lördag 5 augusti 2017

Marockanska gatubarn ”rockar” Stockholm!

Kriminella unga från Marocko, eller så kallade gatubarn, fortsätter att vara en plåga för stockholmarna. De senaste veckorna har polisen gjort flera ingripanden mot de unga ”barnen” som roar sig med att överfalla och råna människor som är ute i Stockholms nattliv.
Det som är sjukt är hur de släpps ut av polisen igen. Vi har inte ett system som fungerar, när vi kanske har 9-åriga(12 år senaste uppgiften) barn utan föräldrar?

Våra system är skapade i en tid när vi hade gränser. Illegala som vistas i Sverige, särskilt ungdomar, har det aldrig funnits en plan för. Med fungerande ursprungsländer, hade det ändå gått att hantera rätts- och barnsäker deportation.
Våra rutiner fungerar inte och vi har bakbundit oss själva med högstämda ideal, så vi kan inte frångå rutinerna. Ovanpå detta har vi en myndighetskultur som inte ser passivitet som en handling i sig, så då behöver ingen ta ansvar, trots att vi har ungdomar i samhället som lever rövare.

Hanif Bali på twitter:
Ok, hur funkar utvisningsprocessen gentemot Marocko nu när samarbetet påstås vara igång. Eller är det i stort sett som förut?”
Får svar av Yttre befäl Södermalm:
Vet inte. Vet bara att vi griper dom gång på gång. Så någonstans hackar processen. Betänkligt. ”

Man är tydligen överens med Marocko men som vanligt, så tar det väl ett par år innan man faktiskt får saker att börja hända, sedvanligt politikersvammel utan handlingskraft. Marockanska myndigheten fick nog lite pengar i förskott, för att förbereda för återvändningen, men pengarna tog slut och nu är det käppar i hjulen tills ny "förberedelser" måste göras.

Nu hävdar det miljöpartistiska socialborgarrådet Åsa Lindhagen att gatubarnen egentligen är ”snälla” killar som "inte alla begår brott", nähä, olaglig vistelse i ett land är alltså inte ett brott menar hon?

Jisses ett sånt känslopjunk. "Kära underbara lilla barn - du är välkommen hit".
Sägs med kraftig darr på stämman och förmodligen tårfyllda ögon, hjärtat överfyllt av godhet, men sprängfyllt av hat mot SD-politikern som dristade sig att efterlysa, vad dessa barn kostar Stockholms skattebetalare.
Denna totalt känslostyrda kvinna borde hindras att någonsin mer få komma upp i talarstolen. Faktiskt bland det värsta och mest verklighetsfrämmande
Foliehatten hört komma ur en politikers mun. Och då har han hört en hel del.

Hon menar vidare att de
t är inte gatan som är en "trygg plats för dem att vistas på!" Istället ska vi skapa "mötesplatser" för dem, där de kan få "komma, prata med vuxna och få vila och pusta ut lite". Det här är det svenska sättet att lösa grov kriminalitet! Hon tillägger även att hon inte tänker avsätta extra medel för att få bukt på problemet.

Nej, ni drömmer inte. Man häpnar! Definitionen av idioti är att göra samma sak gång efter gång men förvänta sig en annan utgång. De grovt kriminella lösdrivarna ska, åtminstone om Åsa får bestämma, få coaching och pep talk mellan rån, misshandel och våldtäkter. Här skulle de kunna "varva ner" och ladda batterierna inför nästa våg av brott. Få en varm kopp kaffe eller saft och bullar, kanske springa ett par km på löpbandet, prata av sig, skratta och umgås. Detta hjälper inte mot kriminella marockanska gatubarn.

Ett stort problem med dessa ungdomar verkar vara, deras oansvariga användande av droger. Att få dem drogfria skulle vara en prioritet, eftersom nu politikerna inte verkar vara speciellt intresserade av att skicka tillbaka dem. Mötesplats kommer inte leda någon vart, det blir för vagt för att få dem drogfria.
Det finns inga "mjuka" lösningar på det här problemet oavsett hur goda intentioner
politikerna har. Det här är förhärdade brottslingar trots sin ringa ålder. Blir man attackerad av en björn så fredar man sig inte genom att börja klia den under hakan, hur mycket man än önskar och vill att världen ser så ut.

Men visst,
Foliehatten kan ha fel. Det lär visa sig ganska snart om brottsligheten fortsätter eller ej.
Åsa Lindhagen är till stora delar personligen ansvarig för att det just nu ser ut som det gör i Stockholms innerstad, fullt med tiggare överallt som trakasserar vanligt folk och kringdrivande kriminella marockaner som rånar, våldtar och misshandlar svenskar. Hon är antagligen den mest svenskfientliga politiker
man sett på länge. Alla hennes sympatier ligger hos de kriminella. Att hennes handlingar drabbar vanligt hederligt folk, har hon antagligen inte ens reflekterat över.

MP förslaget är givetvis orealistiskt och ett hån mot alla brottsoffer som barnen har rånat och begått andra grova brott emot.
Mest av allt så önskar
Foliehatten att vi kunde hjälpa de här gatubarnen. Men det enda sättet att hjälpa dem är att i sluten vård avgifta dem och rehabilitera dem från drogberoende och dåliga vanor. Det tar flera år på specialiserade hem. Om de sedan har lust och är motiverade, så så kan de bli hederliga. Men det är liten chans eftersom de de är kriminella till yrket och det är deras liv. Samtidigt kan man fråga sig om det är Sveriges ansvar att ta hand om dessa marockaner. Trots allt finns det ett avtal med Marocko. Varför händer inget?
Att ordna en lokal åt dem är riktigt osmart. Killarna kommer bara att se det som att de har rätt och att deras brottsliga liv i missbruk är ett vinnarkoncept. De har ju inte ens rätt att vara i Sverige till att börja med.
De här grabbarnas problematik är mycket värre. De har inte uppehållstillstånd, de har ingen familj här i landet, de saknar säkert helt förtroende för andra människor.
Men främst av allt så kan de inte behandlas alls så länge de använder droger. Så sorgligt egentligen.

Vi kan alltid hoppas att stockholmarna rösta bort denna
MP-odåga nästa år, även om Foliehatten är skeptisk, då många innerstadsbor verkar vara väldigt PK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar