söndag 6 augusti 2017

Kallaste sommar i Sverige sedan 1962!

Nu när vi fått den kallaste sommar sedan 1962, letar media och SVT i panik som aldrig förr, fram platser på jorden, där det just nu är varmt. Därmed vill de ”bevisa” att klimathotet är värre än någonsin.
Att den globala temperaturen stått stilla de senaste 20 åren är det givetvis knäpptyst om. Som vanligt är förutsägelserna om kommande värmekatastrofer grundade på datorsimuleringar.
Alla förutsägelser hittills har kommit på skam. Det går inte att göra förutsägelser långt fram i tiden eftersom man inte känner eller har räknat med alla faktorer som styr klimatet.Värmeböljor beror på klart väder med sol. Vad har det med koldioxid att göra?

För en vecka sedan sände SVT ett inslag om torka i Grästorp. SVT intervjuade en lantbrukare som visade sina åkrar som inte hade fått regn. Kvalitén på säden var dålig och man hade en dålig skörd av vall. SVT glömde tala om att i andra delar av Sverige har man fått för mycket regn och att skörden av hö var stor!

Igår sände SVT om den extrema värmen i södra Europa som motvikt!  Underförstått att det är koldioxidens fel och att vi har klimat(väder)förändringar! Alltihop är givetvis klimatpåverkan vi människor åstadkommer. Att vänta sig är nya skatter på bilar och allt annat man kan hitta på. Ont ska med ont fördrivas.

Värmeböljan som fått namnet Lucifer hotar att ta livet av folk i södra Europa. Passande nog döpte de lögnen efter sin gud Lucifer. Ja detta är aktuella nyheter hos SVT om rekordvärme i Spanien, Italien och Balkan
.

Men hur har det sett ut historiskt? Tittar vi vad Wikipedia skriver om värmerekord för Spanien och Italien ser vi:

Spanien tidigare rekord 47,3 grader i juli 2017 och 47 grader augusti 1946. (i stort sett samma) Även 47 grader juni 1864 and augusti 1964:
Italien rekordet på 48,5 grader på Sicilien 1966.

För ca en månad sedan var det ett stort gräl i spanska vädertjänsten som då rapporterade om en dag med 43 grader i Sevilla och klimathotstroende som påstod att en satellitmätning visade 46,8 grader samma dag i Sevilla?
En del har den uppfattningen att satellitmätningar ibland kan vara väldigt otillförlitliga. Gällande temperaturen kan man se att det kan variera upp till 8 grader mellan egen termometer och den temperatur som satellitmätningen påstår skall vara.
Sevillas gamla värmerekord från 1940-talet var på drygt 51 grader. Det rekordet ströks emellertid, då det var alltför opassande och direkt motsägelsefullt mot klimathotsreligionen med tanke på den låga koldioxidhalten i atmosfären för 70 år sedan.

En rolig rubrik bjuder DN i alla fall: Flera döda i värmeböljan. Redan på uppföljande texten står det att två har dött. OK, två är flera än en, men en av dessa var någon maskinist som inte ens var ute och den andra vet jag inte hur den dog, kanske av hjärtinfarkt!

Vad man reagerar över är den ständiga floden av "fakta", för att vi har en klimatkatastrof och att den ska vara människans orsak. Visst påverkar vi vår jord, men är det verkligen så, att vi ligger bakom enorma värmeböljor och där det beskrivs, att sådant får vi vänja oss vid och värre kommer det att bli.
Nu är inte detta ett försök att överbevisa klimathysterin, utan hur fult vi ständigt ska övertygas med så kallad "fakta" för allt som skulle kunna vara ett tecken på den så kallade klimatkatastrofen.

Massmedia och speciellt SVT älskar alla saker de kan kalla katastrof och använder förvriden fakta på ett fult sätt. Fabricerad fakta. Skrämselpropagandan är överdriven. Det har alltid varit höga temperaturer/värmeböljor och perioder med svår kyla genom världshistorien. Kanske vädret i Sverige är inte så mycket att sända om.

I GP fanns för några dagar sedan en intressant artikel med titeln: ”Därför är den svenska sommaren så kall”. Artikeln bygger på en intervju med en meteorolog Ian Engblom från Foreca. Han menar att:
”Det beror framförallt på att kraftiga jetströmmar har hindrat högtrycket som råder i många länder i Europa att ta sig upp över Norden”. Han säger vidare att:
”Intensiva lågtryck bildas i gränserna mellan de olika luftmassorna och över norra Europa har lågtrycken regerat samtidigt som det varit otroligt hett i söder.”

Det man kan fundera över är, varför inga meteorologer på SMHI vågar tala om jetströmmar, vilka är så centrala fenomen inom meteorologin?
Om den pol nära jetströmmen börjar vandra söderut, så innebär det att gränsen mellan kall och varm luft samtidigt flyttas med och den varma luften från ekvator området, får då trängas in i en mindre volym. Inte undra på att vi då får värmeböljor i Europa och andra delar av vårt norra halvklot. Detta är ju fenomen som fanns under Maunder och Dalton minimum. Märk väl att vi nu har en sol som minskar sin energi främst inom den högenergetiska delen av UV, vilket innebär en svalnande stratosfär. Just denna del av atmosfären interfererar med jetströmmarna. Varför
har inte SMHI:s meteorologer kännedom om jetströmmarnas betydelse? Är Forecas unika?
 
Att norra Europa har har en ovanligt kall sommar innebär att den uteblivna värmen här, finns på ett annat ställe. Denna gång som många andra gånger är det södra Europa som har det hett om öronen vilket är normalt i augusti.

Nästan allt larmande från de troende är ovetenskapligt och på tvärs mot vad vi vet om det som har hänt med klimatet och extremvädret tidigare i historien, inklusive de senaste årtiondena. Enligt klimathotsalarmismen har den globala uppvärmningen redan drabbat oss.

FN har en grön ”klimatfond”, Green Climate Fund (GCF), som regeringen Löfven kommer att betala flera miljarder kronor till. Påverkan på klimatet är försumbart utan det handlar om att överföra pengar från de rika i-länderna till de fattigare u-länderna. Sverige har lovat betala $581.000.000 (4,9 miljarder kronor) till GCF. Per capita gör det Sverige till den största bidragsgivaren med ett bistånd om $59.31 per invånare. Som jämförelse ger Finland $8.49 per invånare, Danmark $12.73 och Tyskland $12.40.
Man kan undra varför Sverige alltid skall vara bäst i klassen?

För att få lite insikt vad som pågår vad gäller all skruvad rapportering om väder och klimat rekommenderas videon,
här. James Corbett är en person att följa om man vill veta vad makteliten inom media döljer och förvränger. Gäller i hög grad det så kallade "klimathotet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar