är mycket förvånande att dom är så bra, med den sjukdomen, om man skall följa den medicinska läkarvetenskapen.
Går det att bli bäst på längdskidor utan att ha extrema problem med astma? När det egentligen borde vara tvärtom.
Det som diskuterats de senaste åren är Sundbys enorma förbättringar genom att han tränar så mycket. Nu vet alla varför han presterade bättre.
Norges framgångar i skidspåren beror "nog" helt och hållet på doping. De har hela tiden varit drivande att mediciner skall tillåtas. 99 % av alla norska skidåkare genom tiderna kan i princip klassas som dopade.

Det finns en kultur i Norge där mediciner allt är inblandade i deras framgångar. Detta fall bara bevisar allt. Deras nonchalans kring mediciner är beklämmande. Norge skall utredas precis som man gjort med Ryssland. Detta bara bekräftar ännu en gång hur långt ner skidsporten kommit nere i "skiten."
Sundby har intagit enorma mängder Ventoline..och detta kallas ett misstag. Att se Sundbys krokodiltårar på presskonferensen efter det han blivit avstängd var pinsamt.. Egentligen borde Sundby sluta och försvinna från allt vad elitidrott heter. Bengt Saltin säger tvärsäkert att Norge bedrivit bloddoping.
Sundby tester:
Tävling i Davos: Provresultat: 1.340 mikrogram/ml ( tillåten nivå: 1,000)
Tävling i Toblach: Provresultat: 1.360 mikrogram/ml

Han ligger 30-35 % över tillåten nivå (!)
I Tour de ski intog han 3 doser (!) innan han skulle tävla klockan 13.30.
Han intog både Salbutamol och Pulmicort klockan 8;30, sedan intog han Salbutamol kl 11.30 och sedan klockan 13:00.
Man kan säga att detta är en medveten strategi från Sundby. Att inhalera 3 ggr inom så kort tid.. innan ett lopp.. handlar bara att få högsta möjliga effekt innan loppet!
Han har även effekt av de inhalationer han tar kl 8.30..under loppet.. då dessa sitter i ca 6 timmar.. Inget snack om att detta är medveten doping.

Enligt WADA:s regelverk är det tillåtet att dosera 1200 mikrogram/dygn, vad som senare hamnar i kroppen är en annan femma. Sundby har doserat 15000 mikrogram före tävling och haft 1340 mikrogram/ml respektive 1360 mikrogram/ml i urinen. Man kan också säga att han överdoserat med drygt 1200 procent!
WADA:s maxnivå är 1000 NANOGRAM/ml ..i urinen.. Sundby ligger långt över detta.. i 2 tävlingar.. 26 dagar emellan.. Läkare från norska förbundet har försökt att skriva till FIS och förklara att det har med dehydrering=uttorkning att göra!
Bara förklarar ännu mer att de norska åkarna utsätts för systematisk doping... av de norska läkarna. Det är sååå cementerat sedan 25 år tillbaka.. men nu börjar det att luckras upp rejält.. många pusselbitar är nu på plats.
Det är en skymf mot alla rena idrottare att en skidåkare som medvetet tagit 3 st inhalationer inom 5,5 timmar ( doser som är rekommenderat på ett dygn) och har 1,340 resp. 1360 NANOgram/ml Salbutamol i urinen skall få 2 månaders avstängning.. på sommaren när inga tävlingar körs. Han skall ha samma straff som alla andra.
Medicinen som bara ska användas vid akuta andningsbesvär har Sundby använt 3 gånger dagligen under lång tid. Varje enskild dos har varit nästan dubbelt så hög än den som är tillåten vid akuta besvär.
Dessutom skedde detta för 1,5 år sedan och det har således mörklagts av det norska förbundet, FIS och WADA.. Detta är en stor skandal!

Alla "stora" norska skidåkare, sedan de fick OS på 80-talet, har intagit astmamediciner. Norge har i 25 år medicinerat sina skidåkare och vissa ”blinda” tror att de är riktiga astmatiker. De som säger det har noll koll på ämnena fysiologi, anatomi, patofysiologi och farmakologi..

Även Marit Björgen har dispens för att pumpa i sig enorma mängder förbjudna preparat. Om man inte har diagnostiserade astmaproblem redan som barn är det bara att lägga ner elitsatsningen.

Runt 50% i norska landslaget tar astmamedicin, övriga trixar väl på andra sätt och med andra diagnoser som inte är offentliga.

Finlands förre landslagstränare Kari-Pekka Kyrös uttalanden om fenomenet Marit Björgen, väcker ont blod i Norge!
Kyrö till finska iltalehti.fi:
”De stora musklerna, låga kroppsfettet, starka blodvärdena och goda hälsan under en tävlingssäsong – den kombinationen är omöjlig med normal träning. Men med rätt “cocktails” kan du få en sådan effekt. Det där klarar du inte enbart med hjälp av vanlig träning. Men det du inte fått av Gud kan du få en av norsk idrottsläkare.”
Therese Johaug
Alla varningsklockor ringer när det gäller Johaug, det innebär givetvis inget bevis på att hon varit dopad:
- Helt överlägsen i en extremt tuff sport
- Tagen med anabola i blodet samma år som testerna av denna substans har förfinats
- Tagen med en substans som skulle vara perfekt för henne i mikrodosering för att bygga styrka
- Extremt märklig historia som "förklaring"

När man tränar på elitnivå får inga störande moment finnas. Johaug fick problem med läpparna och hon gick säkert direkt till medicinansvarige personen. Hon hade ett mycket bra filmkontrakt. När de öppna såren ej ville läka och filmtagningen närmar sig beslutar hon att köpa en effektivare salva mot öppna sår – Trofodermin.
Det har spekulerats om varför det tog så lång tid innan läkaren gav henne Trofoderminsalvan och det passar bra ihop med den här teorin.
Om de visste att Clostebol var doping eller ej kommer vi aldrig att veta.
Läkaren har fått förbud, att inte säga något alls av norska förbundet och det kan tolkas, att det fanns någon sort av salva i läkarväskan.
En åsikt är att de visste om det och tog en beräknat risk att hon skulle ej komma fast.
På filmen finns inga spår av öppna sår på hennes läppar. Här. Varför är inte Johaug fly förbannat på Bendiksen vid första presskonferensen?

Allt detta kan vara en olycklig slump, men ser man på historien med tidigare fuskare, så tror Foliehatten att hon har dopat sig medvetet under en längre tid.
När Johaug slog igenom så var hon extremt späd, det fanns knappt en muskel på hennes kropp och hon hade inte en chans på andra distanser, än dom riktigt långa. Nu har hon skaffat sig muskler och kan hävda sig, även på kortare distanser och till och med sprint emellanåt.

Foliehatten påstår inte att hon systematiskt har dopat sig med anabola, men hon skulle ha nytta av det, testerna har varit usla och hon har byggt muskler dom senaste åren. Mycket möjligt att det har skett på laglig väg, men det kan också ha varit med hjälp av diverse preparat.
Norska skidförbundet är nog inte intresserade av att veta vad en oberoende hudläkare har att säga om salvan. I så fall hade man dessutom presenterat ett sådant uttalande.
Salvan finns med Neomycin + Clobetasol/Clostebol i olika länder.
Möjligen skulle hudmedicinare säga:
Det finns inget vetenskapligt stöd alls, för att använda Clostebol som TJ påstår sig ha gjort, på sår runt munnen, där bör inte Clobetasol användas.

Att sälja samma preparat med två varianter som har i det närmaste motsatt farmakologisk verkan (anabol resp katabol steroid) är synnerligen olämpligt och anmärkningsvärt. Foliehatten tror att norska myndigheter hoppas att salvans medicinska (o)lämplighet bara glöms bort.
Är inte deras historia så orimlig att de t.o m. påstår att läkaren gick till lokala apoteket och köpte något som han inte ens försökte ta reda på vad det innehöll!!!

Domen mot Terese Johaug skulle komma i juli men har senarelagts! En tolkning som TJ advokat gjort, är att CAS begärt uppskov till 18/8!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar