lördag 12 augusti 2017

Enligt Gomorron Sverige, SVT är det Trump som orsakat krisen med Nordkorea!

I Gomorron Sverige den 10 augusti tar SVT upp det faktum att Nordkorea har blivit en kärnvapennation.

Som expert anlitar man Thomas Jonter, professor i internationella relationer vid Stockholms Universitet
och inslaget börjar 7.40 i länken.
Thomas Jonter anser att det är USA som orsakat den diplomati kris, som gör att Nordkorea provoceras och att vi ska se det här som ett naturligt steg i världens utveckling. Precis som många andra länder har Nordkorea skaffat sig kärnvapen och det är inte konstigare än när andra länder tidigare har gjort detta. Det märkliga i Jonters resonemang är att han inte på något sätt ifrågasätter att just Nordkorea skaffat kärnvapen förekommer inte.

Man kan sammanfatta hela situationen med att ”tomma tunnor skramlar bäst!” Det är ett ordspråk som passar väldigt bra när det gäller Nordkoreas politik. Nordkorea har inga internationella vänner av rang. Inte ens Kina kan längre räknas dit.
Hela situationen i denna region är självfallet av modell "krutdurk."
Nordkorea är
en sekteristisk och ”sunkig” kommuniststat som sjunger på sista versen, men det innebär inte att man kan acceptera, att USA ska leka världspoliser ännu en gång!
Att Nordkorea vill ha vapen som kan nå USA är för övrigt inte ett dugg märkligt, med en ledare som Kim il Sung. Det befinner sig en massa amerikanska soldater vid den nordkoreanska gränsen samtidigt som USA är allierade med Nordkoreas ständiga ovänner Sydkorea och Japan. Lite mer fakta här!

Har ni tänkt på att man knappt ser på nordkoreanerna som människor? Det är just det som är mest fascinerande. Dessa storstäder som ser väldigt fina ut, rena gator, broar, byggnader, hotell, etc. Men.. inte en enda bil eller människa på gatorna, inga köpcentrum eller något. Rätt "coolt" hur de försöker hålla uppe denna fasad, så otroligt mycket. Det finns elände i afrikanska länder också, men nordkoreanerna försöker på något sätt hålla upp fasaden och man har städer och tung industri vilket gör att det är en slags spökstad.

Kim har kontrollen över cirka 23 miljoner människor och han spelar ut makteliten mot varandra, så att de inte vet vilket ben de skall stå på. Kims nyckfullhet gör att de inte vågar protesera, för de vet inte vilken dag de kanske råkar ut för hans blick och själva blir avpolliterade. Hans inkompetens är total både inrikes- och utrikespolitiskt. Medan han pimplar whiskey, kollar på västerländska filmer och har mängder av "galanta" damer frän väst! Levnadsnivån är på svältgränsen, för att undvika revolter. Samtidigt är inte Kims diplomatiska kvalifikationer särskilt bra, för en fruktsam utrikespolitik - de är urusla!  Hans hot om att använda kärnvapen får exempelvis ingen vidare kraft, när landet är beroende av bistånd från omvärlden.
I Rapport har visats flera inslag från Nordkoreansk TV och uppläsarna påminner om "uppskruvade" dockor som rapar fram ord! Riktigt komiskt!
Att Nordkorea är en svår huvudvärk för USA är klart. Clinton misslyckades, Bush misslyckades och Obama misslyckades med att föra dialog med dem.
Det Trump nu får ta tag i, är decenniers daltande med Nordkorea.
Ingen är intresserad av att det blir ett kärnvapenkrig och Foliehatten blir inte alls förvånad om det hela slutar med att NK får någon form av bistånd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar