söndag 27 augusti 2017

Tror SVT att svenska folket består av korkskallar?

I veckan som gick sände SVT ett långt inslag i Rapport om Aurora 17.
Aurora 17 är en krigsövning som
huvudsakligen är förlagd till Gotland och Östkusten.
Foliehatten vred sig av skratt när han hörde reportern säga att övningen Aurora 17 "inte alls" är riktad mot Ryssland, utan endast mot en fingerat Stormakt A.
Undrar om SVT tror att svenska folket uteslutande består av korkskallar? Inslaget är ytterligare ett bevis på att SVT är ett måste för staten som om de ska möjlighet att styra folkets tankeverksamhet.


Aurora 17 är den största svenska militärövningen sedan 1993 som startar den 11 september. Det som gör övningen extra intressant och utmanande är det nya värdlandsavtalet med Nato som medger att Sverige kan användas som språngbräda för anfall mot tredje land.

I Aurora 17 deltar Sverige, Finland och med Natoländerna Norge, Danmark, Frankrike och Estland och USA. USA deltar med marin, flyg och landstridskrafter. Över 19.000 svenska soldater kommer öva på att försvara mot ett angrepp österifrån.
T.o.m. en blind kan se att Aurora 17 är tydligt riktad mot Ryssland.
Ryssland har också krigsövningar. Sedan 1999 har de en återkommande övning
Zapad och den senaste hölls 2013. Årets Zapad 17 sker sedan den amerikanska kongressen nyligen infört nya sanktioner mot Ryssland som ett svar på den påstådda ryska inblandningen i det amerikanska presidentvalet.
För övrigt kan man notera att bevisning för detta påstående är urdålig och ingen kan lägga fram några som helst bindande bevis för någon rysk inblandning i presidentvalet. Däremot finns det flera belägg för att USA intervenerat i val i Ryssland, senast i presidentvalet år 2012.

I den svenska propagandan kring Aurora 17 upprepas påståendena om Rysslands aggressiva rustningar. Här ljuger man ganska medvetet.
Det man vill undanhålla det s
venska folket är att Rysslands försvarsutgifter 2016 låg på den lägsta nivån sedan 2011. Helt nyligen aviserade Kreml nya sänkningar av anslagen i 2018 års budget och det är tvärt emot vad Sverige påstår - Ryssland arbetar för nedrustning.
Skärskådar man vad USA lägger på sin krigsmakt ser man att USA spenderar 10 gånger än vad resten av världen gör tillsammans.
Hultqvist går så långt att han beskriver Ryssland som en aggressiv och expansiv makt som "annekterat" Krim! Det syns att Hultqvist inte har någon vidare utbildning!
Hans historiekunskaper är rätt skrala! Hade han kunnat lite om historia hade han insett att Krim redan annekterades av Ryssland för flera hundra år sedan av Katarina den stora. Fakta här
Dessutom lotsas Hultqvist inte om den USA-stödda statskuppen i Kiev 2015.
Kuppen har medfört ett inbördeskrig i östra Ukraina och ett nazisttolerant Ukraina.
Ändå har Löfvén besökt Kiev trots att han hatar nazister! Hur får han ihop allt?
Varför blundar Hultqvist för USA:s terroriststöd(al-Quida) och brutala krig(Irak och Libyen) i Mellanöstern?
Hultqvist säger också att ett samarbete med Ryssland ”inte finns på kartan!”
Hultqvist är en hycklare!
Putin var nyligen i Finland där föreslog han tillsammans president Niinistö om ett avtal med Nato, att förbjuda flygningar utan transpondrar över Östersjön.
Nato svarade nej.
I Finland vädjade och föreslog Putin också om samarbete med "vissa neutrala länder" vid Östersjön. Var och en tänker till lite inser vem Putin menade!
Är det någon som tror att Sverige är ett neutralt land?

Försvarsmakten slår ifrån sig av kritiken och menar att den aggressiva grannen i öst som anfaller Sverige i övningens scenario inte alls är menad att likna Ryssland. Övningsledaren Bengt Andersson för Aurora 17: ”Fienden i övningen är A-land, som är ett helt fiktivt land som vi har skapat för att ge oss bästa övningen. Det är konstruerat för att vi ska kunna öva de mål som vi vill uppnå.
Denna Andersson tycks också tro att svenskarna är ”korkskallar!”
På en fråga från SVT: Kan du förstå att det med ryska ögon kan vara provocerande med den här övningen?
Andersson: ”Att ett land övar sitt territoriella försvar, och att försvara sig själv och sina intressen, det är inte en provokation för någon.”

Protesterna har varit stora från Fredsrörelsen som planerar en protestaktion i Göteborg.
Slogan för Fredsrörelsen är:
Kriget startar här – vi stoppar det här!
Den bidrar till försämrat säkerhetsläge kring Östersjön
Den innebär ytterligare närmande till kärnvapenalliansen Nato
Freden bevaras bäst genom diplomati, samarbete och samtal.
Aktionsgruppen Nej till NATO har beställt en opinionsundersökning av SIFO, som genomfördes mellan den 15-19 februari 2016.
Undersökningen visar att en bred majoritet av de tillfrågade avvisar värdlandsavtalet efter information om vad det innebär i form av närvaro av NATO trupper på svenskt territorium, eventuellt med kärnvapen, och hot mot vår alliansfrihet. Av de tillfrågade var 56 procent negativa till konsekvenserna av värdlandsavtalet, 26 procent accepterade det och 16 procent var osäkra. Efter uppvägning anges att 1000 personer besvarat intervjun.

I en artikel i SVT Nyheter skriver om man protestaktioner. När Foliehatten läste denna artikel funderade han på om det fanns två falanger inom SVT – en som är för och en som är emot! Är det krig i SVT:s vänsterfalang?
Karin Utas Carlsson, talesperson för kampanjen Stoppa Auro17:
”Vi ser en våldsam upptrappning av retoriken. Man utser fiender och det är Ryssland som är fienden. Och så samarbetar man med sina vänner, och det är jättefarligt om man ska ha fred. Då måste man se till allas perspektiv och inte trappa upp genom att skrämmas som man ju gör med sådana här krigsövningar.”
Flera aktörer skriver att övningarna kostar miljardbelopp och sänker aktivt Sveriges säkerhet och för oss närmare militär konflikt! Många undrar också varför främmande makt skall öva på svensk mark.

Är det rimligt att SVT basunerar ut vänsterextrema Karin Utas Carlssons budskap? Stoppa Auroras laguppställning ser ut som många vänsterrörelser, alltifrån kristna "älska din nästa"-typer till anarkister.
Hade de gjort samma sak om det varit en högerextrem organisation som protesterat? Borde SVT inte representera Sverige snarare än eventuella motståndsrörelser?

Är det SVT:s uppgift att ifrågasätta försvarets övning med "Kan du förstå att det med ryska ögon kan vara provocerande med den här övningen?" eller borde SVT:s eventuella ifrågasättande snarare handla om varför försvaret inte övat såhär under de senaste åren?


Man får väl acceptera att även sådana medborgare har yttrandefrihet och att de representerar Sverige lika mycket som försvaret gör? Eller ska vi inte låta dem få komma till tals?
Tyvärr är det ofta så här en rapportering går till. Journalisten får bestämma och söker givetvis upp någon med åsikter liknande sina egna.
Reaktionen bland vanligt folk blir att journalister kan man inte lita på. De vinklar.
Och det gör de. Är någon förvånad? Hela TV-huset är vänsterextremt! Någon beskrev det hela som: 68 rörelsen tågade in i TV-huset och har inte gått ut än!

Det är beklagligt att SVT inte behandlar högerextrema / nationalister på ett objektivt sätt. Foliehatten tycker det är fel att SVT gör så, men det är inget försvar för att börja censurera vänsterrörelsen och inte granska försvarets olika beslut. Framför allt kan man med fog ifrågasätta om det är riktigt att samarbeta med NATO.

3 kommentarer:

 1. Det blev fel

  Tycker du har rätt i artikeln ,men du glömmer sd ? Du borde talat om sd o deras roll i värdlandsavtalet , o då pratar vi inte om sd,s lokala politiker utan om ledningen i sd ,vad har dom för roll i svensk politik , vem styr dessa få i toppen ?

  Du är smart o påläst,inget snack om den saken ,då vet du vad jag menar ,,, jag vet att du vet hur det står till med sd .

  SvaraRadera
 2. SVT har sin agenda de är PKister hela bunten. Och de propagerar ogenerat för sin sak.
  Nu ska eländet finansieras över skattsedeln. Det var väl för många slutade betala sin licens. Internetsajterna har stor genomslagskraft. ( skulle vara intressant att veta hur stor del av befolkningen som läser nyheterna på sajter.)
  Ryssland och SD bemöter våra politiker på samma sätt, på sandlådenivå, du får inte vara med.
  Gangsterstaten Ukraina däremot gick bra att besöka...

  Att skramla med vapen är fel väg att gå grannar emellan, fram för dialogen.
  SD är väl i liknande position som Trump vad gäller anklagelser om Rysskontakter.

  Inget halmstrå verkligt eller overkligt är för litet om det kan användas för att svartmåla Sverigedemokraterna. Sanningen är att de får rätt på punkt efter punkt och de står pall för skitstormarna.

  SvaraRadera
 3. Men bo ,,, har du nån ide om sd o att dom gick med på att släppa in nato i sverige ?
  Jag har varit sd under alla år men när dom ska leverera så backar dom ,, sitta o gläfsa i sin vrå medan pengarna rullar in på kontot kan väl vem som helst göra , att dom har rätt punkt efter punkt är heller inget svårt , det är sunt förnuft .

  Varför ställde sej inte sd bakom anna hagvall när hon ifrågasatte att median styrs av en liten grupp (bonniers)för ? Nää då sparkade dom henne , varför står man på valnatten med en israelisk flagga för ?som dessutom var fyra gånger så stor som sveriges flagga ?

  Jag vet att du menar väl bo , men tyvärr är du för dåligt påläst ,liksom dom flesta i sverige , sd,s ledning är kontrollerad opposition

  SvaraRadera