torsdag 31 augusti 2017

Media fick inte som de ville - Carl Bildt sa nej!

Medias önskedröm om att Carl Bildt skulle bli ny partiledare för Moderaterna gick i kras! Detta måste vara en av de få gånger som Carl Bildt agerat klokt! För vem vill egentligen bli kapten på det redan sjunkande M-skeppet..?

Medias och en del moderats minne måste vara mycket kort. CB var en gång i tiden så inkompetent att han tvingades avgå som partiledare. Och de ville se honom igen som partiledare för ytterligare en katastrofperiod!
Frågan är inte om CB gjorde bort sig totalt när han hamnade i ett ord bråk om Sveriges invandringspolitik. Carl Bildt gick in i debatten mellan Sveriges och Norges migrationsministrar under tisdagen.
Carl Bild uttalande är märkligt:
”Sverige är ett välfungerande samhälle och vi har haft framgång i vår invandringspolitik.”
Är han blind?

Sedan kom han tydlige att tänka på och twittrade:
A quarter of all Swedish exports goes to our Nordic neighbours. Often forgotten how important these relationships are.

Björn Häger har gett ut en bok om Carl Bildt: Uppdrag Bildt! Boken handlar om B
ildt som CIA källa och folkfördrivare. Många anser att CB är en gåta. Det spelade ingen roll vad han gjorde som statsminister, krigslobbyist, folkfördrivare eller utrikesminister – han får ändå fortsatt förtroende. Mer info här! Ni kommer inte tro att detta är sant – det är mer än hårresande!
Nu när Hägers bok är aktuell, så hade han inte kunnat snacka bort landsförräderiet på 80-talet en gång till.

CB har alltid ”gillat” pengar! När han avgår som utrikesminister efter valförlusten 2014 söker och han får bidrag på 124 000 kronor i månaden från Statsrådsarvodesnämnden. Ersättningen utgår under högst ett år tills den före detta ministern hittar ett nytt jobb – och "fungerar som en ovanligt generös a-kassa.”
Samtidigt startar Bildt bolaget Bildt Global AB dit han slussar arvoden för sina föreläsningar och framträdanden världen runt. Bolaget har intäkter på 6 091 028 kronor under den period – oktober 2014 till oktober 2015 – han samtidigt får ut sin arbetslöshetsersättning på totalt 1 488 000 kronor.

Bildt tog inte ut några inkomster från bolaget, vilket gjorde det möjligt att få ut ersättningen från staten. "När journalister undrar kring detta, förmedlar han en bild av att han reser runt i världen och framträder gratis!"
Saxat från Carl Bildts blogg:
”Första dagen bakom skrivbordet igen, och den har dominerats av att gå igenom den nya listan med inbjudningar för hösten som kommit in under sommarens soliga dagar.
I sedvanlig ordning har jag som ambition att resa lite mindre, men det ser ut att bli rätt fullt i alla fall.”

Foliehatten skrev en kommentar på hans blogg om de synpunkter CB hade om Ukraina. Foliehatten ansåg att CB glömt bort att nämna att nazister var inblandade i kuppen 2015. Det tog exakt 2 timmar sedan var kommentaren borttagen!

Man får lätt den uppfattningen att CB fullständigt ”skiter” i vem och vad han jobbar för så länge han får bra betalt. 6 miljoner i inkomst under ett år är inte dåligt!
Som Björn Häger beskriver Carl Bildt i sin bok. Han är en gåta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar