söndag 20 augusti 2017

Bye bye Sverige!

Lotta Lundgren och Erik Haag skall göra ett gemensamt program i SVT, "Bye bye Sverige".
Dessutom ska man ha extrem vänsterförespråkaren och polishataren Kakan Hermansson med i detta! Vi kan ju bara tänka oss vad resultatet kommer bli av detta.

Bye, bye Sverige är en serie i tre delar med start den 7 december. Den skall handla om att nästan en fjärdedel av Sveriges befolkning utvandrade till Amerika 1850-1910. Serien skall bland annat handla om varför folk åkte dit.
SVT påstår att berättelsen om den flyktingvåg som en gång bestod av svenskar, har aldrig varit så angelägen och relevant som nu! Med den beskrivningen inser man att det är ytterligare en serie som skall uppfostra och den kan läggas till de övriga som SVT har sänt. Absolut Svensk, Blå ögon, Fosterland, osv. Dom ger sig inte!
Hur tänker SVT nu? Vill dom inte ha några tittare? Ingen normal person orkar se ett program som
Kakan är med i, tror till och med att en del från tokvänstern avstår.  Nu har SVT överträffat sig själva i totalt galenskap.

Detta program känns som ett försök från vänstern att återuppväcka intresset för de ekonomiska migranterna. Alla är ju ganska medvetna om, att det inte är några riktiga flyktingar som kommer, så vänstern griper uppenbarligen efter varje minsta halmstrån i desperata försök att få tillbaka den PK-psykos som rådde för något år sedan.
Med tanke på en av de medverkande och kanalvalet så kan man nästan förutsätta att det kommer att handla om historierevision. Ren fiktion med andra ord. Tveksamt om det kommer att vara underhållande nog inom det området.
En annan anledning är att SVT kommer försöka sätta Sveriges folk på plats, och tuta i oss att det inte finns något negativt invandring.
Undrar hur det kommer att vinkla det hela för att ha något med dagens invandring att göra?

I ett inlägg i Det goda samhället av Jan-Olof Sandberg hittar man dessa intressanta rader:
”Många har jämfört dagens migrationsvåg med svenskars utvandring till Amerika
av under 1800-talet, såsom den skildras i Vilhelm Mobergs romansvit Utvandrarna. Jämförelsen haltar något, eftersom de svenskar som kom till USA kom till en redan etablerad invandrarkultur, snarlik den europeiska.
En annan skillnad, som Per Brinkemo lyfter fram i sin bok Mellan klan och stat, är att Karl-Oskar och Kristina inte var okvalificerad arbetskraft. De var i högsta grad kompetenta att utföra det arbete som den amerikanska nationen efterfrågade: att odla upp jorden. Det krävdes varken socialbidrag eller instegsjobb. Ett stycke mark var allt som behövdes, och mark fanns i överflöd. Massinvandringen till USA blev därför en succé, i varje fall i de invandrande européernas perspektiv."

De som emigrerade då, gjorde det främst p.g.a. möjligheten att köpa och bosätta sej på billig mark eller för möjligheten att hitta arbete. Svenskarna träffade andra européer som redan var där. De hade samma religion och kom från närbelägna länder med liknande liv och sätt att tänka. Några bidrag fanns det inte utan antingen så arbetade man hårt eller så fick man svälta och dö, och det var många som även arbetade sej till döds.
Obligatoriska hälsokontroller var det på alla invandrarna med, och man var tvungen att bevisa att man kunde försörja sej på egen hand och alla som saknade dokument eller hade allvarliga hälsoproblem eller var tidigare straffade etc. skickades hem igen, utan att släppas in i USA. Inget av det där gäller för den nuvarande invandringen, och så gott som inga av
de invandrare som kommit till Sverige de senaste 15 åren skulle överhuvudtaget ha släppts in i USA på den tiden.

Det bästa med att förvränga historien och dra paralle
ller med idag, är att de kommer att bli duktigt tillbakavisade. Inte i SVT, DN eller Aftonbladet. Men i andra kanaler.
Migrationen till USA 1850-1910
kan snarare jämföras med arbetskraftsinvandringen till Sverige på 1950 till 1960 talet.
Grunden var att man behövde folk som kunde bidra.

Timbuktus yttrande passar bra: "Man vill ha en bit av kakan, men man vill äta den med."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar